用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇淅幼稚園 - Interview後,幾時知道收吾收? ...
go

蘇淅幼稚園 - Interview後,幾時知道收吾收? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

一個月後:

Thank you for

thank a lot

原文章由 foreverfriends 於 07-10-26 15:31 硐表
一個月後:  

但學校又話要2個月內, 其實都唔駛架..
我仔仔上星期都去左interview,好想快d知收唔收,
另外, 在報名表都冇要求您想入讀本地班定國際班, interview個陣又冇問我, 咁係咪唔收既機會好大呢?
[url=][/url]

上星期interview係本地班, 蘇浙國際部係獨立架, 你想讀國際班, 要另外再apply.

原文章由 袓兒 於 07-10-26 16:12 硐表

但學校又話要2個月內, 其實都唔駛架..
我仔仔上星期都去左interview,好想快d知收唔收,
另外, 在報名表都冇要求您想入讀本地班定國際班, interview個陣又冇問我, 咁係咪唔收既機會好大呢? ...

我囡囡都有去 in ar.  見完時, 老師話一個月內會有消息.

蘇淅係咪你地首選?

我之前去apply 時, 我已經問埋國際班架啦, 佢地國際班同local 係分開既, 而上次interview 係本地班, 而國際方面, 唔駛interview 既, 只要去apply 時有位就ok 架啦, 我上次申請完本地班之後, 就上了一層樓, 去問埋國際班, 不過佢地無解釋清楚, 如果上午返國際, 下午返本地班, 咁lunch 同小朋友sleep 會點, 因為我問本地班, 佢地就叫我問國際班點安排, 而國際班又叫我去問番本地班, 由於我見佢地咁... 我就放棄了係蘇浙返國際班了, even 我見佢地都唔錯, 因為我有入課室參觀, 不過就唔平, 要成5千幾元, 仲要比好似2個月deposit

anyway 如果想讀國際班, 係要自己打去問下有無位先....

原文章由 jovyw 於 07-10-27 15:48 硐表
我囡囡都有去 in ar.  見完時, 老師話一個月內會有消息.

蘇淅係咪你地首選?

3/11 收到信啦, 收左我個囡囡上午班.  好開心呀!!!

我都係尋日收到了... am class.

Do you know what's the diffenent between international
class and local class?
原文章由 erikalo 於 07-10-28 00:10 硐表
我之前去apply 時, 我已經問埋國際班架啦, 佢地國際班同local 係分開既, 而上次interview 係本地班, 而國際方面, 唔駛interview 既, 只要去apply 時有位就ok 架啦, 我上次申請完本地班之後, 就上了一層樓, 去問埋國 ...

我囡囡都係收左讀a.m class.

收到信咯

我個囝囝都係上午班喎....
有沒有人話俾我知蘇浙幼稚園可唔可以使用學卷呀?申請手續係點? Thanks!

我個仔都收咗,不過係下午班

today i received a accept letter, my son pm class.
may be he is  a younger boy

Yes.  You can go to this website for details:
http://www.sfaa.gov.hk/tc/schemes/pevs.htm

原文章由 jochu 於 07-11-5 12:18 AM 硐表
我個囝囝都係上午班喎....
有沒有人話俾我知蘇浙幼稚園可唔可以使用學卷呀?申請手續係點? Thanks!

我都係pm class, 都係細b, 12月出生既... 我仲考慮緊....

原文章由 patrabie 於 07-11-5 21:55 硐表
today i received a accept letter, my son pm class.
may be he is  a younger boy

都收左我個女下午班, 我個女又係細b, 11月出世 ...

原文章由 erikalo 於 07-11-5 23:14 硐表
我都係pm class, 都係細b, 12月出生既... 我仲考慮緊....

我女女都收了入PM class,好似好多人都收倒信了,但我會in埋真光.你哋有冇一樣都報咗呢兩間?

都收左我個仔下午班, 但佢8月出世, 唔算細仔吖!
‹ 上一主題|下一主題