用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!
樓主: mudlay
go

麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦! [複製鏈接]

新年快樂呀!

祝各位將會讀迦南既n1 bb快高長大,健健康康!!

Hi Ming,

Could you pls PM the info. for me?

Thanks a lot!

pm

請 check my pm, tks

原文章由 mudlay 於 08-2-6 11:25 發表
祝各位將會讀迦南既n1 bb快高長大,健健康康!!

恭喜!
恭喜!

原文章由 ✿MING✿ 於 08-1-17 11:00 AM 發表
迦南都收左我仔仔讀n1下午,但經一問,至知道原來呢間要走鬼.....同收生超額.....詳情唔方便講太多,但我就唔會同bb去比入學費啦.....搵playgroup同佢返住先,等足齡時至正式入去心儀幼稚園好d..... ...

Ah Ming, Can you email me the details about the case to my email: [email protected].  Like to know before choosing between Creative and Canan by this month end.
ibaamyng

would you please also pm me?

Pls pm me, thanks!
I also register them already but still waiting their confirmation for interview.

Please tell me more about what's happening, my daughter has been accepted 08/09 am n1, thanks,
[email protected]

回覆 #36 ✿MING✿ 的文章

我已經交左留位費架啦, 不過都想知道發生了咩事? 可以pm埋比我嗎?? thanks!

簽名被屏蔽

Ming,

因為Cannon都收咗我個仔讀n1 pm class, 我都想知咩事, 可唔可以pm我呀?

Many thanks

Ming,
我個小b都報左Cannon讀n1, 我都想知咩事, 可唔可以pm我呀?

Many thanks

回覆 #1 靚太太 的文章

講話呢間幼稚園佢地行內都知道,收未足齡學生之餘,仲要走鬼....

還未太清楚這間幼稚園是否發生了什麼問題,
很心急想知多啲啊!

hi hi, 我個囡都交咗留位費, ready to 讀 N1 AM 08/09.  但從其它媽咪口中得知係官塘區呢間都是一間唔錯的幼稚園, 所以諗住比個囡試讀, 睇吓佢學習發展的程況, 再作決定是否報讀其它幼稚園.大家得閒可以互相交流吓.....

Hi Ming,

Could you pls PM the info. for me?

Thanks a lot~~

靚太太,

我的囡囡會於今年9月入學, 大B嚟! 因為唔夠歲讀K1, 所以比佢讀1年N 班, 其實面試好簡單, 過程如下:
(1) 介紹幼稚園環境及教學內容
(2) 一 Group (約五, 六個小朋友連家長) 進入面試課室, 老師會派一份小禮物比小朋友睇吓佢哋D反應.
(3) 四, 五個老師唱歌仔, 又睇吓小朋友的反應
(4) 每一個老師 pair up 一個小朋友及parent, 問吓家長小朋友日常生活的問題, 又睇吓小朋友的反應.
就係咁啦, 希望D information 可以幫到您.

原文章由 靚太太 於 08-2-23 00:30 發表
我BB 8/3 都去面試呀,相信就算ok都係一月先開學呀!smsiu 你BB幾時入學呀,唔知我BB會唔會成功面試呢! 希望將來成為同學啦!!
‹ 上一主題|下一主題