用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 HKUGA or GT ?
go

HKUGA or GT ? [複製鏈接]

請給意見, 謝謝!
   0    0    0    0

Tomdog,

我仔仔都係考到HKUGA及優才(TKO校舍), 我已註冊HKUGA,會放棄優才。

其實兩間都係理念很近的學校, 活動教學, 我老公姪仔係GT讀緊   P6, 學校有好多才華班上讀得開心, 我好朋友的兩個女兒讀緊HKUGA的P2 及P5, 兩文三語學得非常好, 學生自學能力高, 很喜歡閱讀都係開心愉快上堂。我住TKO, 其實HKUGA是遠的, 我放棄 GT是我同老公都覺得GT比較商業化,聽簡介會好似一個團隊去 sale 一些 product 及提供不同的服務, 老師的資料介紹得很詳盡.學費直資來說都貴$2,600,如果係旺角校舍新波鞋街,將來清拆可能會嘈雜‧我老公的姊夫說GT會鼓勵家長捐款的, 他們會每月捐$500元, 我相信都係用係學生的身上。以上是我個人的意見, 希望GT的家長不要介意。GT都係一間好學校, 每個家長有不同的睇法的。

iwff

原文章由 TomDog 於 07-11-7 12:45 硐表
請給意見, 謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

如果無記錯, GT應該對資優孩子有特別照顧, 如果有需要就要考慮埋喇
原文章由 iwff 於 07-11-7 01:35 PM 硐表
Tomdog,

我仔仔都係考到HKUGA及優才(TKO校舍), 我已註冊HKUGA,會放棄優才。

其實兩間都係理念很近的學校, 活動教學, 我老公姪仔係GT讀緊   P6, 學校有好多才華班上讀得開心, 我好朋友的兩個女兒讀緊HKUGA的P2 及P5 ...
‹ 上一主題|下一主題