用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 想談一談,迪士尼美語世界!
樓主: tize2002
go

想談一談,迪士尼美語世界! [複製鏈接]

我都係用disney world family的家長,女女23個月大,用了1年多,我奶奶只形容她一句,「你已家已經成日講英文,再大d我都唔知點同你溝通lu。」我家無工人,日常只靠看書及dvd,唱下歌,跟足套教材來做。她平常生活單詞對佢來說已經不是困難,最好的我讓他上外籍老師playgorup, 她竟然完全聽明。同k1-2小朋友玩,有時她講英文,如 yes, it is..d小朋友仲問我咩係yes, it is!! 心想$40000都值得的

world family價錢我知如下:
super mickey set(2nd大) $39000
disney set(齊內容) 約$49000(已有07版的step by step)
disney set + story set +36cd 才需 $5xxxx-6xxxx

我個sales都好好呀..唔迫我又解釋全面.又伋見禮物。家長想初步了解,佢都唔錯。
Mqchris :>

好呀.. pm 比你啦...

原文章由 Little_cy 於 07-12-31 16:29 發表
mqchris
can u introduce yr sales to me

語言混淆這個講法一早已經被推返左喎.. 睇好多報導話(包括親子便利入面都有提到)newsweek一早係2005年已經發表左,,愈早學不同語言就愈好...因為腦語言細胞於1歲前發肓得最快,而細胞之間發展良好才不會有語言障礙, 想發展得好就透過環境比佢聽多d不同的語音...咁就自然識得講....

不過同意有媽咪講..唔好中英夾雜...一句裡面又中又英,如係PIG豬...咁佢咪分唔到這隻豬係叫PIG囉...只知PIG豬...

好多幼稚園都行雙班主任啦..故中英一齊學無問題的...我個女已經23個月,係DISNEY入面學到起碼100個生文字,並已經識唱ABC的全首歌....並認出A-I的英文字....
‹ 上一主題|下一主題