用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2008K1王子公主小天地
樓主: jk923
go

2008K1王子公主小天地 [複製鏈接]

我問過車長呀,佢話只去到西沙茶座:-| 其實再去井頭村都係用多五分鐘車程,但車長都係唔話唔入喎:cry:
原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 14:10 發表
你住西沙路應該係馬鞍山架校車喎!!

醒目開學勳章

因為 d 時間好趕呀!!

原文章由 leannechu 於 08-1-3 15:31 發表
我問過車長呀,佢話只去到西沙茶座:-| 其實再去井頭村都係用多五分鐘車程,但車長都係唔話唔入喎:cry:  

醒目開學勳章

咁你可唔可以帶囡囡行出西沙茶座..

原文章由 leannechu 於 08-1-3 15:31 發表

上午班
1) jk923 -- 囡囡 -- 麗城
2) kpbb  --  囡囡 -- 荃灣
3) kwanchiu -- 囡囡Chloe--馬鞍山
4) nganga -- 囡囡 -- 沙田
5) maggiechu -- 囡囡--九龍城
6) tym327 -- 囝囝 -- 鑽石山
7) bb-mameme-- 囝囝
8) sharon2005 -- 囝囝
9) ma...mi -- 囡囡
10) Nathan -- 囝囝 -- 九龍灣
11) MelanieBB -- 囡囡
12) YNBB -- 囡囡

下午班
1) lauhy -- 囝囝
2) angelmeiyee -- 囡囡
3) star1402 -- 囝囝 - Ma On Shan
4) Yatlong -- 囝囝 --- 九龍灣
5) pak -- 囝囝
6) 大板牙-- 囝囝--將軍澳
7) AS1210 -- 囝囝
8) carmenwong0208 -- 囡囡
9) Anitaho -- 囡囡   --- 旺角
10)christinaman---囝囝
11)natalielin----囡囡----深水步
12)子霖--囝囝
13)jovababy---囡囡
14)多哥哥---囝囝----牛池灣-----yeah!
15)vonvon---囝囝---紅磡---明天註冊見!
16)915sooky--囡囡
17)leannechu--囡囡--西沙路
18)jasonmami--囝囝

如果自已出西沙茶座要用多十五至二十分鐘:-| 因為要等小巴:-| 同埋又要用多四佰元一個月:-|
原文章由 Oscar媽 於 08-1-3 16:53 發表
咁你可唔可以帶囡囡行出西沙茶座..

[ 本文章最後由 leannechu 於 08-1-4 13:00 編輯 ]

醒目開學勳章

哦!!明白晒!!

咁你有冇時間帶囡囡返學呀!!

原文章由 leannechu 於 08-1-4 12:59 發表
如果自已出西沙茶座要用多十五至二十分鐘:-| 因為要等小巴:-| 同埋又要用多四佰元一個月:-|  

原文章由 leannechu 於 08-1-4 12:59 發表

又真係幾煩wo。

無法啦
因為西貢都係,校車最遠到西貢市為尾站

就係煩在呢點:-| 如果自已帶返學之後果三個鐘頭都唔知點算好 如果返屋企一來一回又唔夠時間:-| 日日行街好浪費光陰呀:-|
原文章由 Oscar媽 於 08-1-4 15:23 發表
哦!!明白晒!!

咁你有冇時間帶囡囡返學呀!!

原文章由 leannechu 於 08-1-5 23:09 發表
就係煩在呢點:-| 如果自已帶返學之後果三個鐘頭都唔知點算好 如果返屋企一來一回又唔夠時間:-| 日日行街好浪費光陰呀:-|  

有無其他街車坐。

醒目開學勳章

咁真係煩 la !!
其實解決方法係搵街車
但創價馬鞍山線已經有宣道既小朋友..
唔出西沙咁去馬鞍山上車 ok ma..
再唔係同馬鞍山車再傾傾..

原文章由 leannechu 於 08-1-5 23:09 發表

唔知咁多位媽咪有無好既街車介紹呢
原文章由 Oscar媽 於 08-1-6 09:15 發表
咁真係煩 la !!
其實解決方法係搵街車
但創價馬鞍山線已經有宣道既小朋友..
唔出西沙咁去馬鞍山上車 ok ma..
再唔係同馬鞍山車再傾傾..

Matthew---囝囝---下午班

hi

我之前同学校了解過, 洗唔洗要自己打电話去同車長報名, 我驚要報名先, 否則冇位...   但她們話會跟我們註冊時交那份褓姆車 申請表 (要求上落車地点) 給車長 再製定新学年 的路線 及車資, 到時6月份交学費,買校服時, 所有車長也會在学校, 我們可自己詢問.

咁我仲未好放心, 咁我又打埋俾 車長問  洗唔洗同佢報定名先?
車長答, 不用的, 叫我同学校申請便可, 她們會安排..

如果係咁, 你有冇填清楚你要求的上落車地点, 睇下到時6月時買校服日,再與車長傾多次情况....

不過宜家揾定 行車做 後備都好...

原文章由 leannechu 於 08-1-6 14:35 發表
唔知咁多位媽咪有無好既街車介紹呢  

回覆 #11 jasonmami 的文章

上午班
1) jk923 -- 囡囡 -- 麗城
2) kpbb  --  囡囡 -- 荃灣
3) kwanchiu -- 囡囡Chloe--馬鞍山
4) nganga -- 囡囡 -- 沙田
5) maggiechu -- 囡囡--九龍城
6) tym327 -- 囝囝 -- 鑽石山
7) bb-mameme-- 囝囝
8) sharon2005 -- 囝囝
9) ma...mi -- 囡囡
10) Nathan -- 囝囝 -- 九龍灣
11) MelanieBB -- 囡囡
12) YNBB -- 囡囡
13) LAM--囡囡--馬鞍山

下午班
1) lauhy -- 囝囝
2) angelmeiyee -- 囡囡
3) star1402 -- 囝囝 - Ma On Shan
4) Yatlong -- 囝囝 --- 九龍灣
5) pak -- 囝囝
6) 大板牙-- 囝囝--將軍澳
7) AS1210 -- 囝囝
8) carmenwong0208 -- 囡囡
9) Anitaho -- 囡囡   --- 旺角
10)christinaman---囝囝
11)natalielin----囡囡----深水步
12)子霖--囝囝
13)jovababy---囡囡
14)多哥哥---囝囝----牛池灣-----yeah!
15)vonvon---囝囝---紅磡---明天註冊見!
16)915sooky--囡囡
17)leannechu--囡囡--西沙路

leanechu

我個時都係自己帶, 通常都唔會返屋企, 我就走去做一三五gym. 二就去massage, 星期四就去facial  時間好快過, 又充實, 都唔錯架~~~

Pulmma,

你個見意都唔錯喎....

原文章由 Pulmma 於 08-1-8 11:50 發表

leanechu

我個時都係自己帶, 通常都唔會返屋企, 我就走去做一三五gym. 二就去massage, 星期四就去facial  時間好快過, 又充實, 都唔錯架~~~

原文章由 kpbb 於 08-1-8 13:50 發表
Pulmma,

你個見意都唔錯喎....

你個女女會唔會搭校車呀?

原文章由 jk923 於 08-1-8 15:40 發表

你個女女會唔會搭校車呀?

會呀! 因現在讀緊n班(KLT) 都係搭緊校車 !
我地係咪同一條線呢?

原文章由 kpbb 於 08-1-8 15:58 發表

會呀! 因現在讀緊n班(KLT) 都係搭緊校車 !
我地係咪同一條線呢?

以我所知我搭果部車我果度算尾站,你住荃灣邊度呀?
‹ 上一主題|下一主題