用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 保良局陸慶濤小學2008年小一
樓主: 991129
go

保良局陸慶濤小學2008年小一 [複製鏈接]

係呀,我住油麗呀,如果可Join一齊咁就好啦,等我同毛太商量吓先,啊...唔知佢生咗未呢...都係call吓佢先
原文章由 larissayu6 於 08-7-31 01:12 發表
我呢..日日都會帶完返學直接返工架...如果你想我帶埋我冇所謂架,反正我一定要湊佢返學既...可以約埋係地鐵站等...毛太就負責湊放學,呢part你就要問佢喇...你係咪住油麗果個呀?

...
學懂愛才會快樂

原文章由 JN83 於 08-7-23 22:15 發表
我囝囝都是惹蚊人士(是叮完紅腫有水泡那種),但他上預備班三日都無被蚊叮喎,沒有塗任何蚊怕水或膏,不知道是否和使用萬寧牌防蚊健康沐浴露有關呢!可試試$22.90 1Litre。

...

JN83

I cannot find this shower gel in Manning.  May I know what is the color of bottle?

White plastic bottle with orange color label called" mannings Insect Repelling Hygienic Body Wash 防蚊健康沐浴露" BUT out of stock in this 2 weeks in my nearby Mannings Shops. Hope will be available before September.

原文章由 991129 於 08-8-5 09:08 發表

JN83

I cannot find this shower gel in Manning.  May I know what is the color of bottle?

我之前都見過有得買,但唔係間間有囉,若下次見到有,我幚你買一支啦
原文章由 991129 於 08-8-5 09:08 發表

JN83

學懂愛才會快樂

原文章由 嘉倩-YUKI 於 08-8-5 12:52 發表
我之前都見過有得買,但唔係間間有囉,若下次見到有,我幚你買一支啦

JN83,

Thanks and I also cannot find this in last week...

YUKI,

Thanks first.  I am afraid it is too bother to you.  Maybe you can let me know and check our Sai Kung store first after you can find it; if out of stock again, request for your assistance

Hi JN83,

我都想買呀, 但行左2間都搵唔到, 麻煩如果你見到邊到有貨通知聲.

Thanks!

原文章由 JN83 於 08-8-5 10:51 發表
White plastic bottle with orange color label called" mannings Insect Repelling Hygienic Body Wash 防蚊健康沐浴露" BUT out of stock in this 2 weeks in my nearby Mannings Shops. Hope will be available b ...

你地商量完話我知...我冇所謂架...
你地講果隻沐浴露係咪要每晚用至有效架?我囡今日上乒乓波堂唔記得同佢搽蚊膏.....又成腳腫哂啦

原文章由 嘉倩-YUKI 於 08-8-5 12:52 發表

我已問萬寧職員,佢哋話暫停售呢條Line..... )
原文章由 larissayu6 於 08-8-9 00:16 發表
你地商量完話我知...我冇所謂架...
你地講果隻沐浴露係咪要每晚用至有效架?我囡今日上乒乓波堂唔記得同佢搽蚊膏.....又成腳腫哂啦
學懂愛才會快樂

原文章由 嘉倩-YUKI 於 08-8-9 11:11 發表

係呀, 我去過4-5間都係冇, 不過其中一間響大埔道 (近太子)有另一隻牌子的防蚊沐浴露, 個名唔記得, 等我返屋企抄左個名再post比大家睇啦

原文章由 嘉倩-YUKI 於 08-8-9 11:11 發表

原文章由 billyyanst 於 08-8-11 09:24 發表
係呀, 我去過4-5間都係冇, 不過其中一間響大埔道 (近太子)有另一隻牌子的防蚊沐浴露, 個名唔記得, 等我返屋企抄左個名再post比大家睇啦

係呀, 好似叫"佩X"...

有冇人知道今年幾號開學呀? 買左書之後學校好似無聲無息咁,開學時間、午飯同放學時間都唔知呢....

乜唔係應該係9月1日開學咩 ? 記得 30/8/08有開學前的家長會

冇錯, 個名叫 "佩氏防蚊沐浴露"

原文章由 991129 於 08-8-11 09:29 發表

係呀, 好似叫"佩X"...

原文章由 melomama 於 08-8-12 11:35 發表
有冇人知道今年幾號開學呀? 買左書之後學校好似無聲無息咁,開學時間、午飯同放學時間都唔知呢....

好似8月30日係新生日

回覆 #194 991129 的文章

正確。 8月30日是新生日,會有信件通知的,到時會公佈編班情況。請各位注意。

唔明點解唔早D通知,係都要等到最後一刻先通知。

原文章由 melomama 於 08-8-12 15:17 發表
唔明點解唔早D通知,係都要等到最後一刻先通知。

唔好咁講啦, 學校都要時間去安排....

今日收到學校通告有關30號我家長會&新生日安排

阿仔編左入R班呀!

原帖由 991129 於 08-8-13 16:13 發表

唔好咁講啦, 學校都要時間去安排....

del

My son will be in 1D class.
‹ 上一主題|下一主題