用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 請問又一村學校好嗎?
樓主: WinkyLee
go

請問又一村學校好嗎? [複製鏈接]

wongpsv

那麼快?  你小朋友係返am定pm?  即幾點上車?  另外, 小學你諗住會點呀?
至於tko德寶都有留位, 另外, hk side的寶血都有, 現在仍1516.

原文章由 wongpsv 於 07-12-19 13:08 發表
我小朋友返學冇坐校車架,放學就有...大約25分鐘啦...
其實德寶都唔錯wor...(聽人講係將軍澳來講),你有冇考德寶呀???

[ 本文章最後由 WinkyLee 於 07-12-19 21:00 編輯 ]

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

放學車程係快d架...我小朋友返上午班既...至於小學:-| 我e+都好煩... 我諗緊會唔會重讀... ...
德寶都幾好(都係聽人講),話德寶有好多人可考入優才,此校係tko好出名...寶血我聽人講(我有朋友住hk既)話寶血中學唔好,所以...

原文章由 WinkyLee 於 07-12-19 20:59 發表
wongpsv

那麼快?  你小朋友係返am定pm?  即幾點上車?  另外, 小學你諗住會點呀?
至於tko德寶都有留位, 另外, hk side的寶血都有, 現在仍1516.

wongpsv

係呀, 剛知寶血課程太淺, 唉...早知唔交留位費. :cry:
想下想下可能入番德寶算了, 因我怕又一村課程都係太淺.

原文章由 wongpsv 於 07-12-20 15:00 發表
放學車程係快d架...我小朋友返上午班既...至於小學:-| 我e+都好煩... 我諗緊會唔會重讀... ...
德寶都幾好(都係聽人講),話德寶有好多人可考入優才,此校係tko好出名...寶血我聽人講(我有朋友住hk既)話寶血中學唔好 ...

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

Hi wongpsv,

首先謝謝你的分享。

你的意思是否你囡囡k1開始寫copy book?寫d字深唔深?要寫多少?
另想問吓:
- 每天的課堂安排, 例如,有冇去户外操場做大肌肉活動,音樂,自由活動,做project or phonics等等?
-  功課多唔多?是什麼類型的功課?寫字、圖工、project?
-  有否親子活動?
-  學校和家長的溝通足夠嗎?
-  interview 當日校長、老師及工作人員非常親切友善,平日是否同樣?

好多問題,希望不要介意。謝謝你!

原文章由 wongpsv 於 07-12-14 16:49 發表
我個女e+係做緊連線寮字,我都有我d朋友,佢地d小朋友仲未學架...所以聽人講又一村好淺...咩淺呢...
其實你想問邊方面,因我唔知點樣開始講好呀..不如你問我答..會唔會好d呢

...
[url=][/url]
‹ 上一主題|下一主題