用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問各位收到觀塘聖若瑟英文小學的取錄信沒有?? ...
go

請問各位收到觀塘聖若瑟英文小學的取錄信沒有?? [複製鏈接]

如題
校方說11月21日前沒收到信就不被取錄
請問各位家長收到信沒:cry:
真係好擔心呀
   0    0    0    0

應該冇禁快呀!  我相信十一月十九日開始留意信箱啦.

Not yet....

Not yet....wor

not yet ah

唔好意思呀 我想請問下聖若瑟既課程係咪超深 係咪好難入  仲想問你地小朋友係讀邊間幼稚園, thx

首先謝謝大家的回應, 我在另外一篇文章找到了答案, 今個月16號學校先會答覆:
至於課程深唔深, 我個朋友話開頭小一同小二都唔會好難, 但一上到小三開始就"嚟料":cry:
好似會教比實際高一級的課本
但係個朋友就對學校讚不絶口, 話學習氣氛很好

原文章由 8tat 於 07-11-10 21:09 硐表
首先謝謝大家的回應, 我在另外一篇文章找到了答案, 今個月16號學校先會答覆:
至於課程深唔深, 我個朋友話開頭小一同小二都唔會好難, 但一上到小三開始就"嚟料":cry:
好似會教比實際高一級的課本
但係個朋友就 ...

英文特別好.

我就係今年小一生家長,我上年都聽人講話學校程度好深同英文好難,而我仔仔只是讀一間功課不多的活動教學幼稚園,我就本著預左幸苦的心態入呢間學校,結果發覺比我想象中輕鬆,
而且仔仔英文進步不小,而且老師亦對小朋友很有耐性,
我覺得沒有選錯這間學校,我發表這偏文章用意是如選這學校,不用給自已太大壓力,小朋友適應力是很高的.

進進媽,

請問你仔仔一班有幾多同學?  有幾多班小一?  等都等到頸長.....  有沒有後補位信的? 或只發信予正取生???  Thanks!

今年有三班,每班36人,即收108個學生,
我記得應該係6xx個人考.
因為他上年是正選,所以我無再理會後補的情況,
後明白你們繄張的心情,我都係過來人,
希望你地BINGO!!!!!
‹ 上一主題|下一主題