用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

IC班 2007 [複製鏈接]

喂喂, 1C班家長, 黎到傾啦, 咁樣好似集中d
   0    0    0    0

報到

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-6 14:11 硐表

yeeh! I'm in
many quiz and dictations coming
原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-6 14:11 硐表

報到  

Hi Louise, I met you on Ashley's Birthday Party.

1C Lavine Dady

Hi Steven,

多d上黎傾下呀, 大家可以share下

星期四有maths quiz同埋英文spell喎, 今晚要努力努力啦, 希望今日唔好太多功課啦, 如果唔係真係唔夠時間啦.

原文章由 stevenliu 於 07-11-7 14:38 硐表
報到  

Hi Louise, I met you on Ashley's Birthday Party.

英文spelling test & maths quiz係星期五呀!

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-7 15:25 硐表
Hi Steven,

多d上黎傾下呀, 大家可以share下

星期四有maths quiz同埋英文spell喎, 今晚要努力努力啦, 希望今日唔好太多功課啦, 如果唔係真係唔夠時間啦.

...

Hi Steven,

How's your daughter being the captain of the class

阿囡呢排少咗同D女孩子去跳繩,唔知咩事呢   唔通調咗組和換咗班長又要適應下先 你哋有冇類似情况呀?
原文章由 stevenliu 於 07-11-7 14:38 硐表
報到  

你地知唔知上星期四有4個男仔打交呀, jasmine話有3個要罰企同罰抄呀

katie唔去跳繩咁會做咩?  自從換咗班長後,justin 好似大解放咁,咩都玩得一餐

以我所知既所謂調組,只不過係坐位唔同咗,組內成員大至相同,應該無咩大分別.  

原文章由 louise8702 於 07-11-13 00:40 硐表
Hi Steven,

How's your daughter being the captain of the class

阿囡呢排少咗同D女孩子去跳繩,唔知咩事呢   唔通調咗組和換咗班長又要適應下先 你哋有冇類似情况呀?
...

我只係知尋日有3個小朋友係小息時俾ms. kung 罰抄, 其中一個好大聲咁叫嗰2個小朋友唔好打交,點知ms. yim咁啱係classroom門口聽到,所以都要一齊罰.  我問justin嗰個小朋友有無同老師解釋,佢話唔知,因為佢好驚唔敢多事 , 不過佢話嗰2個小朋友其實係玩唔係打交!!

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-13 13:16 硐表
你地知唔知上星期四有4個男仔打交呀, jasmine話有3個要罰企同罰抄呀

急急急, 我想問下今日係咪冇派家課冊呀? jasmine話miss kung冇派, 我想問下係冇派定係佢唔記得攞呀?????

justinma,
jasmine同我講到個情形我都唔明佢講乜, 我淨係知係關4個男仔事, 但係就得3個比人罰, 因為有一個係比人打???????

回覆 #11 Wing(婷婷媽咪) 的文章

家課冊 is in my kid's bag, but no Chinese writing book received from Miss Kung.

Do your hv Chinese writing book?

有派家課冊 若果找不到 通常留了在班房 不要擔心

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-13 17:48 硐表
急急急, 我想問下今日係咪冇派家課冊呀? jasmine話miss kung冇派, 我想問下係冇派定係佢唔記得攞呀?????

justinma,
jasmine同我講到個情形我都唔明佢講乜, 我淨係知係關4個男仔事, 但係就得3個比人罰, 因為有一個係 ...

Lavine 是四位班長之一
聽聞跳繩熱潮巳過

原文章由 louise8702 於 07-11-13 00:40 硐表
Hi Steven,

...

今日打針, 好多人喊到乙乙声!

Hmmmm咁我明白點解老師要久唔久換吓班長組長啦,做服務業和模範生真係唔容易

Katie 話佢最近好似好倦,recess就悶悶地和其他7-8個小朋友各自在班房"Hair"或看書loh 今日佢又開心番,話同朋友分享食物,又計劃明天要帶的小食

原文章由 Justinmami 於 07-11-13 14:49 硐表
katie唔去跳繩咁會做咩?  自從換咗班長後,justin 好似大解放咁,咩都玩得一餐

以我所知既所謂調組,只不過係坐位唔同咗,組內成員大至相同,應該無咩大分別.  

...

係呀Katie話老師冇派中文詞語
原文章由 Junior-Fan 於 07-11-13 19:49 硐表
家課冊 is in my kid's bag, but no Chinese writing book received from Miss Kung.

Do your hv Chinese writing book?

係呀, 原來係冇詞語薄, 我老公話錯比我聽

係呀, justin話ms. kung收來check字頭後唔記得派番俾佢地

原文章由 Wing(婷婷媽咪) 於 07-11-14 09:26 硐表
係呀, 原來係冇詞語薄, 我老公話錯比我聽

係呀,好似話有個小朋友想”逃走”,最後要謢士姐姐攬實至可以打... 

原文章由 louise8702 於 07-11-13 21:25 硐表
今日打針, 好多人喊到乙乙声!
‹ 上一主題|下一主題