用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 連waiting list都冇, 好失望呀!
go

連waiting list都冇, 好失望呀! [複製鏈接]

個女今年考09年小一, 諗住佢平時精精靈靈, 都有d機啦! 點知連waiting list都冇(佢果班5個都有2個waiting list).....好失望呀!!!
有d人話出年6月有d會唔去註冊, 到時waiting 果班多數有機會入, 咁我呢d可唔可以再問吓有冇位呀?
   0    0    0    0

咁重唔快d寫叩門信,到六月先問就遲,加油呀!
原文章由 my17223 於 07-11-21 13:56 硐表
個女今年考09年小一, 諗住佢平時精精靈靈, 都有d機啦! 點知連waiting list都冇(佢果班5個都有2個waiting list).....好失望呀!!!
有d人話出年6月有d會唔去註冊, 到時waiting 果班多數有機會入, 咁我呢d可唔可以再問吓 ...

請問你意思係再叩培僑定其他私校呀?

我想問waiting list都唔入, 咁再叩門又係交同一個profile? 佢哋會再考慮嗎? 咁會唔會再in?

唔好唔開心啦, 今年都有好多有哥哥家姐係pkc 讀都唔收呀.

等六月, 睇下仲有冇位, 我相信一定會有人唔讀的. 唔好放棄

有冇人試過叩門成功?

我都很喜歡這校,考吾到個心好似對个女吾住,个waiting list
水蛇甘長,叩門都未必到你,所以都吾敢再比自己希望了。

一定要去試下叩門,6月一定仲有位多出來架
比心機啦!!
有機會架..唔好放棄

原文章由 my17223 於 07-11-23 18:37 發表
我想問waiting list都唔入, 咁再叩門又係交同一個profile? 佢哋會再考慮嗎? 咁會唔會再in?

我個小朋友的同學, 去年也是連waiting list 也榜上無名, 但佢自己再叩門, 雖然一直沒有消息, 直至07年6月小一統一派位後, 便收到通知收佢, 但因為當時這位同學在統一派位也派到不錯的學校, 所以沒有註冊了, 相信明年6月應還有學位.  

原文章由 foabeso 於 07-11-28 18:15 發表
我都很喜歡這校,考吾到個心好似對个女吾住,个waiting list
水蛇甘長,叩門都未必到你,所以都吾敢再比自己希望了。

明白明白, 已部署"叩門計劃"!!! Thanks!!

可否問你的朋友,是從何途徑叩門呢?

原文章由 little.kid 於 07-12-6 15:38 發表
我個小朋友的同學, 去年也是連waiting list 也榜上無名, 但佢自己再叩門, 雖然一直沒有消息, 直至07年6月小一統一派位後, 便收到通知收佢, 但因為當時這位同學在統一派位也派到不錯的學校, 所以沒有註冊了, 相信明年 ...

我真的很喜歡這所學校,請問可否問你的朋友,是從何途徑叩門呢?Thanks
‹ 上一主題|下一主題