用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

You are very very welcome.

原文章由 LOWERBOBO 於 07-11-9 12:37 硐表

見到你地好HAPPY ,但小女是K3,請問我地可否參加????

Welcome all from SRL

#3, Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

建議以下集體遊戲:
1) 填色遊戲 – 請自備顏色筆
2) 吹波波 – 歡迎自備
3) 小型足球賽 –
4) 好運傳傳傳 – 音樂起開始傳物件,直至音樂停,手上有物件者必須要個人表演
(eg:唱歌、跳舞、扮動物…..等等,然後刪禮物。)(12份少禮物預每份$10內。)
5) 盡顯關懷 (鼓勵親子活動) – 用1張A4放在地上,全家齊齊企入張A4內,每次張
紙會縮少,全家人必須互相緊緊抱住,以表彼此互相扶持、互相關懷。
6) 懷舊遊戲(eg:掉手巾、大風吹、收買佬、紅綠燈、有隻雀仔跌落水...)

歡迎提出意見,務求令該活動盡善盡美、盡興而歸、皆大歡喜

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 23:41 編輯 ]

I can be for the 13th Jan.

原文章由 kylie_mom 於 07-11-8 11:52 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

有無人做攪手呀????

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-10 23:58 硐表
#3, Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

建議以下集體遊戲:
1) 填色遊戲 – 請自備顏色筆
2) 吹波波 – 歡迎自備
3) 小型足球賽 –
4) 好運傳傳傳 – 音樂起開始傳物件,直至音樂停,手上有物件者必須要個人表演
(e ...

你好犀利喎 唸到咁多親子活動! 重有我地細個成日玩嘅掉手巾都唔錯

原文章由 phoebekk 於 07-11-11 22:23 硐表
你好犀利喎 唸到咁多親子活動! 重有我地細個成日玩嘅掉手巾都唔錯

你太過獎啦! 玩野無難度嘅!
多謝你意見

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 22:00 編輯 ]

#3 Dec. Camp救世軍馬灣青年營 (1/12-2/12)

我將為各位預備label,如有錯漏,請盡快通知我,謝謝。
1) hayley04 2A 1C      (曦晴)
2) FlorenceChan 2A1C  (俙僮)
3) haulamma  2A1C    (巧琳)
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& 泳蕎)
5) JanYiuMa 2A1C      (樂瑤)
6) Phoebekk 2A1C      (海琳)
7) monkey妹 2A1C     (周晴)
8) Kylie_mom 2A2C     (沅盈 & 希彤)
9) Paul Ho 4A2C (friend of Hayley04) (to be confirm)

Total = 22A12C = 34 people (max. 40 people)

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 15:55 編輯 ]

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 12:49 硐表
我將為各位預備label,如有錯漏,請盡快通知我,謝謝。
1) hayley04 2A 1C      (曦晴)
2) FlorenceChan 2A1C  (俙僮)
3) haulamma  2A1C    (巧琳)
4) 梓晴媽媽 4A2C       (梓晴& to be confirm)
5) JanYiuMa 2A1C       ...

4) 梓晴媽媽 4A2C (朱梓晴/杜泳蕎)

thank you

原文章由 梓晴媽媽 於 07-11-12 15:38 硐表

4) 梓晴媽媽 4A2C (朱梓晴/杜泳蕎)
thank you

ok! update咗啦!

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

報名情況嚟睇,不如就定13 Jan 2007(sun)。

另外,我覺得搵多幾個攪手會好d, 一個人驚會太辛苦。

建議工作分配如下:
會計:
聯絡1(場地):
聯絡2(參加者):
娛樂: Florence
交通:

有興趣不防自薦幫吓手啦!

[ 本文章最後由 FlorenceChan 於 07-11-12 23:43 編輯 ]

原文章由 FlorenceChan 於 07-11-12 22:35 硐表
4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,…) +???

報名情況嚟睇,不如就定13 Jan 2007(sun)。

另外,我覺得搵多幾個攪手會好d, 一個人驚會太辛苦。

建議工 ...

hi各位好:
我係k3家長,你地好好心機呀,我都有興趣參加士多啤梨園活動呀,唔知可唔可以加人呢?
孖女Blog+相簿→孖•女•孖•心•肝←NEW!!2008

原文章由 irenepang803 於 07-11-12 23:18 硐表

hi各位好:
我係k3家長,你地好好心機呀,我都有興趣參加士多啤梨園活動呀,唔知可唔可以加人呢?

welcome welcome

醒目開學勳章 貢獻勳章

4. 開團啦: 士多啤梨園(新界粉嶺打鼓李屋新村嶺坪輋坭路) +香薰園(粉嶺鶴藪路655地段) + lunch (BBQ,) +???

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計:
聯絡1(場地):

聯絡2(參加者): monkey妹
交通:

香港士多啤梨園 ~~ http://www.hkstrawberry.com/

收費: $0
若遊人欲一嘗親自採摘美味清香的士多啤梨,價格非常商宜,每磅為港幣 40 元正。

香薰園
~~
http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp

入場費用: 每位 $5(大小同賈、三歲以下免費)
買飼料餵飼 ~ 數頭小山羊, 錦鯉魚, 龜隻, 可以利用您的想像力去製作香薰水晶蠟燭, 租用魚竿在園內的釣魚區一試身手, 所得魚獲即時可在園中燒烤, 燒烤場設施完備, 提供餐桌、坐凳及太陽傘等。

13 Jan 2008 (sun)

1. Hayley04 (2a1c)
2. kylie_mom (1a1c)

3. phoebekk (2a1c)
4. chiomama (2a1c)

5. koko39 (2a1c)   
6. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
7. FlorenceChan (2a1c)
8. pandacat_bb (2a2c)
9.taifiona(2a1c)
10. monkey妹 (2a1c)

11.瑜媽 (2a1c)

[ 本文章最後由 monkey妹 於 07-11-13 09:49 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

原文章由 monkey妹 於 07-11-13 09:41 硐表

工作分配如下(有興趣不防自薦幫吓手啦):
會計:
聯絡1(場地):
聯絡2(參加者): monkey妹
...

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地定左1月13日, 你ok嗎?
原文章由 irenepang803 於 07-11-12 23:18 硐表
hi各位好:

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地定左1月13日, 你ok嗎?
原文章由 LOWERBOBO 於 07-11-9 12:37 硐表
見到你地好HAPPY ,但小女是K3,請問我地可否參加????

醒目開學勳章 貢獻勳章

已update啦
原文章由 瑜媽 於 07-11-13 09:47 硐表
唔該, 加埋我地1家3口 瑜媽 -2a1c:loveliness:

Monkey妺,

唔該, 加埋我地1家3口    JanYiuMa -2a1c     

原文章由 瑜媽 於 07-11-13 09:47 硐表

醒目開學勳章 貢獻勳章

Money妹,

咁就由妳負責update人名喇.

醒目開學勳章 貢獻勳章

victor,

馬灣camp集合時間3:30pm,入營時間3:30-4:00pm, 請問是否有需要提早15分鐘左右呢 (因到時要點齊人數才出發, 可能會因個別問題而受阻.)
‹ 上一主題|下一主題