用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 有冇人報聖三一堂曾肇添幼稚園
go

有冇人報聖三一堂曾肇添幼稚園 [複製鏈接]

: 我地面試左,家下等通知
   1    0    0    0

全程老師對家長or小朋友都沒有問題&對答.  only以play group 形式讓家長&小朋友玩玩具...請問有冇人知佢地用乜o野準則去收學生o既呢? 點計分呢?

原文章由 cherrywu 於 07-11-19 18:55 硐表
::" /> 我地面試左,家下等通知

[ 本文章最後由 AnitaHo 於 07-11-19 23:00 編輯 ]

咁奇怪 我個女今個星期六都去interview呀

三一堂幼稚園

我都是上星期已經面見了,今星期五學校會寄通知書,如果學校取錄了,你們會否在這校讀嗎?如果在這裡讀幼稚園有沒有想過直接在這裡讀小學?
至於有些小朋友今星期六面見,可能是下午班位,因為大家都是取上午表格,好似取表當日,上午約9:00已沒有上午表格,所以我估計,等待新生註冊後,下午班可能會有學位剩,所以今星期會有小朋友到學校面見。

三一堂幼稚園

原文章由 AnitaHo 於 07-11-19 22:44 硐表
全程老師對家長or小朋友都沒有問題&對答.  only以play group 形式讓家長&小朋友玩玩具...請問有冇人知佢地用乜o野準則去收學生o既呢? 點計分呢?

...
但老師有問我小朋友的姓名/喜歡食怎麼食物/玩具名稱等及老師有問我有關照顧小朋友生活上的問題。先前見了幾間學校,今次是最容易,完全沒有壓力。

三一堂幼稚園

剛剛見到信箱有封信,三一堂幼稚園取錄了我小朋友

,是上午班,好開心呀!

我都收到信...聖三一堂曾肇添幼稚園 取錄了...
所以話佢地都唔知用乜o野準則去收學生o既

原文章由 beautyyk 於 07-11-20 20:49 硐表
剛剛見到信箱有封信,三一堂幼稚園我小朋友

,是上午班,好開心呀!

聖三一堂幼稚園

原文章由 AnitaHo 於 07-11-20 22:00 硐表
我都收到信...聖三一堂曾肇添幼稚園 取錄了...
所以話佢地都唔知用乜o野準則去收學生o既

請問你小朋友幾多月份出身,想知道會否收大仔,當日你會唔會註冊?
如果培道同聖三一幼稚園,你會如何選擇?

我都仲未收到信呀, 我地係細仔,已經考咗幾間都冇行, 好鬼心灰呀

原文章由 beautyyk 於 07-11-21 10:01 硐表
請問你小朋友幾多月份出身,想知道會否收大仔,當日你會唔會註冊?

我昨天都收到信。 培道就未有信。 我個仔四月出世。

我b係8月的, 我朋友個b係12月, 通通收哂..  你b都是大仔/女嗎?

註冊 --  要考慮下先?  因為眞不明佢地用乜o野準則去收學生?

培道-- 我無考, 所以我俾唔到意見你, sorry

原文章由 beautyyk 於 07-11-21 10:01 硐表

原文章由 AnitaHo 於 07-11-21 14:12 硐表
我b係8月的, 我朋友個b係12月, 通通收哂..  你b都是大仔/女嗎?

註冊 --  要考慮下先?  因為眞不明佢地用乜o野準則去收學生?

培道-- 我無考, 所以我俾唔到意見你, sorry

...
我小朋友一月出身。想問問你心儀學校是那間呀?

回覆 #3 Jansy 的文章

你小朋友男/女仔,如果培道取錄,你會選那間幼稚園,我都唔知道怎樣選好,因兩間都好好,最重要小朋友會讓他直升小學,所以想到這方面頭都痛埋。

我都收到信了. 宣道今朝交表.要到出年先面試.宜家都15.16.各位會點選/thk
   thk

回覆 #1 cherrywu 的文章

聖三一堂你可交留位費先,等宣道有結果先選擇那一間,當初我有想去宣道報名,但是小學唔係全部都可直升小學,所以放棄了,如果選聖三一有好處,小朋友讀小學可煩少一次。

我都唔知聖三一其實好不好,因為不是好多人講,但應該不太差,不過校舍比較舊。聖三一小學可以直升嗎?我看見學校貼了小派位,很多去了其他小學。
至於培道,我覺得差不多,不過我個仔那天表現麻麻。

我都報了宣道培正,但他們明年才有結果,所以都會去聖三一註冊先

原文章由 beautyyk 於 07-11-21 14:36 硐表
你小朋友男/女仔,如果培道取錄,你會選那間幼稚園,我都唔知道怎樣選好,因兩間都好好,最重要小朋友會讓他直升小學,所以想到這方面頭都痛埋。 ...

我未收到信啊, 可能要係wl 了

回覆 #2 Jansy 的文章

幼稚園全部小朋友可直升小學但因為小學是私校,要自付幾千元學費,所以大多數會去出面讀政府小學,這是學校對我說的。

回覆 #9 Jansy 的文章

收了培道的信,取錄了上午班,你收到信嗎?

終於收到信喇~~yeah
‹ 上一主題|下一主題