用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角衛理堂interview
樓主: 22May
go

北角衛理堂interview [複製鏈接]

因為係PM班, 所以我地放棄佐!

請問幼兒小組,
上午班或下午班, 有什麼大分別呢?
謝謝

原文章由 jjtseung 於 07-12-3 09:57 發表
因為係PM班, 所以我地放棄佐!

My son was accepted for am class but I gave up.  If you want AM class, try to call school for waitlist.

囡囡05年11月出世,08年1月返pm N1,o岩o岩交左學費$1880+雜費$180。(會即時扣除之前俾左既$660留位費,實付$1400)佢地俾定張自動轉賬request form我,每月轉賬交學費。

下星期六(15/12)帶囡囡認識校舍,同老師,見佢地d decoration好x’mas 好靚,我估阿囡一定好開心。到時會度埋校服(我以為得大中細碼咋!),至俾校服$。

原文章由 lkyjoanne 於 07-12-3 16:03 發表
請問幼兒小組,
上午班或下午班, 有什麼大分別呢?
謝謝

其實沒有分別,只是看看生活習慣適應 , 例如可能 bb 要午睡 ...

原文章由 mylulu007 於 07-12-5 13:05 發表
囡囡05年11月出世,08年1月返pm N1,o岩o岩交左學費$1880+雜費$180。(會即時扣除之前俾左既$660留位費,實付$1400)佢地俾定張自動轉賬request form我,每月轉賬交學費。

下星期六(15/12)帶囡囡認識校舍,同老師,見佢地d decoration好x’m ...

校服只要一件小白袍,所以可以著多過一年.

我女女0512月出世﹐都會係081月開學﹐不過她就會返am班。15號見啦﹗

原文章由 mylulu007 於 07-12-5 13:05 發表

下星期六(15/12)帶囡囡認識校舍,同老師,見佢地d decoration好x’m ...

[ 本文章最後由 ivyscyip 於 07-12-6 15:57 編輯 ]

hello! 我個仔都係讀am N1,不過8月中已經開左學 (因佢係05年7月出世 ). 佢好鐘意返學架!!

我每朝都送個仔返學,睇下會唔會撞到你同個女丫!

原文章由 ivyscyip 於 07-12-6 12:32 發表
我女女05年12月出世﹐都會係07年1月開學﹐不過她就會返am班。15號見啦﹗

Hi, 我個女依家讀緊 下午幼兒小組, 佢雖然只係番左學三個月, 但各方面都有好大進步, e.g. 說話, 紀律, 聽教聽話. 最重要係佢好鐘意番學, 仲要堅持自己攞書包.
所以冇後悔, 要佢兩歲就去番學. 但代價係, 病左三次囉.:cry:
‹ 上一主題|下一主題