用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

IC班 2007 [複製鏈接]

我下個月都會係咁, 因為我個死人bun姐又唔做, 佢呀, 原來係大小姐黎架, 叫佢洗魚好似殺左佢咁, 仲有佢屋企係有錢架囉, 係菲律賓有工人用, 話黎香港攞下經驗喎, 所以黎左後覺得辛苦就唔做啦, 比佢激死

原文章由 Justinmami 於 07-12-18 10:23 發表
係呀,好慘呀... 我今個星期要放下晝睇住justin, 好彩有婆婆幫手煮飯,如果唔係都唔知點算

阿囡有張咁嘢,叫佢問老師,佢成日唔記得
算啦,應該唔係太重要,唔係老師都寫手冊啦
原文章由 louise8702 於 07-12-15 18:04 發表
Dear Moms

請問你們有冇現過一張Maths 3-D Shapes Project 的分紙,需唔需要交比老師?

Thanks millions

嘩,你仲多我一個b要照顧喎 咁你有無人可以幫手??

尋日見到張exam timetable就開始頭痛,須則話仲有成個月,但始終x'mas holiday都不能盡興

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-12-19 12:52 發表
我下個月都會係咁, 因為我個死人bun姐又唔做, 佢呀, 原來係大小姐黎架, 叫佢洗魚好似殺左佢咁, 仲有佢屋企係有錢架囉, 係菲律賓有工人用, 話黎香港攞下經驗喎, 所以黎左後覺得辛苦就唔做啦, 比佢激死

...

我問咗阿囝,原來夾咗係maths textbook入面,佢話老師未比分,咁我問點解未比分又會派,跟住justin就解釋一大輪,但我都係唔明,所以放棄咗

原文章由 louise8702 於 07-12-19 21:25 發表
阿囡有張咁嘢,叫佢問老師,佢成日唔記得
算啦,應該唔係太重要,唔係老師都寫手冊啦

Check 吓school website "Students' Work" 1C班仲未出Maths Project 嘅相,可能遲D先完成
我仲以為1st semester 唔洗考試添,真係太天真啦  
原文章由 Justinmami 於 07-12-20 09:51 發表
我問咗阿囝,原來夾咗係maths textbook入面,佢話老師未比分,咁我問點解未比分又會派,跟住justin就解釋一大輪,但我都係唔明,所以放棄咗

聽講遇着呢種大小姐都好難搞,唔知邊個照顧邊個
希望在明天(the next one) 啦  :)
原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-12-19 12:52 發表

...

hihi happy new year,
祝各位小朋友身體健康, 學業進步

你地d小朋友溫書溫成點呀? jasmine成個假期每日溫d咋...

HIHI,

你地好
我係Ingrid mami
關於考試溫習,ingrid都已經開始溫緊
不過我問過2年級家長
佢地話唔需要咁緊張,因為老師會向考試前一星期幫佢地溫
我地只要同佢地溫番老師幫佢地溫果個範圍就ok喇
但英文就煩d,一定要寸下字

成個假期 we are out of town, no 溫書!!   

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 08-1-3 12:17 發表
hihi happy new year,
祝各位小朋友身體健康, 學業進步

你地d小朋友溫書溫成點呀? jasmine成個假期每日溫d咋...

呢排忙到不得了,終於可以上bk

歡迎你Ingrid mami

希望今個星期唔好有功課喇,好在只得三科要考!
btn,英文串字係咪串黙書範圍就ok? phonics workbooks 既字要唔要串?

原文章由 ingrid-mama 於 08-1-3 15:00 發表
HIHI,

你地好
我係Ingrid mami
關於考試溫習,ingrid都已經開始溫緊
不過我問過2年級家長
佢地話唔需要咁緊張,因為老師會向考試前一星期幫佢地溫
我地只要同佢地溫番老師幫佢地溫果個範圍就ok喇
但英文就煩d,一定要 ...

係呢,你地去唔去29號個陸運會? 我同Justin Daddy都唔得閑去呀!!

我會去呀!阿囡參加了賽跑及擲豆袋,佢仲話要訓練我參加親子賽添

請問仲有冇人會去呀?

原文章由 Justinmami 於 08-1-7 12:51 發表
係呢,你地去唔去29號個陸運會? 我同Justin Daddy都唔得閑去呀!!

My hubby and I will go on 29 Feb and he will 參加親子賽 (as requested by my son........... why don't he ever invited me ).

By the way, a girl named Rachel moved to another school.  My son said he really missing her.

原文章由 louise8702 於 08-1-7 21:53 發表
我會去呀!阿囡參加了賽跑及擲豆袋,佢仲話要訓練我參加親子賽添

請問仲有冇人會去呀?

你地就好喇...  記得加油, 加油!!!

明天個身體檢查其實我地使唔使去架?  開學前自己已經做咗一次...

原文章由 CY-ma 於 08-1-8 08:37 發表
My hubby and I will go on 29 Feb and he will 參加親子賽 (as requested by my son........... why don't he ever invited me ).

By the way, a girl named Rachel moved to another school.  My son said he ...

阿囡依排都冇玩跳繩,之前就成日叫我買繩,已經跳爛左4條繩 後來就話要玩織繩 都玩左一輪 依家就唔知玩咩喇 等我今晚問下佢先

我聽講話係最緊要溫老師呢個星期派果d習作紙,至於寸字就係果d常用生字,都有成60幾個咁多
不過點都好,我覺得都唔洗太緊張,事關揀得呢間學校都只係想佢地讀得輕鬆同開心,總之不過不失就算,最緊係阿囡盡力,正所謂『讀書不是求分數』

原文章由 Justinmami 於 08-1-7 11:42 發表
呢排忙到不得了,終於可以上bk

歡迎你Ingrid mami

希望今個星期唔好有功課喇,好在只得三科要考!
btn,英文串字係咪串黙書範圍就ok? phonics workbooks 既字要唔要串?

...

英文d生字jasmine串晒啦, 數學都差唔多, 不過d careless就.......有得救

中文呢我都唔知溫乜, 同埋想問下英文係咪加埋S.H.E.一齊考架?

29號既陸運會, 我hb會去呀, 我就仲未決定.

係呀,其實我深信P.1既papers係唔會難做,仲會好直接,主要係考佢地夠唔夠小心.  但阿囝就...唉!!!!

英文係咪加埋S.H.E.一齊考?  點解會咁問???
原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 08-1-8 15:30 發表
英文d生字jasmine串晒啦, 數學都差唔多, 不過d careless就.......有得救

中文呢我都唔知溫乜, 同埋想問下英文係咪加埋S.H.E.一齊考架?

29號既陸運會, 我hb會去呀, 我就仲未決定. ...

我都係咁叫自己唔好咁緊張,但睇見阿囝d careless mistakes又忍唔住

係呢ingrid-mama,我地係"村友"黎架

原文章由 ingrid-mama 於 08-1-8 14:24 發表
我聽講話係最緊要溫老師呢個星期派果d習作紙,至於寸字就係果d常用生字,都有成60幾個咁多
不過點都好,我覺得都唔洗太緊張,事關揀得呢間學校都只係想佢地讀得輕鬆同開心,總之不過不失就算,最緊係阿囡盡力,正所謂『讀書不 ...

我見平時做project....都係一齊麻

原文章由 Justinmami 於 08-1-9 09:35 發表
係呀,其實我深信P.1既papers係唔會難做,仲會好直接,主要係考佢地夠唔夠小心.  但阿囝就...唉!!!!

英文係咪加埋S.H.E.一齊考?  點解會咁問???
‹ 上一主題|下一主題