用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 請2年級家長幫忙....
go

請2年級家長幫忙....

今日阿仔 (2A 班) 唔見老師派的紙條(關於 English dictation correction), stick on the dictation book, 佢喊晒話驚要罰留堂, 有無人可以send / fax 俾我 ?

如果無 scanner / fax, 阿仔話張紙只得三行字, 可以寫給我是那些字嗎 ?

[ 本文章最後由 木土土 於 07-11-12 19:54 編輯 ]

原文章由 木土土 於 07-11-12 19:42 硐表
今日阿仔 (2A 班) 唔見咗老師派的紙條(關於 English dictation correction), 要stick on the dictation book, 佢喊晒話驚要罰留堂, 有無人可以send / fax 俾我 ?

如果無 scanner / fax, 阿仔話張紙只得三行字,  ...

我晚上好少上bk, 昨晚幫唔到你添 .
不過, 我班都無呢張紙條喎.
Aileen和MnM好似都係你班架, 你有冇打給她們問問呀

sneezy,

攪掂晒 la, 多得一個同班家長幫忙!

話時話, 其實我都唔明點解阿仔咁驚, 唔通 yw 的老師真係咁惡

原文章由 sneezy 於 07-11-13 09:47 硐表

我晚上好少上bk, 昨晚幫唔到你添 .
不過, 我班都無呢張紙條喎.
Aileen和MnM好似都係你班架, 你有冇打給她們問問呀

原文章由 木土土 於 07-11-13 20:32 硐表
sneezy,

攪掂晒 la, 多得一個同班家長幫忙!

話時話, 其實我都唔明點解阿仔咁驚, 唔通 yw 的老師真係咁惡

我係1a班家長, 昨天都有派這張紙, 要stict on dictation book at Page 1 and cover the line 9 & 10, otherwise, they will punish by the teacher (e.g. 罰留堂)

我阿仔都係咁講, 其實係咪真係咁小事都罰留堂呢 ?

原文章由 Lion_King 於 07-11-13 22:07 硐表

我係1a班家長, 昨天都有派這張紙, 要stict on dictation book at Page 1 and cover the line 9 & 10, otherwise, they will punish by the teacher (e.g. 罰留堂)