用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 08年讀又一村學校
樓主: winkyc
go

08年讀又一村學校 [複製鏈接]

醒目開學勳章

噢...我諗住中秋節或生日會都可能有片睇...同埋我見自己部腦連"活動花絮"以前睇到而家睇唔到,以為setting有問題....不過唔該哂你!你係唔係K2/K3家長呢??

原帖由 HYT 於 08-10-10 07:01 發表

因為未有影片, 有時學校搞活動 (如萬勝節) 就會節錄片段放上去

醒目開學勳章

我個女上個月生日,佢生日果日老師同學仔唱生日歌俾佢聽,佢好開心!!!

原帖由 miu~miu 於 08-10-10 08:43 發表
係呀, 生日會好多野食,有糖, 紅雞蛋..... 重有禮物tim, 真係估唔到
個電腦課的確好得意, 我見有一度可以貼作品, 唔知係要我地响度企整, 定要等老師教先响學校整呢

...

D作品係自己整,因為果日嵐嵐CLICK入張BB床佢會叫你自己佈置一張新BB床,最後可以SAVE埋,我之後去番我的作品真係有張BB床係度..幾得意架..HAHA
原帖由 miu~miu 於 08-10-10 08:43 發表
係呀, 生日會好多野食,有糖, 紅雞蛋..... 重有禮物tim, 真係估唔到
個電腦課的確好得意, 我見有一度可以貼作品, 唔知係要我地响度企整, 定要等老師教先响學校整呢

...

簽名被屏蔽

thks~~~~

原帖由 utopian 於 08-10-10 10:20 發表
你跟返通告12,選"視像系統"...選取班別...login(圖1)....跟住就會入咗intranet(圖2),就見到"每月茶點"!!
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

等我試下先, thks

原帖由 szenam 於 08-10-10 12:10 發表
D作品係自己整,因為果日嵐嵐CLICK入張BB床佢會叫你自己佈置一張新BB床,最後可以SAVE埋,我之後去番我的作品真係有張BB床係度..幾得意架..HAHA
[img align=left]http://i22.photobucket.com/albums/b350/joey--joey/f8c455c3.jpg[/img] 無呀, 我無打你呀~~~

原帖由 nakoagnes1 於 08-10-10 16:53 發表

叫:日松
係兔仔組, 我同囡囡會去旅行, 你地去嗎, 到時join 埋一齊玩呀!

盈盈係大象組,我都同亞女一齊去旅行,好呀!一齊玩啦 !!你有冇同囡囡報興趣班呀?我報咗英文,但第一堂巳經唔記得要返啦!

hi..我個囝又係兔仔組呀,咁咪即係同你囡囡一組lor                                                               

原帖由 nakoagnes1 於 08-10-10 16:53 發表

叫:日松
係兔仔組, 我同囡囡會去旅行, 你地去嗎, 到時join 埋一齊玩呀!

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 # 的文章

各位,
我想為細女報讀2009年k1,但有關呢間學校的資料太少了, 我想知道這間學校的程度如何, 上普通話和英文課的時間夠嗎?  謝謝回覆.
[img align=left]http://aycu25.webshots.com/image/16384/2001819284782176661_rs.jpg[/img][img align=left]http://aycu05.webshots.com/image/17564/2002612367092691437_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu34.webshots.com/image/1233/2006175719270995912_rs.jpg[/img] [img align=left]http://aycu03.webshots.com/image/3522/1610832001425011235_rs.jpg[/img] Welcome to visit Christie in the Wonderland 歡迎到訪雪雪的Baby House Happy Christie, born at 23:30 on 20 March 2004, 2.6 kg.

我個囝係k1c班架,我有幫佢報英文班,係4點嗰班,好呀..旅行一齊玩                                                   

原帖由 nakoagnes1 於 08-10-13 13:45 發表

你地都係K1C 嗎?有冇幫仔仔報興趣呀?旅行一齊玩啦.

Hi,
Any one save the 視像系統 this morning for K1D?  I for got to view.
If yes, pls hel pt send me a copy

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

K1E家長:

明天有視象系統你地會唔會上去睇呀?

各位媽咪:

我想問下你地除左開學頭一個星期外,班主任仲有無打電話比你地講小朋友係學校d嘢,因為我個女讀E班,有個同我個女一齊搭校車個小朋友讀C班,我知頭一個星期佢班主任日日都有打比家長,但係我地頭一個星期老師都係打左2次電話比我,所以我想問下你地依家老師會唔會都有打比你地呢?

我個小朋友係讀c班架,初開學嗰陣老師差唔多日日都打俾我,上星期開始少咗打黎,上星期打咗一次俾我,今個星期暫時未收到電話!

我囝囝叫樂謙                                                      

原帖由 nakoagnes1 於 08-10-15 13:55 發表

囝囝叫咩名呀??

多謝你先!可能班班唔同,其實老帥好耐無打電話比我地,除左頭一個星期...
原帖由 pianocalvin 於 08-10-16 00:33 發表
我個小朋友係讀c班架,初開學嗰陣老師差唔多日日都打俾我,上星期開始少咗打黎,上星期打咗一次俾我,今個星期暫時未收到電話!
‹ 上一主題|下一主題