用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣浸信會幼稚園 荃灣浸信會幼稚園2008-2009年度家長小天地 ...
樓主: HelloKitty*
go

荃灣浸信會幼稚園2008-2009年度家長小天地 [複製鏈接]

[quote]原文章由 HelloKitty* 於 07-11-18 12:45 硐表
又係幾頭痛o既!

聽說荊冕堂要家長用好多時間跟。那麼您就要睇下自己的時間了。我沒報荊冕堂就係因為呢個緣故了。而且我喜歡荃浸的基督教氣氛及教學。

hihi hello kitty
你小朋友讀上午/下午?
我囝囝都下午

HelloKitty*~~我個小肥都係上午班,唔知會唔會同你小朋友一班呢

我仔仔都收咗下午班 , 各位媽咪係咪都決定比仔仔女女讀呢間呢? 我;都想請教大家荃浸係咪幾好架, 但簡介會當日參觀學校又真係覺得校舍比較細, 我見唔到有地方比小朋友玩啊, 而我仔仔又好活潑, 好怕佢會唔鐘意添 !! 好煩啊

回覆 #1 梓睿媽媽 的文章

hihi
我囝囝都讀下午, 唔知會唔會同一班?
我都worry校舎太細!!!
所以我都諗緊!!!
因為荊冕堂都收左梓軒~下午班

回覆 #1 TszHin_Jim 的文章

荊冕堂係咪士德果間呀, 咁你決定咗讀邊間未啊, 有無報聖母呀?? 我都好煩腦 , 好驚簡得唔好影響咗個小朋友, 其實係咪我諗得太複習呢~~唉~~

我囡囡將會讀上午班。

原文章由 TszHin_Jim 於 07-11-19 02:32 硐表
[quote]原文章由 HelloKitty* 於 07-11-18 12:45 硐表
又係幾頭痛o既!

聽說荊冕堂要家長用好多時間跟。那麼您就要睇下自己的時間了。我沒報荊冕堂就係因為呢 ...
"我們愛,因為神先愛我們。"

係呀! 係呀! 可能我地o既小朋友會讀同一班啊!

原文章由 kat923 於 07-11-19 12:45 硐表
HelloKitty*~~我個小肥都係上午班,唔知會唔會同你小朋友一班呢

原文章由 梓睿媽媽 於 07-11-19 17:23 硐表
荊冕堂係咪士德果間呀, 咁你決定咗讀邊間未啊, 有無報聖母呀?? 我都好煩腦 , 好驚簡得唔好影響咗個小朋友, 其實係咪我諗得太複習呢~~唉~~

hihi
YES 太窩口果間!!!
我冇同梓軒報聖母...因為我同爸爸都鐘意:)
我諗多數都會揀荃浸, 我同你一樣好怕揀錯

hihi

我孖b是上午班
荊免堂都收左我孖b, 不過我都係揀荃浸.

原文章由 TszHin_Jim 於 07-11-19 22:05 硐表

hihi
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

回覆 #1 Mrswong1998 的文章

Hihi,
我阿仔都收左上午班, 我都想讀, 但發覺保母車唔到我屋企(芊紅居)阿!!!
怎辦???

SUKIWK

可唔可以自己帶返學, 雖然我都要捨車我會盡量自己帶. 我都係在職媽媽.
我孖B而家想緊N1, 你小朋友有冇讀N1呀???

原文章由 sukiwk 於 07-11-20 11:05 硐表
Hihi,
我阿仔都收左上午班, 我都想讀, 但發覺保母車唔到我屋企(芊紅居)阿!!!
怎辦???
Putting all your troubles on him, for he takes care of you. (Peter I 5:7)

回覆 #1 Mrswong1998 的文章

我唔可以自己帶阿, 因為我公司返8:30am, 所以好煩!!!
另外仔仔現返荃灣playgroup, 不過都會停, 可能會返下東華三院n1!

明天就交留位費啦~~聖母都未收到信, 但我都係決定讀荃浸 , 希望我哋小朋友可以做同學啦~~同埋我哋都無揀錯啦

原文章由 TszHin_Jim 於 07-11-19 22:05 硐表

hihi

Hallo 各位準荃浸mama,

我都係妳哋嘅一份子, 都會諗住讀荃浸 PM class。 但就倜帳緊点樣調較 PM class時間 law (因阿仔now study AM Nursery)。 我見到呢個 topic 有梓睿媽媽, 梓軒媽媽 (TszHin_Jim), 而我阿B係梓維。全部都係 PM class, 到時如果同一班就有幾個"梓'小朋友la (全部都係呢个梓)

Nice to meet u all.

Cheers
Sai-lo

係喎!! 又係一齊讀下午班~~哈哈..., 我仔仔都係讀緊N班, 已經習慣咗早睡早起同埋一定要瞓晏覺.....,不過我諗放完個暑假佢就唔會早睡早起LU...所以應該問題唔大既

原文章由 Sai-Lo 於 07-11-22 12:29 硐表
Hallo 各位準荃浸mama,

我都係妳哋嘅一份子, 都會諗住讀荃浸 PM class。 但就倜帳緊点樣調較 PM class時間 law (因阿仔now study AM Nursery)。 我見到呢個 topic 有梓睿媽媽, 梓軒媽媽 (TszHin_Jim), 而我阿B係梓 ...

哈哈! 大家應該都註左冊,right?

各位荃浸新生家長午安!

雖然我地有d仔女讀上午班,有d讀下午班,不過,我相信大家都可以一齊分享,right?

我地可能係5月3日見面,到時再相認下,嘻嘻!

原文章由 梓睿媽媽 於 07-11-23 13:08 硐表
係喎!! 又係一齊讀下午班~~哈哈..., 我仔仔都係讀緊N班, 已經習慣咗早睡早起同埋一定要瞓晏覺.....,不過我諗放完個暑假佢就唔會早睡早起LU...所以應該問題唔大既

...

原文章由 梓睿媽媽 於 07-11-23 13:08 硐表

...

hihi
我諗我地三個(梓軒, 梓睿, 梓維)大多數都可以一齊同一班...
今日你地交form 有冇apply 轉上午?
我自己就有, 但我覺得機會唔多大 ...

剛看過荃浸的網頁上的通告,發覺這幼稚園的安排也很全面,資料豐富,讓我可以了解她的運作。我諗我為囡囡選報這校是沒有錯的。

我想問有沒有家長當天沒有跟孩子一起去IN,而係搵婆婆/公公/嫲嫲/爺爺同佢地一齊IN呢? 因為我大仔當年IN係由嫲嫲帶佢去IN的,所以我唔知佢表現如何。我想知邊個一齊IN有冇影響結果啫!(太八啩了! )

原文章由 TszHin_Jim 於 07-11-23 18:32 硐表

hihi
我諗我地三個(梓軒, 梓睿, 梓維)大多數都可以一齊同一班...
今日你地交form 有冇apply 轉上午?
我自己就有, 但我覺得機會唔多大 ...

Hello Everyone,

I also enrolled for my son, and applied for AM class. I think the possibility is almost zero. Ms. Lam said everyone went to enrolled (both AM and PM classes). so 梓軒, 梓睿 see u in PM class la.

Cheers
Sai-lo

Hi Sai-Lo

Great to see you here.  Have you already decicded to take 荃浸 pm class and give up York?  I still can't make up my mind yet.  Also enrolled and applied for AM class.  Just like you said, the possibility seems to be ZERO.   

原文章由 Sai-Lo 於 07-11-26 13:24 硐表
Hello Everyone,

I also enrolled for my son, and applied for AM class. I think the possibility is almost zero. Ms. Lam said everyone went to enrolled (both AM and PM classes). so 梓軒, 梓睿 see u in P ...
Tulip :-P
‹ 上一主題|下一主題