用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 2008 年度小一放榜啦 !!!!
go

2008 年度小一放榜啦 !!!! [複製鏈接]

貢獻勳章

今日收到信,好開心。下學年學費好似加左少少($2500),但唔緊要啦! 最緊要有書讀,有間好學校收。
   0    0    0    0

我都收到信,好開心

hi
我都收到信.真的很開心
想問今年收幾多人呢!會吾會有人收吾到信呢

HI,我都收到信?我想問問大家呢間升中係咪全部直升呢?
中學係中文中學還是英文中學呢?
原文章由 coracora 於 07-11-19 22:36 硐表
hi
我都收到信.真的很開心
想問今年收幾多人呢!會吾會有人收吾到信呢

cherrysze-hk:
好奇怪,呢間學校係中中,仲係津校,所以都係讀完六年到時睇下學校發展情況先算.

進進媽
我都係咁唸.或者我睇下會唔會入到其他私小先.你呢?還有沒有考到其他?
原文章由 進進媽 於 07-11-25 00:49 硐表
好奇怪,呢間學校係中中,仲係津校,所以都係讀完六年到時睇下學校發展情況先算.

始終六年後的事,我都係到時先算,係呢?
你仍考慮繄其他私小?
對的,始終一讀要讀六年,認真考慮好.

進媽媽
沒有其他收.現剩下aps未int.如沒有其他選擇,我想都係呢間,你呢?還有其他嗎?
原文章由 進進媽 於 07-11-28 11:20 發表
始終六年後的事,我都係到時先算,係呢?
你仍考慮繄其他私小?
對的,始終一讀要讀六年,認真考慮好.

你好! 你是否收到呢間學校通知信收你個小朋友? 我都一樣都收咗,但我擔心嘅係到中學嘅時候係中文中學(聼說中一至中三係用英文授課跟住中四開始先至用哂中文授課! )同埋小朋友頭一年係好辛苦因為全英授課,我都驚佢會唔會吃力?:cry: :cry:

原文章由 cherrysze-hk 於 07-11-28 14:31 發表
進媽媽
沒有其他收.現剩下aps未int.如沒有其他選擇,我想都係呢間,你呢?還有其他嗎?

winwin_chai,
係呀,我已交了留位費.其實我都係唸呢個問題.中學便中中.不過唯有自己盡量考好成績,再自己搵其他英中啦.
至於你話全英授課,應該不太擔心啦.細路吸收最快.加上我唸學校應會循序漸進.學校應該會有辦法令小孩子適應.無須咁早比壓力自己和小孩啦:) :)

原文章由 進進媽 於 07-11-25 00:49 發表

進進媽, 我想問下多唔多小朋友讀完第一年就考其他學校之後走ka?

Hi! Ianmama,

我囝囝係同進進仔一班,就我地個班來說,十月尾有一個同學仔退學,所以宜家我地由35人變為34人,係甚麼原因,我就唔知啦,不過我知呢個同學仔係外籍小朋友。

今個星期St Jo. 係exam week,所以各位媽媽都比較忙,過左呢個星期,我地又會出黎傾過架啦!

原文章由 ianmami 於 07-12-3 09:47 發表

進進媽, 我想問下多唔多小朋友讀完第一年就考其他學校之後走ka?

原文章由 cheukcheng 於 07-12-3 18:24 發表
Hi! Ianmama,

我囝囝係同進進仔一班,就我地個班來說,十月尾有一個同學仔退學,所以宜家我地由35人變為34人,係甚麼原因,我就唔知啦,不過我知呢個同學仔係外籍小朋友。

今個星期St Jo. 係exam week,所以各位媽媽都比較忙,過左 ...

cheukcheng, thank you for your reply.  我等你地啦...

好奇怪!!
你是否誤會了?我巳是st.joseph的小一媽咪.
因我見你問我有無考慮其他小學,我想你可能誤會了,
我來這topic傾計只係想和你們分享下.
其實直到現在學校所學的都不錯,至於英文教是不用擔心的,
因為一開始係中文教,之後係中英,不會一次過用全英教的.
唯一需要考慮就係佢中學校網問題,不過st.joseph出來希望派得不好的話扣門會易d啦!
‹ 上一主題|下一主題