用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 培道有幾多班?
go

培道有幾多班? [複製鏈接]

請問各位媽咪,知唔知培道小學現時有幾多班小一?每班又有幾多人?校風好嗎?謝謝!
   0    0    0    0

現在小一有 3班, 明年是一樣, 每班好似有 27人左右. 在培道小學的網頁內有資料. 我有去開放日, 校風純樸. 印象幾好. 只是校舍舊些及細些.

原文章由 頌謙媽咪 於 07-11-9 11:59 硐表
請問各位媽咪,知唔知培道小學現時有幾多班小一?每班又有幾多人?校風好嗎?謝謝!

請問妳既小朋友係咪考到培道呢,我囡囡考到,but都係15/16,唔知有無其他媽咪share下呢?

我也有出席簡介會, 但最後冇報名.  因為學校真係好細同舊, 但校風幾好, 著重學生品德培養, 小班教學也不錯.  如果你住在培道附近不防可以考慮報讀.  住得遠好似我自己就覺得無為啦.

HI, 係呀, 我的小朋友是報了培道, 已取錄了, 但會等自行分配的結果先. 如果唔得, 都會報名先. 請問妳知唔知如報了培道後, 還可以參加大抽獎嗎??

我知道是可以的。因為我朋友前年交了培道留位費,都有參加大描獎, 後來協恩收了她囡囡, 培道仲肯退番留位費比佢呀。培道真好,絕少私校會咁做的, 可能因此有很多家長用培道做back-up的。

iwff

原文章由 manyi911 於 07-11-9 16:55 硐表
HI, 係呀, 我的小朋友是報了培道, 已取錄了, 但會等自行分配的結果先. 如果唔得, 都會報名先. 請問妳知唔知如報了培道後, 還可以參加大抽獎嗎??

係呀, 都收左我囝囝, 不過同大家一樣, 等埋自行收生就去俾留位費, (九成九九都要去俾), 我只係得呢間做BACKUP咋,你呢?
其實我覺間學校位置幾好, 係細D、舊D囉, 唔知今年多唔多人考呢?

原文章由 SandyWu 於 07-11-9 16:09 硐表

請問妳既小朋友係咪考到培道呢,我囡囡考到,but都係15/16,唔知有無其他媽咪share下呢?

HI, 如果係咁, 培道真是好好, 還可以退留位費. 我的小朋友都只是報了此間做back up.....
‹ 上一主題|下一主題