用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 SC 取錄信
樓主: chongtingmama
go

SC 取錄信 [複製鏈接]

I would like to know everyone receive waiting list also placed for the afternoon session...or other ....i received has been "placed on our waiting list for the afternoon session.
Do you have any letter sample to school? Please send to me for reference. Thanks!!

原文章由 TwoTwo 於 07-12-1 07:50 PM 發表
SC都收左我個女,kv都收左﹗我都係唔會俾女女讀sc了﹗雖然知道佢的英文課程很好,但聽講數學都係用英文,咁好難銜接小一喎﹗除非俾佢讀國際學校,二來學費又貴d﹗

我都係暫時揀住kv先,而家等緊協恩回覆﹗

...

數學都係用英文?你係邊到听反來.....
::" /> ::" /> ::" /> 冇D咁事呀.

[ 本文章最後由 鎧惠 於 07-12-8 10:33 編輯 ]

唔係啩 我個囝都好叻架, 係我自己揀下午班架!

原文章由 梅蘭菊竹 於 07-12-5 01:25 發表
我個女收咗sc下午班,請問是否要有超水準才能派上午班的??
因為我想讀上午班多d.

原文章由 yu_baby 於 07-12-2 01:01 PM 發表

不如你去呢度睇下有關kv既資料,你就會明白點解我會鍾意kv多d架啦!
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1209220&extra=page%3D2
kv既課程雖然深,又小活動,但小朋友仍然愛上學,讀得開心,又學到好多野, ...

我想係度講一句野.就算你地選 KV 好或 SC 好,再重要你知道自己個小朋友係邊類型.如果係好動的話就選D活動教學,例如SC,HKPS呢類,如果係比方係文靜.可以諗吓KV或倍正這裹學校.
‹ 上一主題|下一主題