用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!
樓主: mudlay
go

麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦! [複製鏈接]

我住係康雅苑, 都諗住要坐校車, 我驚打風落雨, 印印攪唔掂.
妳個BB 而家幾大呀?

原文章由 靚太太 於 08-2-24 00:37 發表
多謝你資料呀!請問你住邊度,需唔需要坐校車!我住油塘諗緊比唔比BB坐校車or工人坐小巴湊返學!

Hi,
我囝囝熙熙今年八月N1上午班  

Dear Ming,
收到你的PM,
多謝你的意見!

Hi Hi,  

Nice to meet you!

原文章由 GraceYu 於 08-2-25 11:16 發表
Hi,
我囝囝熙熙今年八月N1上午班  

簽名被屏蔽

Hi Hi,

The teacher told me that they will send us the letter
with the 2nd information of the school in April 08.

Keep in touch.

原文章由 wbrenda 於 08-2-25 13:36 發表
Hello Everybody,

My  daughter, Sophie will be studied at this school N1, 2008 as well but I did not get 2nd information from School yet.

May I know which month go to school?  Aug or Sept.

Tkx
Brend ...

簽名被屏蔽

Sorry, 我唔知道the time table! 我諗您個細B可能會勁喊. 佢平時貼唔貼身, 有無返開playgroup? 或者初初返學由工人接送, 問吓學校意見, 遲D先諗坐唔校車囉!

原文章由 靚太太 於 08-2-25 17:01 發表
我BB 2006年12月30日出世係細B,我係度諗驚BB咁細坐校車唔知會唔會好驚勁喊呢?
係呢你知唔知幾時放暑期唔洗返學呀!

而家我都擔心緊帶bb返學既問題, 因為我地住得仲遠, o係將軍澳, 如果搭車要轉車再轉車... 搭校車又驚佢太細個... 有諗過唔帶佢出到去禁遠, 但係in左幾間之後都係覺得呢間最岩感覺最好!! 所以決定左阿仔都會返呢間!!
希望到時可以識到大家啦!! hehe...

我都係住將軍澳

原文章由 Barbie_jj 於 08-2-26 01:44 發表
而家我都擔心緊帶bb返學既問題, 因為我地住得仲遠, o係將軍澳, 如果搭車要轉車再轉車... 搭校車又驚佢太細個... 有諗過唔帶佢出到去禁遠, 但係in左幾間之後都係覺得呢間最岩感覺最好!! 所以決定左阿仔都會返呢間!!
...

原文章由 GraceYu 於 08-2-26 10:14 發表
我都係住將軍澳

熙熙媽咪你好! 多多指教呵!
我住坑口呀, 你住邊呀?? 第時諗住點帶小朋友返學呢?

原文章由 靚太太 於 08-2-26 12:59 發表
你提意唔錯!等佢返一個月睇下點樣先!不過講咁多其實我個仔都未in ,都唔知收唔收hehe..希望可以同大家做同學仔啦 !係呢你讀上午or下午班呀!我就算收都一定係讀下午班,因為上午無位呀!
...

靚太太, 唔c緊張, N班interview都好簡單, 多數都會收架!

我個囡囡讀上午班呀!如果有位, 應該唔太難, 放心啦. 大家keep 住 sharing 啦.

原文章由 靚太太 於 08-2-26 12:59 發表
你提意唔錯!等佢返一個月睇下點樣先!不過講咁多其實我個仔都未in ,都唔知收唔收hehe..希望可以同大家做同學仔啦 !係呢你讀上午or下午班呀!我就算收都一定係讀下午班,因為上午無位呀!

...

Hello Brenda,

我個囡囡都係N1上午班, 希望有機會做同學仔啦, keep in touch.

原文章由 wbrenda 於 08-2-25 14:57 發表
Thank you so much smsiu,
Glad to get reply from you.

Your child also N1?

May be we can see each others on April08.

Keep in touch

Brenda

我都係住坑口,街坊喎
打算自己返工前帶熙熙返學,嫲嫲接放學

原文章由 Barbie_jj 於 08-2-26 17:10 發表

熙熙媽咪你好! 多多指教呵!
我住坑口呀, 你住邊呀?? 第時諗住點帶小朋友返學呢?

n1暑期上課

其實八月頭就要開始上堂架啦! 因為我囝囝岩岩今年讀n1,我好清楚,黎緊囡囡都會八月開始讀n1啦! 呵呵! 希望到時見到大家!!

八月頭首先頭三日家長都要入課室,跟小朋友上堂,之後既大約一星期,就要俾小朋友自己上,大約兩個鐘度,九月開始先係三個鐘。

七月會有家長會,八月頭會買校服,影相。

原文章由 GraceYu 於 08-2-27 14:28 發表
我都係住坑口,街坊喎
打算自己返工前帶熙熙返學,嫲嫲接放學

Yes! We're 街坊, nice to meet you here!!
I'll bring my child to school by myself, becoz I haven't work now. Still thinking whether to drive him school or take MTR & then mini-bus. Have to know if there is any place to park my car for a while.
‹ 上一主題|下一主題