用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人讀荔枝角救世軍
go

有無人讀荔枝角救世軍 [複製鏈接]

我的bb12月1號面試
   0    0    0    0

我都好想知道, 因我的仔仔在沙田乙明救世軍讀緊, 想轉到荔枝角救世軍, 因它有延長服務, 可以配合在職媽媽.

hi,我亞B都係, 9:00AM, 可能有機會見到喎~

EPAN

原文章由 hoho127 於 07-11-21 18:02 發表
我的bb12月1號面試

非常之好, 我的囝囝好開心, 老師同姐姐都好好, 好有耐心同愛心

原文章由 dietrichmommy 於 07-11-30 16:05 發表
非常之好, 我的囝囝好開心, 老師同姐姐都好好, 好有耐心同愛心

好同意 dietrichmommy 的講法,老師同姐姐真係好好,囝囝每日返學都好開心,仲唔捨得走!

想問下係咪講緊荔枝角道萬盛閣樓上嗰間呀?
我囡囡24/11 in左,巳收信通知收佢。
點解你地d bb咁遲in ge?請問你地係咪都係 in N1呀?

醒目開學勳章

我係1/12 interview, 琴日收到信通知收阿b讀08  N1 啦!

仲有無人已 收信呀!

HI, 我已經收到信話收baby, 已經決定入讀, 唔等大坑東基教啦, 因為先生始終喜歡呢間多一些~

epan

原文章由 ymon 於 07-12-7 16:32 發表
我係1/12 interview, 琴日收到信通知收阿b讀08  N1 啦!

仲有無人已 收信呀!

HI epan

我同你相反,放棄左入讀救世軍了,
(本來諗住大坑東唔收就讀呢間㗎!不過佢要12/12交留位費,所以………)
因為我始終心儀基敎多d,
咁8卦一問你15/12有冇去in呀?

原文章由 epan 於 07-12-18 10:39 發表
HI, 我已經收到信話收baby, 已經決定入讀, 唔等大坑東基教啦, 因為先生始終喜歡呢間多一些~

epan

HI, 小胖鴨,

唉~本來諗住我地baby可以做同學仔添, 15/12我先生帶左亞b去面試, 佢話亞仔表現都ok(尤其大肌肉, 佢鍾意做運動), 但我先生覺得行四層樓有d辛苦, 再加上佢先入為主, 因為有朋友個女係校友,成日覺得救世軍好d,覺得基教比較小小show-off, 其實我覺得差不多啫, 不過既然佢咁鍾意救世軍, 我就真係兩間都ok, 費時為咁嘈囉, 所以決定去交留位費啦~

epan

原文章由 小胖鴨 於 07-12-18 11:23 發表
HI epan

我同你相反,放棄左入讀救世軍了,
(本來諗住大坑東唔收就讀呢間㗎!不過佢要12/12交留位費,所以………)
因為我始終心儀基敎多d,
咁8卦一問你15/12有冇去in呀?

...

啊!原來係咁~~
咁基敎要行四層樓都係一個考慮因素之一嚟ge,
尤其是唔係自己湊返學(我講係媽媽喎!即係我地。)
要老人家/工人or others湊的話,
老人家又真係可能行唔倒咁多層樓㗎!
(QQ若果入讀的話,會係爸爸湊返學,爺爺佢地湊放學㗎!因為爺爺佢地朝朝早行慣山,所以應該應付倒行幾層樓梯ge)

咁若果你都唔係太過反對佢讀救世軍的話,當然係唔好嘈交好啦!
有傷感情嘛!何況佢又唔係差,都係以將來小朋友開心為依歸,真係唔啱咪K1再揾過囉!
原文章由 epan 於 07-12-18 14:01 發表
HI, 小胖鴨,

唉~本來諗住我地baby可以做同學仔添, 15/12我先生帶左亞b去面試, 佢話亞仔表現都ok(尤其大肌肉, 佢鍾意做運動), 但我先生覺得行四層樓有d辛苦, 再加上佢先入為主, 因為有朋友個女係校友,成日覺得救世軍 ...

請問你們是什麼時候交申請表? 是否要一出世便要交表?
因我還沒收到interview.

HI, 我係06年尾交表架~

原文章由 vansimon 於 08-1-5 01:11 發表
請問你們是什麼時候交申請表? 是否要一出世便要交表?
因我還沒收到interview.

嘩!估唔到重有得interview.
是25/1. 唔知有無機會做同學仔呢!

我係07年頭交表, 可能係細仔關係 (08月10月先足2歲), 所以冇得 interview.....   唯有等等等等...

原文章由 vansimon 於 08-1-18 18:57 發表
嘩!估唔到重有得interview.
是25/1. 唔知有無機會做同學仔呢!
http://hk.myblog.yahoo.com/babylinus104[Baby Linus's blog/url]

‹ 上一主題|下一主題