用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾神父教會學校(小學部) 你地覺得瑪記而家點呀
樓主: nancy0411
go

你地覺得瑪記而家點呀 [複製鏈接]

無架!我係向yahoo搵架!我打全港中學排名,初初2000~2005年都band1,但睇佢2007年瑪中跌到全港100名打後,變左band2,所以想知瑪水係咪大部份派去瑪中,因為瑪水派去英中百分比幾多下,我朋友個女今年讀小二,佢都話而家小學D野好深
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原帖由 easonkinki 於 08-11-6 11:23 發表
無架!我係向yahoo搵架!我打全港中學排名,初初2000~2005年都band1,但睇佢2007年瑪中跌到全港100名打後,變左band2,所以想知瑪水係咪大部份派去瑪中,因為瑪水派去英中百分比幾多下,我朋友個女今年讀小二,佢都話而家小學 ...

但係個D全港中學排名好多時唔太可靠,有D明明好名既學校會排得後過D唔太名既學校喎

其實人望高處,如果6年後到時小朋友成績真係好top,梗會嘗試考更好又top既中學,不過幼稚園階段阿仔是龍是蛇做阿媽我都睇唔通,現階段能夠安排佢讀有英中backup的學校是我覺得所能做既最穩陣既安排了,話哂係114間英中之一(雖然會取消教學語言label),中學都應係Band1學校,何況小學口碑又唔差呢。

Now 校風 really 開放左好多,唔會只係死讀書 and my daughter also enjoy

咁就好喇, 想當年當幾古老石山架

原帖由 bowiejankins 於 09-5-5 23:31 發表
Now 校風 really 開放左好多,唔會只係死讀書 and my daughter also enjoy
‹ 上一主題|下一主題