用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) ...
樓主: kylie_mom
go

家長自組活動 (list 同其他資料update於P.1{舊的在前}) [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-23 16:08 發表
不如我copy多隻比佢啦, 辛苦你啦

知道.....我諗住唔好浪費資源嘛...妳決定啦, thanks!!

DEAR ALL ,

由此可見我地呢班係史上最有規模+人強馬莊的SRL攪手..
大家 G 樹 老 力 ~
過多幾年我地仲係一齊都幾好喎

KYLAM100
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

Kylie_mom,

雖然我仲未有機會join到你地0既function, 不過我一直都有留意架.
我都試過係第二個forum join埋其他人做攪手, 所以好體會到你作為一個攪手0既辛苦及難處.
你都唔好唔開心啦. 個個家庭都玩得咁開心, 已經係攪手成功之處喇.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 維尼bb 於 08-1-24 17:17 發表
Kylie_mom,

雖然我仲未有機會join到你地0既function, 不過我一直都有留意架.
我都試過係第二個forum join埋其他人做攪手, 所以好體會到你作為一個攪手0既辛苦及難處.
你都唔好唔開心啦. 個個家庭都玩得咁開心, 已經 ...

thanks

咦.......妳係咪就生啦

咦~~你點知我有左架?我有講過嗎? (失憶添..嘻嘻)
未呀, 預產期4月尾呀.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-24 17:54 發表

thanks

咦.......妳係咪就生啦

唔怕, 隻碟你keep住啦, 或者我email比kylam

原文章由 kylie_mom 於 08-1-24 11:34 發表

知道.....我諗住唔好浪費資源嘛...妳決定啦, thanks!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 維尼bb 於 08-1-24 22:15 發表
咦~~你點知我有左架?我有講過嗎? (失憶添..嘻嘻)
未呀, 預產期4月尾呀.

嘻嘻.......我發現妳入過0804topic囉, 恭喜

thank you
希望生完之後可以join到你地d function 啦.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-25 09:49 發表

嘻嘻.......我發現妳入過0804topic囉, 恭喜

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 維尼bb 於 08-1-25 10:04 發表
thank you

到時妳仲忙呀?
入去呢道傾下啦 ~~http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1185817&extra=page%3D1

#6 性教育外展性教育講座/訓練課程

詳情仲同個邊傾緊,

安排當中 :
(A)
講座內容(1.5hrs)會有小朋友活動 +參觀圖書館,
(B)
家長訓練課程(3hrs)

人數 (A) 小朋友不得多過30 (min. 25)
人數 (B) 家長最多55
主力教家長(訓練課程內容我安排當中)

收費: 分社會&學校(講座$600 / 訓練課程$1200) /私人機構講座($1200 / 訓練課程$2400) 價錢我仲問梗,
由於活動要6-7月后與行可能要收左錢才可確認參加人數

http://www.famplan.org.hk/sexedu ... d/41/OP-form-07.pdf

http://www.famplan.org.hk/sexedu ... h=1&schCategoryID=3

人名
(A )講座+參觀圖書館
註明人數
(B) 訓練課程
註明人數
KYLAM100
2A1C
2A
Hayley04
2A1C

有無家長可以帮我手SHARE 工作, PM KYLam100 or Hayley04. TKS!

[ 本文章最後由 Hayley04 於 08-1-25 14:19 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-1-25 14:18 發表

詳情仲同個邊傾緊,

安排當中 :
(A) 講座內容(1.5hrs)會有小朋友活動 +參觀圖書館, 或
(B) 家長訓練課程(3hrs)

人數 (A) 小朋友不得多過30人 (min. 25)
人數 (B) 家長最多55人
...

hayley04,

我想問問活動攪手是否參與都要幫手呀 , thanks!!

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-1-25 15:10 編輯 ]

我都想過呢個問題, 我估不參與理應放人, 你地點睇?

仲有X太太問我可不可以每個活動用一個大題目, 以方便查閱, 你地點睇? 事實上我地太多活動.

原文章由 kylie_mom 於 08-1-25 14:51 發表

hayley04,

我想問問活動攪手是否參與都要幫手呀 , thanks!!

[ 本文章最後由 Hayley04 於 08-1-25 15:38 編輯 ]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-1-25 15:35 發表

仲有X太太問我可不可以每個活動用一個大題目, 以方便查閱, 你地點睇? 事實上我地太多活動.

...

hayley04,

I am back !!!

1. 我無問題...如有餘額就入我account

2. 我地每次都係攪完一個先再下一個, 應該唔會難搵.  如果攪緊活動時要商議下一個活動就好難講啦. 每個活動用一個大題目應該可行的.  若開新topic都應該係下面第一行(因其他topic較少人入 )  大家點睇?

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-1-27 02:52 編輯 ]

詳情仲同個邊傾緊,

安排當中 :
(A) 講座內容(1.5hrs)會有小朋友活動 +參觀圖書館, 或
(B) 家長訓練課程(3hrs)

人數 (A) 小朋友不得多過30人 (min. 25)
人數 (B) 家長最多55人
主力教家長(訓練課程內容我安排當中)

人名                 (A )講座+參觀圖書館       (B) 訓練課程
                         註明人數                      註明人數

1 KYLAM100           2A1C                        2A
2 Hayley04             2A1C                        0
3.Chiomama           2A1C                        0

[ 本文章最後由 ChioMaMa 於 08-1-25 17:41 編輯 ]

Victor,

What does it mean? Sorry I don't understanding???

原文章由 Hayley04 於 08-1-25 15:35 發表

...

醒目開學勳章 貢獻勳章

hayley04 & 各家長

我剛剛睇到一個活動地方都唔錯, 可以考慮 ~~ 睇下大家有冇興趣.

西貢獅子會自然教育中心 - 佔地16公頃,共有5個室內展館,包括農館、昆蟲館、貝殼館、郊野館及漁館;戶外展區則有中草藥園、趣味植物、礦石角、農作物、美果園及標本林等,讓大家透過農作物和動植物認識本港的自然環境。

多個展館與展區中,哪些最適合幼兒呢? 佈置鮮豔有趣,並設大型模型和互動遊戲的農館、昆蟲館和貝殼館,而農作物展區則有孩子熟悉而常見的蔬果,能引起孩子的學習興趣。漁館也適合小朋友參觀,惟現時正進行裝修,要至少兩星期後才重開。

http://happypama.mingpao.com/cfm/relation3.cfm?File=20080120/plaa/oba1.txt

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-1-28 06:57 編輯 ]

原文章由 維尼bb 於 08-1-25 10:04 發表
thank you

哈! 你係咪焯琳媽咪呀 , 原來你好少join我地啲活動係你有咗bb呀,咁希望你等bb出世後多啲join埋我地, 琳琳可以多個同班&同車同學一齊玩, 佢肯定會好開心姐  我都恭喜晒, 琸琳就來做家姐lu

都好似唔錯喎, 唔知大家有冇興趣呢

原文章由 kylie_mom 於 08-1-26 10:29 發表
hayley04 & 各家長

我剛剛睇到一個活動地方都唔錯, 可以考慮 ~~

http://happypama.mingpao.com/cfm/relation3.cfm?File=20080120/plaa/oba1.txt

kylam, kylie_mon,

紀妤啲相今日email咗

it is good. I have been there recently for one-hour. It is worth to spend 2-3 hours for eco-tour. Do any parents support this activities? we can arrange in Mar.

原文章由 pandacat_bb 於 08-1-27 17:26 發表
都好似唔錯喎, 唔知大家有冇興趣呢
‹ 上一主題|下一主題