用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 去完迦南面試啦
go

去完迦南面試啦 [複製鏈接]

: : : :

今天去完迦南面試啦,我覺得面試的過程十分之簡單,其實老師問我囝囝以下問題:

1. 問囝囝邊個係爸爸和媽媽
2. 拿些玩具比媽媽
3. 問囝囝識唔識自己吃飯和去厠所
4. 有沒有試過發高燒而令到抽筋
5. 平時脾氣好唔好

就係咁容易
   0    0    0    0

your son interviewwpre-nursery or K1?

原文章由 BB成長期 於 07-11-4 12:45 硐表
其實第3,4,5是不是家長reply呀??!!  

...
家長答ga~~:loveliness:

原文章由 Gerard 於 07-11-4 12:53 硐表
我地就in 左都好一陣,都問好多野,打開本書,內面既動物啦,生果啦,花花啦,都有問顏色,去厠所同情緒...
唔知佢地收幾多人呢??

e...咁個個老師in都唔同wor,佢問我個囡囡好少問題咋,
可能我個囡周圍走,又唔so老師la,睇怕都係無望.......

Me too.
我個囡都係全程唔so老師, 所以睇怕都無機.......

面試完老師有冇送玩具??

我的孩子有呀! 一個小泰迪熊!
他的面試非常非常短 (no special questions asked me)。
我的孩子唔識talk, 自己 play only.

原文章由 adwin2000 於 07-11-5 16:06 硐表
面試完老師有冇送玩具??

Me too! interviewed on 3/11
Just simple questions....... just asked my son to give the toy to mami and daddy.  That's it!
No teddy bear wor.......... just a ugly duck!

我囝囝都係11月3號interview.個老師都有問
1.識講野未?
2.識同我講去大,小便未?
3.依家食飯係我餵定係自己食?
4.俾本書我囝囝, 問佢邊個係鐘? 邊隻係杯?
5.要我囝囝俾手上既玩具佢(老師), 我個仔唔俾, 個老師試多幾次  都係唔俾,先叫佢俾媽咪,
其實都好可笑架!!!! 我個囝只得12個半月多d大架查!!! 好話唔好聽,有d仲學緊行路,路都未行好........... 想個小朋友點先得架???
最後佢都有俾隻唔知係雞定鴨既黃色公仔我個囝,
Yan Yan :wave:

嘩! 乜d問題好似問d成2歲入讀幼稚園o既問題o既? 唔多似in緊N班喎! 係咪個個老師唔同? 我阿仔佢都係11/3 in左啦, 冇咩問佢, 只係同佢玩, 因為佢都唔識講野! 好快好短, 都係問我居多! 之後送左隻熊仔比佢, 成個interview好簡單好輕鬆, 冇問到d好深o既問題, 我諗係唔同老師唔同做法啦~~~

收到迦南通知叫我哋星期五再去2nd interview , 因為 , 亞b面試嗰日 , 表現普通. 所以 , 先生話如果我真係想俾佢讀 , 星期五就再去 , 如果ok 即時可以交留位費.

EstellaWong

請問你是收到他們的電話通知嗎?因為上次老師說會在3星期左右通知結果的。嘩!你咁快去 2nd Interview,咁即係實收啦!不過如果要即刻交錢留位又好似快左D喎!其他Nursery都未開始Interview喎!你會點考慮呢?仲有請問大家知唔知學費其實要幾錢呢?Thanks!

請問interview係用中文定英文進行?我地屋企全部人講中文…但係我地想送bb去呢間or其他international school讀。

原文章由 EstellaWong 於 07-11-7 13:18 硐表
收到迦南通知叫我哋星期五再去2nd interview , 因為 , 亞b面試嗰日 , 表現普通. 所以 , 先生話如果我真係想俾佢讀 , 星期五就再去 , 如果ok 即時可以交留位費. ...

wa...咁快就通知你2nd喇,你就好la.....:loveliness:

[ 本文章最後由 Monty 於 07-11-8 14:05 編輯 ]

我個仔仔都係Nov 03 interview左, 老師的問題都差唔多.  亞B自己玩, 表現一般.  人地啲小朋友坐定定, 佢就走左去玩煮飯仔, 結果要老師同佢一邊玩, 一邊問.

我想死梗, 一定唔收多了.  希望有機會係N1開學時見到大家啦 !!

我的仔仔都是3-nov 去了 interview, 問題同大家講的差唔多

estella wong,
請問你是 in 那一間cannan 呢?  我的仔仔今日收到信 waterloo road 那間收了他, 但我們想讀金巴倫道那間就未有消息, 我見o個日都好多人 interview, 好似只收 81 個

我都係11月3日去迦南面試㗎,唔知今日打去問結果得唔得呢?
因為啓思收咗我個仔,仲要下個星期內交留位費啦。(但係而家諗諗下都係想讀迦南)
‹ 上一主題|下一主題