用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ESF 新貴 Renaissance College
go

ESF 新貴 Renaissance College [複製鏈接]

唔知各位點睇。

http://hk.youtube.com/watch?v=uedItMIrcUE

打到七彩,應該都係冇問題囉呵。
哈哈 !

[ 本文章最後由 Cara2006 於 07-10-24 14:28 編輯 ]
   0    0    0    0

No problem.  Kids together must play.  There  are also some quiet sitting still.  No matter whatever school or country, there must be quiet, active, good, naughty..... I have no prejudice.

原文章由 woowoo 於 07-10-24 14:26 硐表
No problem.  Kids together must play.  There  are also some quiet sitting still.  No matter whatever school or country, there must be quiet, active, good, naughty..... I have no prejudice.

歡迎 "新加入國民"。

醒目開學勳章

原文章由 Cara2006 於 07-10-24 14:14 硐表
唔知各位點睇。

http://hk.youtube.com/watch?v=uedItMIrcUE

哈哈 !

你唔洗喺度打'哈哈' 嘞, 因為真係無問題.  你只不過又係一個唔妥IS嘅人 :tongue: .

好明顯, 佢哋係喺度玩緊, 唔係打緊交, 乜你見過人會一路打交一路笑嘅咩? , 重不知笑得幾開心 .

其實呢D咁嘅情況, 喺Local School(唔一定係Band 4 & 5, 就算Band 1名校都有咁嘅情況.  女仔打交都唔出奇呀 )嚟講, 真係小兒科, 閒過立秋啦.

咁就叫做 "打到七彩" ??
唔該你是但求其去個公園行個圈先講啦!!

醒目開學勳章

原文章由 Cara2006 於 07-10-24 14:14 硐表
唔知各位點睇。

哈哈 !

他們有一個快樂和自由的校園生活,

點解我爸爸媽媽唔送我去IS school呢?

無自由死讀書求分數,
local school 好辛苦呀!!!!!!!!!!!!!!!

最初以為妳只是有少許偏激,但現在發現妳既分析同理解能力比幼童還低。

難怪妳會覺得ESF唔好,因為.......妳連玩耍同打架都唔識分

Cara2006,
咁玩下都唔岩
真係唔知邊個有問題了

唔知各位點睇。

哈哈 !
桐桐於9月20日出世 歡迎參觀桐桐的網頁

Cara2006,
係好…………

Cara2006,

細路仔(尤其是鬼仔)咁樣玩法真係好濕碎.  咁都叫做'打到七彩'?  唔知石硤尾公園, 拖行馬, 攞晒刀, 果的叫做什麼?  你咁大驚小怪, 真係要惦清楚應唔應該送你既小朋友去國際學校讀書.  其實你嚟'國際學校'呢個討論區都唔多適合, 因為大家同你都唔啱channel.

Saturn.

Cara, keep up with your good work. With your information provided, we can tell ESF's schools has no real problem.

For your information, 聖士提反書院 is another school you should avoid.
星島日報網頁- [url=http://www.singtao.com/]www.singtao.com[/url]
聖士提反書院校董會候任主席錢果豐昨重返母校, 透露教堂曾是他與同學晚上打架的地方, 但他其中一名「 對手」 卻成為摰友, 並是他大女兒的契爺。 ...

Regards,

或者咁講,可能cara真係唔知男仔鍾意玩打交,亦未見過,如果佢認為係玩,唔會post出嚟比大家睇。

我想問點解咁多人話佢小朋友入唔倒 ESF 嘅?唔覺佢有講自己小朋友D嘢喎!

原文章由 N70 於 07-10-24 15:09 硐表
咁就叫做 "打到七彩" ??
唔該你是但求其去個公園行個圈先講啦!!

身為母親, 心態如此扭曲, 會是怎樣的一個身教和榜樣!

我家大小兩男常常"打"到飛起, 邊打邊講電影對白.......哺乳動物BB未學打獵都要先跟母親/兄弟互練推撞.......

連小朋友都知道: fight for fun

CARA的童年玩過嗎? 要不然怎會如此:SQUARE
‹ 上一主題|下一主題