用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 去完迦南面試啦
go

去完迦南面試啦 [複製鏈接]

: : : :

今天去完迦南面試啦,我覺得面試的過程十分之簡單,其實老師問我囝囝以下問題:

1. 問囝囝邊個係爸爸和媽媽
2. 拿些玩具比媽媽
3. 問囝囝識唔識自己吃飯和去厠所
4. 有沒有試過發高燒而令到抽筋
5. 平時脾氣好唔好

就係咁容易
   0    0    0    0

rhmomo

could you please share more on Greenfield, I have applied this nusery for my girl and the teacher said application could probably be accepted.

how along have your child studied at Greenfield?

you said you applied other schools for your child, you mean kindergarten?  if so, could you share why you do not let your child continue studying at Greenfield?

thanks for your advice

原文章由 rhmomo 於 07-11-22 17:14 硐表
Hi 1stMum,

你好, 我本身住係清水灣的而tko比較近. 選擇"綠恩"的原因係亞b係果度返左幾個月playgroup, 覺得啲老師都ok, 好nice同埋學校好乾淨. 就俾亞b去interview睇吓得唔得囉, 結果俾佢入到.

而我又報左兩間九龍 ...
笑一笑世界更美妙

各位mami, 你地覺得cannon好d, 定律倫街的啟思好d? 係咪2間都好商業化?
[

原文章由 tammy104 於 07-11-24 09:18 硐表
我都好心急!!

me 3

各位報左金巴倫道迦南嘅mami,你哋收到信未??

我今日收到信喇,收左我囡囡讀上午班,好開心ar~~

我都好心急!!

原文章由 Monty 於 07-11-24 07:40 硐表
me too....真係驚唔佢收我個囡~~

原文章由 cy36baby 於 07-11-24 01:46 硐表

真係好心急 :tongue:
me too....真係驚唔佢收我個囡~~

除咗迦南...你哋仲有冇in第二間呀?

原文章由 wong1018 於 07-11-23 22:56 硐表
今日打咗去問(金巴倫道),信件已寄出,取唔取錄下個禮拜一.二都會收到信,好緊張呀!

真係好心急 :tongue:

今日打咗去問(金巴倫道),信件已寄出,取唔取錄下個禮拜一.二都會收到信,好緊張呀!

Hi 1stMum,

你好, 我本身住係清水灣的而tko比較近. 選擇"綠恩"的原因係亞b係果度返左幾個月playgroup, 覺得啲老師都ok, 好nice同埋學校好乾淨. 就俾亞b去interview睇吓得唔得囉, 結果俾佢入到.

而我又報左兩間九龍塘的學校(一間迦南, 一間劍明),佢地校舍較大可以俾到小朋友多啲走動的空間, 而佢地都有唔錯的口碑, 所以儘管一試.  

而你bb咁細, 可以遲兩個月俾佢上吓playgroup,等佢可以多啲同其他小朋友相處, 同埋學吓基本的秩序.

有nursey的學校唔係咁多, 如果唔好,你可以k1再轉校

Dear Rhmomo,

Are u living in TKO? I am too! My son is nearly 12 mons aand I am looking for pre-nursery for him. Why u choose 綠茵? Is there any good? I also am thinking of Cannan but there are so many. Which one is good? How about Cannan in Laguna City?

原文章由 rhmomo 於 07-11-14 15:56 硐表

同你一樣,綠茵已經收了亞b,同埋已經俾埋留位費了。
你有無俾留位費呀?  出年August入學,你呢?

點解金巴倫呢間咁耐ge??

我尋日打去cannan問過, 佢地話應該要最遲下wk 先收到信, 如果早收到個批人應該係收既, 唔收果d仲未寄出, 不過都會係月尾前收到.

我係Nov 3 in左(金巴倫道), 等左好耐了, 都未收到信呀....
唔得都想早啲知啦 !!!!   

如果有mami 收到信, 請報料啦, 多謝 !!

i didn't got the result yet wor...

原文章由 cy36baby 於 07-11-20 21:06 硐表

佢甘講係咪之前in 既都收晒??

不過今日都仲未收到信:tongue:

原文章由 BB成長期 於 07-11-19 11:08 硐表
唉!! 我在10月底報, 12月先有得interview, 我剛問了九龍迦南, 問他們"今個星期是不是有有result", 他tell me YES. 我話我bb都未in, 那麼就沒有機?? 他話現在只餘少量上午班, 下午就有...位, 很失望 ...

佢甘講係咪之前in 既都收晒??

不過今日都仲未收到信:tongue:

啊,原來得一天,我係下午2時,希望我同妳的小朋友都入到上午班啦。

Good Luck for us

我都係3/11 In 的,都未收到信,好心急!

‹ 上一主題|下一主題