用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角合一堂陳伯宏幼稚園
go

北角合一堂陳伯宏幼稚園 [複製鏈接]

請問對這所幼稚園有何評價?謝謝!
   0    0    0    0

hi jellycat,

我之前都留過言提過呢間幼稚園, 你可以參考吓:

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1125703

原文章由 jellycat26 於 07-10-26 12:59 硐表

thank you very much!!

岩果你冇搬你會繼續升K1嗎?課程會唔會太淺而好難適應傳統小學呢?謝謝!

一間很好的學校,學校的每位老師都很好,著重小朋友的品德教育,小朋友很開心,很輕鬆,連接小學課程絕對沒問題.

sin

thanks!

please check pm

希望可以幫到你!

好難講. 我都會報1-2間其他學校, 但收咗會唔會讀就要視乎我個女今年讀成點.因為暫時我認為佢k1將會需要d嚴少少的老師. 不過佢仲細, 可能大d會再定少少我就覺得唔需要. 合一堂的老師實在太nice了:p k1轉唔轉視乎你要求係咩, 如果學業排先就可能配合唔倒, 如果品德排先, 就可以留守合一堂. 但n1我就唔會考慮學業住, 所以合一堂係非常理想.

原文章由 jellycat26 於 07-10-29 19:50 硐表
thank you very much!!

岩果你冇搬你會繼續升K1嗎?課程會唔會太淺而好難適應傳統小學呢?謝謝!

原文章由 nibikalea 於 07-11-7 10:14 發表
好難講. 我都會報1-2間其他學校, 但收咗會唔會讀就要視乎我個女今年讀成點.因為暫時我認為佢k1將會需要d嚴少少的老師. 不過佢仲細, 可能大d會再定少少我就覺得唔需要. 合一堂的老師實在太nice了:p k1轉唔轉視乎你要 ...

我相信在合一堂讀書並不是只有品德,學習都很好,以我認識的小朋友升上小學成績都唔是太差,如我小朋友同級的同學,都是頭10名內.

hi sin

please check pm

thanks.

原文章由 sin 於 07-11-29 13:12 發表

我相信在合一堂讀書並不是只有品德,學習都很好,以我認識的小朋友升上小學成績都唔是太差,如我小朋友同級的同學,都是頭10名內.
‹ 上一主題|下一主題