用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦!
樓主: mudlay
go

麗港城迦南08-09 n1朋友仔快o的入黎啦! [複製鏈接]

my bb will also go to AM class in 2008/09. nice to meet you.

hello呀! 多多指教!

原文章由 mudlay 於 07-12-31 11:17 發表

你囡囡幾多歲呀? 我囡囡仲有兩個月就兩歲啦! 多多指教。

佢啱啱歲半啦...

hello呀! 大家好,請多多指教!

迦南收左有個囝囝下午班N1,不過我有一個問提 ,我有個朋友話迦南expect家長要同BB 'ger'片同埋自己要識食野 ,學校講到明唔會教,同埋我朋友FEEL唔到老師有愛心 (佢IN KLN TONG) ~~~我都記得INTERVIEW時,老師問BB識唔自己用SPOON食野,同埋唔用片~~~我同佢講BB得12個月多DD,未識,老師話甘你要上學前教識佢~~~我當時都唔記得點回應 ~~

其實自己都會教BB唔用片,用SPOON食野...物唔係家長同學校一齊做咩?  有邊位可以話我知係唔係真?

[ 本文章最後由 Boxer06 於 08-1-2 22:17 編輯 ]

咁又冇咁嚴重!!

唔駛驚喎! 我個仔讀左迦南到宜家都四個月,都仲未戒片架! 我每日都會預備兩塊片片同埋濕紙巾o係佢書包,嬸嬸會幫佢換架! 至於食野,開頭我仔仔都唔係好ok,不過俾佢地訓練左幾個月,宜家未夠三歲,已經自己搞掂,take住spoon食野,都係老師幫手架喎!

Hello, my daughter is now 9 months old, I would like her to study Laguna City Cannan n1 class in Sep-2009. When should I submit the application form? And also, what things should I prepare? Please advise.

Many thanks!

原文章由 mudlay 於 08-1-3 20:42 發表
唔駛驚喎! 我個仔讀左迦南到宜家都四個月,都仲未戒片架! 我每日都會預備兩塊片片同埋濕紙巾o係佢書包,嬸嬸會幫佢換架! 至於食野,開頭我仔仔都唔係好ok,不過俾佢地訓練左幾個月,宜家未夠三歲,已經自己搞掂,take住spoon食野,都 ...

原文章由 robbi 於 08-1-4 13:50 發表
Hello, my daughter is now 9 months old, I would like her to study Laguna City Cannan n1 class in Sep-2009. When should I submit the application form? And also, what things should I prepare? Please adv ...

咁你要係今年(即2008年9月)去迦南或上佢既網入紙報讀n1,跟住就等interview,再留位。

回覆 #28 mudlay 的文章

唔該晒....

仲有冇小朋友黎緊九月會讀n1呀? 入黎傾下計啦!

你地好呀.....我呀b交咗留位費啦.....n班上午

你好呀!

我個囡囡都係讀am架...多多指教!

大家好, 我囡囡都係 08/09 n1 am class 0架!

想問你地係咪大部份都係o係藍田住架? 我地係TKO人呀, 到時我諗bb可能要搭校車囉!

請問知唔知幾時再要去註冊呀? 上次交留位費時miss話遲下會再要去交最後註冊錢架! 真係好緊張呀, 唔知阿仔會分去咩班呢?!

05/01/2008 先In完,唔知幾時先知收呢?:cry:

大家好啊,我對twins200612月出世,我都想幫他們報迦南n1的下午班(因為只有下午班還有位)。想問問大家報名之前有沒有去參觀過學校啊?面試會問家長什麼問題呢?還有,交報名表的時候要帶BB嗎?

原文章由 fannycsm 於 08-1-10 11:19 發表
05/01/2008 先In完,唔知幾時先知收呢?:cry:

你好啊,fannycsm,你幾時交的報名表啊?交了報名表多久後才會安排面試阿?

Hi !
想請問in完大約等幾耐先收到信架?

Hi Hi,  大家好, 我囡囡係12月15日interview, 今日剛剛收到信,
將會讀n1上午班.

原文章由 joychu 於 08-1-10 22:59 發表
Hi !
想請問in完大約等幾耐先收到信架?

好似絕大部分人都是上午班.............有咁多位咩
‹ 上一主題|下一主題