用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園取錄信
樓主: rosactf9999
go

根德園取錄信 [複製鏈接]

唔好意思, 我都係好奇, 我想問, 你封信係咪有話唔收架? 我以為佢為左婉轉, 所有人都會話係waiting list.

當日我自己覺得, 個女表現都算ok, 不過可能我又係揀上午, 所以冇位比我...我知道有d朋友話冇所謂, 都可以入到下午班, 但佢係男仔, 可以鬆手d.

大細女應該有少少關係... 不過我都聽人講, 佢果個係細女都收佢讀上午班. 我個女係大, 都唔收...

原文章由 pignet88 於 07-11-25 03:04 硐表
我今日都收到結果,但係唔收,好失望,因為我女女(細女),當日的表現都算出色,叫做嘜都做到,而我有個朋友個女女(大女)當日老師問嘜都唔理個老師,都可以waiting list。
咁即係依間學校係收大女為目標啦。 ...

回覆 #99 大妹姐 的文章

我果個都係大女 (16/4), 我自己覺得, 面試表現都唔錯, 佢都話waiting list . 但我揀am.

Hi, my son accepted in am class(dorset)

我收到的信,信上寫明唔收。

原文章由 rosactf9999 於 07-11-25 12:49 硐表
唔好意思, 我都係好奇, 我想問, 你封信係咪有話唔收架? 我以為佢為左婉轉, 所有人都會話係waiting list.

當日我自己覺得, 個女表現都算ok, 不過可能我又係揀上午, 所以冇位比我...我知道有d朋友話冇所謂, 都可以入 ...

我都收到的信,好彩收左,我只報兩間,如果唔得都唔知點好,我個係6/9細仔,哥哥向kv讀緊k3,學校好好,老師都十分好,而且很有 愛心

HI! rosactf9999,

但我同miss話am/pm都殺!!

原文章由 rosactf9999 於 07-11-25 12:58 硐表
我果個都係大女 (16/4), 我自己覺得, 面試表現都唔錯, 佢都話waiting list . 但我揀am.

tko 有校車到

原文章由 amanda1230 於 07-11-25 06:39 硐表
我囡囡收了at Kent Road (a.m.)

我想問kv (tko會唔會有校車到?)

因我收唔到佢張校車list

張form 唔知怎樣寫?
~easybring~

Kent Road am class
very very......... happy!

想問你地幾時收信架, 點解我末收到既 ???

回覆 #110 pearjadema 的文章

佢星期五寄出左, 你如果今日都冇, 試下打去問下.... 怕寄失!

我都係報左3間, 而家都有d驚其他唔收. 因為計比例, 根德園算係機會大, 另一間民生, 收生率仲少過根德園. 唉.....都唔知點算!!!

原文章由 appleycma 於 07-11-25 22:05 硐表
我都收到的信,好彩收左,我只報兩間,如果唔得都唔知點好,我個係6/9細仔,哥哥向kv讀緊k3,學校好好,老師都十分好,而且很有 愛心

根德園收咗的小朋友唔知有無住荔枝角昇悅居呢?
我個囡AM class @kent road.

唉我剩係考左一間幼稚園, 如果唔收點算
因為家姐讀緊K2, 以為實收但完來唔係   現在又未收到信, 好驚呀

Don't cry, call them now!
原文章由 pearjadema 於 07-11-26 15:22 硐表
唉我剩係考左一間幼稚園, 如果唔收點算
因為家姐讀緊K2, 以為實收但完來唔係   現在又未收到信, 好驚呀

回覆 #114 pearjadema 的文章

worst come to worst, 如果真係唔收, 我估可以試吓考York, 啟思或迦南. 聽聞呢d學校好小reject 人. 我有朋友大安指意, 舊年miss晒d deadline先同小朋友報學校. 佢12月先去york報, 都收左佢過女. 不果妳都係睇埋呢1-2日先啦.  Good luck.

咁都值得考慮.....

[ 本文章最後由 rosactf9999 於 07-11-26 19:45 編輯 ]

收到信啦, WAITING LIST 呀 點算好

有家姐讀緊都唔收, 都唔明點解, 我個女而家都讀緊kv k1, 好彩佢今年收我個細仔, 我以前睇bk就係知道就算大果個收細果個都未必收, 所以今年我為我個細仔報得仲多幼稚園過我個大女, 因為真係好有壓力, 怕真係唔得

不如你試下從你個女既老師著手呀, 試下親自比封求位信比個老師同埋表現得好有誠意咁, 我諗會容易過就咁寄求位信既(依個係我諗如果kv唔收我個細仔既做法)

我都未收到信呀!

見到大家咁多人都收到信, 今日看信箱仲未有, 明天CALL下睇下點先! 真令人心急.

唉, 心急既心情我絕對明咖, 我屋企平時12點幾派信, 今日等到3點幾先派, 急到我死, 真係覺得每分每秒都好難過
‹ 上一主題|下一主題