用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

better go on Coach B (3 seats left) as Coach A has 2 seats left only.

原文章由 phoebekk 於 08-1-8 22:27 發表

我今日問過Bony 我有2a1c嘅朋友想參加, 她說應該無問題, 因兩架車都有位. 佢地應該會上A車

hi hi Florence....

pls check pm....

thx

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-8 17:13 發表
#4   13 Jan 08 - 香薰園+士多埤梨園+雲泉仙館素食午餐

請問你哋小朋友叫咩名呀))))

yy1234 (1a1c) > (小朋友中文名)
koeydadamama (2a1c) > (小朋友中文名)
alvinamami (1a2c) >伊彤 & (小朋友中文名) ...

原文章由 yy1234 於 08-1-9 10:06 發表
hi hi Florence....

pls check pm....
thx

check過啦! 無嘢喎

醒目開學勳章 貢獻勳章

(updated on 9 Jan at 16:41pm)
1月13日活動詳情如下:

會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):taifiona
聯絡2(參加者):monkey妹
娛樂:FlorenceChan
交通: Victor

行程:
分(A, B)旅遊巴先到香薰園入內參觀及自費餵飼動物及製作香薰水晶蠟燭飼,  大約12:00am再到士多啤梨園參觀及自費採摘, 1:00pm午餐於雲泉仙館內享用素食, 飯後於雲泉仙館內草地集體遊戲及參觀雲泉仙館, 約4:00pm完成全日活動, 坐旅遊巴回程.

A車來回程有以下安排:
去程安排: (8:40)深井 去 (9:00)旺角運動場道 先到香薰園  再到士多埤梨園  再到雲泉仙館
回程安排: 雲泉仙館去旺角運動場道 去深水埗 去荔景 去青衣 去深井
1. Hayley04 (3a1c)  
2. kylie_mom (3a1c)
3. phoebekk (4a2c)  
4. koko39 (2a2c)
5. 陳紫凝媽咪 (2a1c)
6. FlorenceChan (3a1c)  
7. JanYiuMa (2a1c)
8. alvinamami (1a2c)
A車人數:31人

B車來回程有以下安排:
去程安排: (8:30)TKO寶林新都城2期 到(9:00)去黃大仙MTR-C2出口 到(9:20)粉嶺逢贏仙錧隔離露天停車場  先到香薰園 再到士多埤梨園  再到雲泉仙館
回程安排: 雲泉仙館去粉嶺逢贏仙錧隔離露天停車場  去黃大仙MTR-C2出口 去TKO寶林新都城2期
10. monkey妹 (2a1c)
11. irenepang803 (2a2c)  
12. yy1234 (2a3c)  
13. kylam100 (2a1c)  
14. koeydadamama (2a1c)
15. pandacat_bb (2a1c1b)
16. taifiona(2a1c)
B車人數:24人

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-1-9 16:40 編輯 ]
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

She sent it to me, it is Yammy.

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-9 11:41 發表

check過啦! 無嘢喎

As 士多埤梨園 and 雲泉仙館 are very close, I suggest we firstly go to 香薰園, which opens at 10am.

先到香薰園  再到士多埤梨園  再到雲泉仙館

原文章由 monkey妹 於 08-1-9 12:42 發表
(updated on 9 Jan at 12:44pm)
1月13日活動詳情如下:

會計: Kylie_mon
聯絡1(場地):taifiona
聯絡2(參加者):monkey妹
娛樂:FlorenceChan
交通: Victor

行程:
分(A, B)旅遊巴先到士多啤梨園參觀及自費採摘, 大 ...

原文章由 Hayley04 於 08-1-9 13:26 發表
She sent it to me, it is Yammy.

I want to get her chinese name ah.

alvinamami (1a2c) >伊彤 & 顥焜

知道啦! 唔該晒!
另外,你唔好張個電話post出啦! 避免有不必要嘅騷擾麻。

原文章由 Hayley04 於 08-1-9 08:32 發表
better go on Coach B (3 seats left) as Coach A has 2 seats left only.

因朋友都係青衣住, 所以會同我一齊搭A車, 如果真係得2個位, 佢小朋友坐大脾都可以的

If you are ok, I am ok.
原文章由 phoebekk 於 08-1-9 23:38 發表

因朋友都係青衣住, 所以會同我一齊搭A車, 如果真係得2個位, 佢小朋友坐大脾都可以的

活動: 親子入厨班
日期: 24 Feb 2008 (Sun)
時間: 11:00am-2:00pm

各位好, 由於需要準備工具同材料, 想問大家以下安排可不可以?
1, 工具同材料每個家庭一份, 如果想多一份, 請於14/1前通知我, 因為情人節前朱古力模好搶手
2, 如果想買多D朱古力返屋企玩, 請於31/1前通知我, $12, 出面好難買這種自家制朱古力, 買到都要$40!

如有不清礎之處, 請提問。
budget

工具同材料
食物
場地
成人
$0
$30-$40
$20
小童
$0
$30-$40
$20
每個家庭
$30-$40
$0
$0

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位香薰團團友,

明天見.....好期待!!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

大家尋日玩完累唔累呀 我地玩得好開心, 可惜晴晴只鐘意摘士多埤梨但唔食囉
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

原文章由 monkey妹 於 08-1-14 10:43 發表
大家尋日玩完累唔累呀 我地玩得好開心, 可惜晴晴只鐘意摘士多埤梨但唔食囉

HEILI都係呀)))
尋日真係好好反,好開心

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-1-14 10:43 發表

我地都玩得好開心, 晚上仲要出動去食飯(因婆婆生日)

匯報(13/1活動開支): 共55人(baby無計)

香薰園 $5 ($275)
車費 $27.3 ($1500)
午餐 $35 ($480 x4=$1920)
禮物 $4.7 ($254)

共收$4125, 每人收左$75

實支出$3949, 每人應實收$71.8, 多出$176
(收購一部噴波機$80<用於活動>, 現剩現金$86{用於下次活動})

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位家長,

我好開心大家都參與我們所搞的活動, 我好希望每月/每兩個月聯誼一次, 亦讓小朋友更加聯繫感情, 能將友誼帶上小學(sorry, 諗得長遠左)

因此, 我希望我們的活動能更有系統, 所以想成為一個統籌會, 每次唔需要四出搵人手(當然....若該活動攪手唔出席就要搵其他人幫手), 唔知大家點睇 ~~~純粹個人想到, 不必認同

醒目開學勳章 貢獻勳章

harley04

If you have time, pls. call my moblie, thanks!!

玩得很開心啊....

agree.... it is also my dream.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-14 12:22 發表
各位家長,

我好開心大家都參與我們所搞的活動, 我好希望每月/每兩個月聯誼一次, 亦讓小朋友更加聯繫感情, 能將友誼帶上小學(sorry, 諗得長遠左)

因此, 我希望我們的活動能更有系統, 所以想成為一個統籌會, 每次 ...

It was a very good experience! thanks all of you!

原文章由 FlorenceChan 於 08-1-14 11:37 發表

HEILI都係呀)))
尋日真係好好反,好開心
‹ 上一主題|下一主題