用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 08年讀又一村學校
樓主: winkyc
go

08年讀又一村學校 [複製鏈接]

祝各位
***聖誕快樂***

我個囝係k1c 架^^                                             

原帖由 bearbear2003 於 08-12-23 14:18 發表
謙謙 ma,
謙謙 is K1D or K1C?  I saw the boy in the K1D Video is likely to 謙謙.  

簽名被屏蔽

妳們好!!!
我是全職MAMA, 仔仔而家16個月, 今年要報K1喇 (10/11年), 我同老公都對呢間學校好有興趣, 因為貪佢夠大, 小朋友可以多D地方玩嘛.

我有少少問題想請教各位, 麻煩妳們幫忙 ~

1) 雜費多少?
2) 書簿費?
3) 茶點費?
4) ANY 課外活動費用?
5) 我們家住KLN BAY德福花園, 請問有校車到嗎? 知不知道大約幾多$? 要幾點上車呢?

其實我們都在考慮應該考全日班/半日班, 因為我地住得遠, 可能花在車程上都個幾鐘, 但係上課只係3個鐘...

而且聽說全日班有英語故事時間, 我就不用再為他安排興趣班了? 對嗎? 是不是全日班還有課外活動? 否則下午流流長, 做什麼?

有勞各位幫忙!!!
小Panda

簽名被屏蔽

nakoagnes1 ,

Thank you!!!

原帖由 nakoagnes1 於 09-1-5 13:36 發表
1) 雜費多少?
2) 書簿費?  
雜費+書簿費上學期$1390 下學期$1070
3) 茶點費? $160 monthly
英語班,科學, 芭蕾,圖畫.. $800 / 10堂
5) 我們家住KLN BAY德福花園, 請問有校車到嗎? 知不知道大 ...
小Panda

Any K1D parent will be 1月16日觀課?

小Panda,
內容補充!! (下文藍字!)

1) 雜費多少?
2) 書簿費?  
雜費+書簿費上學期$1390 下學期$1070
3) 茶點費? $160 monthly
=>全日班$450/M
英語班,科學, 芭蕾,圖畫.. $800 / 10堂
5) 我們家住KLN BAY德福花園, 請問有校車到嗎? 知不知道大約幾多$? 要幾點上車呢?
有校車,我地住沙田$980 monthly.
=>鑽石山 $690/M

其實我們都在考慮應該考全日班/半日班, 因為我地住得遠, 可能花在車程上都個幾鐘, 但係上課只係3個鐘...

而且聽說全日班有英語故事時間, 我就不用再為他安排興趣班了? 對嗎? 是不是全日班還有課外活動? 否則下午流流長, 做什麼?

全日班有英語故事時間好似係, 我地讀半日班,所以唔係好記得.

=>全日班於每日下午係有英文故事堂.
但跟半日班一樣會有相同課外活動可以參加.

原帖由 小Panda 於 09-1-2 14:51 發表
妳們好!!!
我是全職MAMA, 仔仔而家16個月, 今年要報K1喇 (10/11年), 我同老公都對呢間學校好有興趣, 因為貪佢夠大, 小朋友可以多D地方玩嘛.

我有少少問題想請教各位, 麻煩妳們幫忙 ~

1) 雜費多少?
2) 書簿費?
3)  ...

我想問吓响又一村讀梗既家長知唔知呢間學校好唔好架, 因我聽朋友講話响唔知邊個網頁到見到"千萬不要選擇又一村學校幼稚園!!!!!! 要入讀幼稚園的家長請注意!!!!!千萬不要給你的小朋友入讀又一村學校幼稚園!!!
這所學校可能以前口碑不錯,但現在確定不怎樣好!!!! 很多不負責任的老師!!! 校長也超假的!!!! 小朋友有什麼事,你不要以為她會幫到你什麼! 一副你不喜歡就不要讀! 萬一知道你快要轉校,老師馬上變臉,對小朋友非常不好!!唉~~~
因為升了K2,很多問題出現了,才發現很多老師及其校長非常不知所謂! 不過我很幸運的是,我小朋友的班主任是一位非常負責任的一位好老師,所以我暫時還是沒讓我小朋友轉校."
請問係咪真既呢? 請比啲意見, 唔該晒!

簽名被屏蔽

有無k1家長在外的校服公司買到又一村校服,如有,請告訴地址/電話和價錢。
:-D

Strongly agreed.  

原帖由 nakoagnes1 於 09-2-5 13:36 發表
就我本人所接觸過的老師,校長,嬸嬸,校車叔叔都負責任的.
尤其是班主任非常負責任的.
‹ 上一主題|下一主題