用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 天氣咁凍,你地幾多度先穿自己外套番學呀?? ...
go

天氣咁凍,你地幾多度先穿自己外套番學呀?? [複製鏈接]

天氣咁凍,你地幾多度先穿自己外套番學呀?? 我係mos真係好凍架,電視新聞話14度,我地呢度可能得12度,我今日都同仔仔穿左件自己既間棉綠背心係校褸底,我個仔剛剛先好番咋,唔想佢再冷親
   0    0    0    0

我今日都有著另一件厚褸返學.....

老師話校規10度以下可以穿自己厚褸和女仔可以穿運動衫, 但我昨天再問班主任, 我話如果好似d兩日未夠10度, 但又好凍, 穿左厚褸和女仔穿運動衫又會否唔比返學, 佢話都ok喎, 但以前聽朋友講, 小朋友穿錯運動衫 (應是穿平日的, 不是天冷問題), 學校唔比佢入, 都唔知真定假

原文章由 TPL 於 07-11-29 12:49 發表
我今日都有著另一件厚褸返學.....
桐桐樂園 PART 3, 有時間歡迎參觀

唔會咁誇張掛~我知佢地入學校會除佢地d自己褸穿番校褸,如果你有放係書包的話,無佢地都唔會除佢既
上年我都係10幾度就穿自己褸,因為男仔套校服真係唔抵冷,條褲咁薄,恤衫又咁薄,今日接仔見落校車好多小朋友都穿自己褸,所以明天都係俾仔仔穿了,唔使穿咁多件嘛

原文章由 pat614 於 07-11-29 13:26 發表
老師話校規10度以下可以穿自己厚褸和女仔可以穿運動衫, 但我昨天再問班主任, 我話如果好似d兩日未夠10度, 但又好凍, 穿左厚褸和女仔穿運動衫又會否唔比返學, 佢話都ok喎, 但以前聽朋友講, 小朋友穿錯運動衫 (應是穿 ...
‹ 上一主題|下一主題