用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

轉贈市場 [複製鏈接]

Dear all :

為享應環保 , 好多時我地既校服 , 書本 , 或玩具等 , 唔啱著 , 唔啱睇 , 或者唔再鍾意玩 , 大家會點處理 ? 丟去垃圾桶 ? 捐去慈善團體 ? 我相信大家都會樂意 , 轉贈唔合適自己既物品 , 比其他有雖要或者合適既小朋友 , 希望呢個topic , 可為大家方便一點啦 !! 如有意轉贈既家長 , 或者想搵合適物品既家長 , 可以喺度留言 , 或 PM 我留抵閣下既資料 , Thankyou ~

轉 贈 人 :
轉贈物品 :
轉贈數量 :
轉贈size :
轉贈交收 :
轉贈對象 :

[ 本文章最後由 家熹媽咪 於 07-11-3 04:09 編輯 ]
   0    0    0    0
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

轉 贈 人 :  朱家B
轉贈物品 : 激活幼稚園橙色校樓
轉贈數量 : 2 件
轉贈size : 適合K2 -K3
轉贈交收 : 天水圍市中心
轉贈對象 : 讀激活幼稚園小朋友

轉 贈 人 :  朱家B
轉贈物品 : 激活書包
轉贈數量 : 1 個
轉贈size : FREE SIZE , 70% NEW
轉贈對象 : 激活幼稚園學生

【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

轉 贈 人 :  家熹媽咪
轉贈物品 : 明報出版既小學概覽 2005 年版本
轉贈數量 : 2本
轉贈size : 不詳
轉贈對象 : 適合 K2 - K3 選小一之家長

轉贈物品 : 中/ENG/MATH 文工作練習紙
轉贈size : 數十張
轉贈對象 : K3 - 小一生

嘉熹媽咪

我對工作紙有興趣, 我住景湖, 響妳附近, 如妳方便, 我可過來取嗎?

THANK YOU!

AMY CHOI

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-28 21:55 硐表

轉贈物品 : 明報出版既小學概覽 2005 年版本
轉贈數量 : 2本
轉贈size : 不詳
轉贈對象 : 適合 K2 - K3 選小一之家長

************** ...
[

原文章由 amychoi 於 07-10-29 13:34 硐表
嘉熹媽咪

我對工作紙有興趣, 我住景湖, 響妳附近, 如妳方便, 我可過來取嗎?

THANK YOU!

AMY CHOI

Amy :

好呀 ! 你幾時得閒 ? 我執齋D WS 比你 ! 呢D係上年家熹考試時 , 我自己手打架 ! 平時你當練習比阿B 做丫 ~ 咁考試時就唔駛溫餐屎 ! ^^

我上年已知道妳自己打比嘉熹做, 我真係多謝妳先岩, 妳攪掂曬話我知, 我會即過來拎.我平時放工返到嘉湖就7:30, 如要早些, 我叫工人同囡囡過來拎都得, 就妳方便啦.

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-29 19:02 硐表

Amy :

好呀 ! 你幾時得閒 ? 我執齋D WS 比你 ! 呢D係上年家熹考試時 , 我自己手打架 ! 平時你當練習比阿B 做丫 ~ 咁考試時就唔駛溫餐屎 ! ^^
[

原文章由 amychoi 於 07-10-29 21:06 硐表
我上年已知道妳自己打比嘉熹做, 我真係多謝妳先岩, 妳攪掂曬話我知, 我會即過來拎.我平時放工返到嘉湖就7:30, 如要早些, 我叫工人同囡囡過來拎都得, 就妳方便啦.

...

Amy :

哈 ~~ 咁你都知我上年打咗 , ^^ 講明先 , 當普通練習ok , 我都係好隨意咁打 , 叫做比d嘢阿少爺仔做咋 ! :loveliness:

今不如我聽日執好 , 聽晚call你丫 ! 你方便既話 , pm我留個電話比我丫 , thx~

嘉熹媽咪

收pm.

原文章由 家熹媽咪 於 07-10-30 01:29 硐表

Amy :

哈 ~~ 咁你都知我上年打咗 , ^^ 講明先 , 當普通練習ok , 我都係好隨意咁打 , 叫做比d嘢阿少爺仔做咋 ! :loveliness:

今不如我聽日執好 , 聽晚call你丫 ! 你方便既話 , pm我留個電話比我丫 , thx~ ...
[

請問仲有無?我都想要

原文章由 COCO0624 於 07-10-31 00:08 硐表
請問仲有無?我都想要

coco :

有架 ! 一式有幾份 , 因為之前pint定好多比阿仔做 , 但佢做唔晒 , 哈 ~ 如果你要既 , pm我留個電話比我丫 !

回覆 #8 amychoi 的文章

嘉熹媽咪

我無妳電話, 不如妳回到家打比我, 我過來拎如嗎?
[

轉贈物品 : 李宗德女生長袖裇衫一件
轉贈size :  合小一, 小二女生
轉贈交收 : 天水圍 or 元朗
轉贈對象 : 適合小一, 小二女生

有興趣者, please PM me.

ikwok

請問女生係咩SIZE, 因我囡囡訂左細SIZE, 但係覆唔到幾時返貨, 又問左好多間都未知幾時返貨, 如係細SIZE, 我想要呀.

THANK YOU!

原文章由 ikwok 於 07-11-2 11:29 硐表
轉贈物品 : 李宗德女生長袖裇衫一件
轉贈size :  合小一, 小二女生
轉贈交收 : 天水圍 or 元朗
轉贈對象 : 適合小一, 小二女生

有興趣者, please PM me.
[

amychoi,

I think it is small size (from 羅莎), you can PM me for details.

ikwok

唔好意思呀! 校服店今晚覆左我有得取了.

thank you!

原文章由 ikwok 於 07-11-7 17:10 硐表
amychoi,

I think it is small size (from 羅莎), you can PM me for details.
[

Dear Stephanie :

星期五返107 , 已經收倒你既轉贈品 ,
雖然唔知道你會唔會有機會上BK ,
但亦衷心咁代一班老人家多謝妳既呢份善心 !
尋晚返到屋企 , 我將你既禮品再加上少少既裝飾 ,
我想D 公公婆婆收倒 , 一定會好開心 ,
因為我喺包既過程 , 同樣都有呢一份感覺 !
再一次多謝你 !!!!

轉 贈 人 : jumama
轉贈物品 : 1/8 & 1/4 小提琴
轉贈數量 : 各一
轉贈size :
轉贈交收 : 天水圍
轉贈對象 : 想學小提琴的小朋友

Hello

個1/8就新淨d, 而1/4就因為練得多, 無咁新淨, 兩個琴都有用塗改液mark咗手指位 (初學者都需要).

回覆 #1 maywon 的文章

Hi maywon

是size嘅分別, 1/8細隻過1/4, 如要學拉小提琴, 老師會視乎小朋友嘅手長度來決定用乜size嘅琴. 因為小女兒轉size(3/4)所以就轉贈呢兩個琴.

jumama

請問有冇人有三年班下學期o既音樂書唔要, 可以送出或平讓嗎?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai
‹ 上一主題|下一主題