用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!
樓主: mudlay
go

麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦! [複製鏈接]

原文章由 smsiu 於 08-1-11 00:43 發表
Hi Hi,  大家好, 我囡囡係12月15日interview, 今日剛剛收到信,
將會讀n1上午班.
THANK YOU喔!都要成三個星期呀!!

原文章由 skchiu 於 08-1-8 14:30 發表
大家好, 我囡囡都係 08/09 n1 am class 0架!

嘩! 你個囡囡好得意呀!!

原文章由 Barbie_jj 於 08-1-9 19:48 發表
想問你地係咪大部份都係o係藍田住架? 我地係TKO人呀, 到時我諗bb可能要搭校車囉!

請問知唔知幾時再要去註冊呀? 上次交留位費時miss話遲下會再要去交最後註冊錢架! 真係好緊張呀, 唔知阿仔會分去咩班呢?! ...

你預大約黎緊四至五月啦...因為舊年我囝囝都係差唔多呢個時間再交錢...七月就家長會...

原文章由 fannycsm 於 08-1-10 11:19 發表
05/01/2008 先In完,唔知幾時先知收呢?:cry:

足足三個星期,應該一月尾...

原文章由 lancy 於 08-1-10 12:06 發表
大家好啊,我對twins2006年12月出世,我都想幫他們報迦南n1的下午班(因為只有下午班還有位)。想問問大家報名之前有沒有去參觀過學校啊?面試會問家長什麼問題呢?還有,交報名表的時候要帶BB嗎? ...

報名之前我冇參觀學校,都係面試o個日先參觀,不過so far都ok,而且我都係睇教學既內容多o的。

至於面試既時候,主要問家長問題,關於小朋友o係屋企既情況。

交報名表唔需要帶bb去,面試就要,之後交留位費都唔駛。

原文章由 頂級美人 於 08-1-11 16:08 發表
好似絕大部分人都是上午班.............有咁多位咩

根據我囝囝今年既班既安排,上午班會有四班,下午只得兩班,所以上午班會多o的學生架!

Hi Mudlay,

How many kids in a class for 上午班?

回覆 #17 mudlay 的文章

hello:
你地好呀!迦南收左我孖b讀am班.
我都係15/12interview.好開心...當收信時我同老公都幾緊張,好似自己放榜咁,想起都好笑!
後來睇到話迦南好商業化,報名必收...真的嗎?
係呢mudlay可否講多d學校情況比我地知好嗎?thank you!

原文章由 smsiu 於 08-1-12 13:02 發表
Hi Mudlay,

How many kids in a class for 上午班?

我囝囝o個組係藍組,好似都有成20幾個架...

原文章由 Zue 於 08-1-12 13:37 發表
hello:
你地好呀!迦南收左我孖b讀am班.
我都係15/12interview.好開心...當收信時我同老公都幾緊張,好似自己放榜咁,想起都好笑!
後來睇到話迦南好商業化,報名必收...真的嗎?
係呢mudlay可否講多d學校情況比我 ...

so far我囝囝讀左幾個月,都算ok! 佢學左好多野,返黎成日都唱歌,又讀a-z,又讀數字,對任何野都問,產生興趣囉! 不過咁,岩岩因為件校褸搞到有o的唔開心囉! 因為佢件校褸既設計實在太奇怪,又甩色,退返俾佢地又成個幾日先take得...

Hi, Mudlay,

Thanks a lot!  I'll go to 1st 註冊 on this coming Friday.

原文章由 mudlay 於 08-1-16 21:10 發表

我囝囝o個組係藍組,好似都有成20幾個架...

藍田啟思,朗思和迦南都收左我孖B, 不過我無比留位費啟思, 現在考慮讀唔讀迦南

迦南都收左我仔仔讀n1下午,但經一問,至知道原來呢間要走鬼.....同收生超額.....詳情唔方便講太多,但我就唔會同bb去比入學費啦.....搵playgroup同佢返住先,等足齡時至正式入去心儀幼稚園好d.....

MING, 我同仔仔報左n1 ... 知道唔方便講,甘你pm我,好嗎?
原文章由 ✿MING✿ 於 08-1-17 11:00 發表
迦南都收左我仔仔讀n1下午,但經一問,至知道原來呢間要走鬼.....同收生超額.....詳情唔方便講太多,但我就唔會同bb去比入學費啦.....搵playgroup同佢返住先,等足齡時至正式入去心儀幼稚園好d..... ...

原文章由 Boxer06 於 08-1-17 13:15 發表
MING, 我同仔仔報左n1 ... 知道唔方便講,甘你pm我,好嗎?

PM埋比我丫,好彩我都有交朗思留位費

Boxer06&孖bJAN, pls checkPM

MING,

麻煩你PM我, 我都想知呀! 唔該晒!!!

原文章由 ✿MING✿ 於 08-1-17 11:00 發表
迦南都收左我仔仔讀n1下午,但經一問,至知道原來呢間要走鬼.....同收生超額.....詳情唔方便講太多,但我就唔會同bb去比入學費啦.....搵playgroup同佢返住先,等足齡時至正式入去心儀幼稚園好d..... ...

回覆 #5 ✿MING✿ 的文章

what happen ??could you PM me as well ??

I want to know too, pls send PM to tell me. Thanks a lot!

MING ,請問你會搵邊間PLAYGROUP?
‹ 上一主題|下一主題