用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園取錄信
樓主: rosactf9999
go

根德園取錄信 [複製鏈接]

回覆 #1 wasyinyin 的文章

我會等埋 st rose個結果先報york!

回覆 #1 rosactf9999 的文章

等到而家, waiting list仲未有消息.......聽講最快要到3-4月, 交左部分學費先會有通知!

睇完呢個topic, 好感受到等收信嘅緊張心情,
今年同仔仔報左名, 11月8日interview,
我唸下個月尾我都會緊張到日日check信箱,
希望到時可以收到封有"厚度"嘅信...acceptance letter!

原帖由 chingchingb.ma 於 07-11-23 20:35 發表
舊年我封acceptance letter有三頁紙:
(1) Acceptance letter
(2) School bus route information
(3) School bus application form

唔算好厚。

我估reject letter只有一頁紙。
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

舊年有無waiting list的小朋友, 最後都入到kv呀?

happyfamilybaby,

我都想問呢個問題呀﹗
因為大部份家長都係kv同sc一齊報,
如果2間都收只能揀1間, 總會有vacancy出黎﹗
除左sc, 仲有d人會為培正, 劍明, 創價etc放棄kv,
其實係咪到出年陸續會有學位比waiting list架?
有冇kv家長可以分享下?

原帖由 happyfamilybaby 於 08-11-12 11:09 發表
舊年有無waiting list的小朋友, 最後都入到kv呀?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我有個鄰居係Waiting List到8月底都收到通知.

thanks appleycma!

原帖由 appleycma 於 08-11-12 11:31 發表
我有個鄰居係Waiting List到8月底都收到通知.
‹ 上一主題|下一主題