用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 想問下崇真係咪遲D無全日班?
go

想問下崇真係咪遲D無全日班? [複製鏈接]

想問下崇真係咪遲D無全日班?
Bree Ma
   0    0    0    0

係呀 ~~ 昨天, 我問過吳老師, 她說 : 來年沒有全日班了
只有國際班, 才有全日.

原文章由 chrysan 於 07-11-16 14:20 硐表
想問下崇真係咪遲D無全日班?
Bree Ma

因我想個女k2讀全日班,之前九月時問過全日班,個老師回覆係上午係中文,下午係全英語。嘜唔係主流部同國際部合併咩?

主流班只有 上午 or 下午, 國際班就有全日.

原文章由 namnam320 於 07-11-26 13:04 硐表
因我想個女k2讀全日班,之前九月時問過全日班,個老師回覆係上午係中文,下午係全英語。嘜唔係主流部同國際部合併咩?

原文章由 namnam320 於 07-11-26 13:04 硐表

主流部的全日班上年已經唔會再開了, 但學校仍然有攪全方位英語, 模式跟全日班差不多, 即上午在主流班, 下午在學校吃飯和午睡, 跟住就有2小時全英語課程, 由NET TEACHER負責.

學費是要分開俾的, 主流部我地可以繼續用學卷, 全方位就另外俾, 每月2千元, 再加330元左右的午餐費. 如果你想知詳細情況, 可以打電話回校問主任.

原文章由 RoyceMa 於 07-11-27 09:23 發表

主流部的全日班上年已經唔會再開了, 但學校仍然有攪全方位英語, 模式跟全日班差不多, 即上午在主流班, 下午在學校吃飯和午睡, 跟住就有2小時全英語課程, 由NET TEACHER負責.

學費是要分開俾的, 主流部我地可以繼 ...

how about 主流部的pm class? 2小時全英語課程 in the morning??

我打左電話去幼稚園問, 佢地話下年下午唔會再有英文 班比上午班同學留低參加, 全部都係12:00 sharp 走啦.

另, 想問你地知唔知崇幼雜費多否? 我見教署網話幾百蚊, 但電話上話千幾至二千蚊一個 term, 有無指教?

另, 五月頭有遊戲日, 四月底有信通知 bor......

Bree Ma.

原文章由 chrysan 於 08-3-4 15:12 發表
我打左電話去幼稚園問, 佢地話下年下午唔會再有英文 班比上午班同學留低參加, 全部都係12:00 sharp 走啦.

另, 想問你地知唔知崇幼雜費多否? 我見教署網話幾百蚊, 但電話上話千幾至二千蚊一個 term, 有無指教?

另,  ...

雜費大約千五蚊以下,包括:書簿大約一千頭,另久唔久既參觀活動車費等等十元八塊。

新生活動日應該係5月10號。(星期六)

got another question......
do you know if TT will arrange activities for K1 students
on Sat?  if yes, what kind? have the school bus service on Sat?  Pls advise.
Bree Ma

回覆 #1 chrysan 的文章

星期六活動只有k2, K3可參加, 有校車接.
‹ 上一主題|下一主題