用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 專注力缺乏症
go

專注力缺乏症 [複製鏈接]

專注力缺乏症

各位,

我的兒子今年讀小四,但發現有專注力不足的問題,我又不想他吃藥,請問有冇人聽過或參加Dore Centre 的programme,除了費用貴,請問對於純ADD問題的孩子是否有效?

Tim Mama
   0    0    0    0

我小朋友都有專注力不足問題, 之前看報章有呢間機構可提供測驗評估及訓練課程, 我小朋友都約左下星期做測驗, 祝你可以早日解決煩惱~  你可以打去問下

香港感覺運動學會
香港中心:北角英皇道370-374號振華大廈14A
電話:28805655
九龍中心:九龍太子洗衣街241-243 2B
電話:35759801

妳可以上綱睇吓呢間幫唔幫到妳:

兒童成長及發展中心
http://www.arien.hk

原文章由 robotslin 於 07-10-23 10:36 硐表
專注力缺乏症

各位,

我的兒子今年讀小四,但發現有專注力不足的問題,我又不想他吃藥,請問有冇人聽過或參加Dore Centre 的programme,除了費用貴,請問對於純ADD問題的孩子是否有效?

Tim Mama ...

我個小朋友一樣都有專注力缺乏症,我用印仔換禮物方法獎勵佢係規定時間內完成功課.每樣功課因應困難程度規定時間.
妳亦可到書局買一本名為~~專心一點---兒童專注力提升手冊
星島出版    兒童成長及發展中心  萬家輝著
希望能夠幫助妳!!!

我囡囡都有呢個問題,
想買呢本手冊試下
請問大約幾多錢呢?

果本書我買左... 內容好行貨...幫助不大...

原文章由 宙仔咪咪 於 07-10-23 22:44 硐表
我小朋友都有專注力不足問題, 之前看報章有呢間機構可提供測驗評估及訓練課程, 我小朋友都約左下星期做測驗, 祝你可以早日解決煩惱~  你可以打去問下

香港感覺運動學會
香港中心:北角英皇道370-374號振華大廈14A
電 ...

Hi,

請問測驗要多少錢?
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

How much for the course

原文章由 kathyfcc 於 07-10-24 15:57 硐表
妳可以上綱睇吓呢間幫唔幫到妳:

兒童成長及發展中心
http://www.arien.hk

How much is the book!
my friend's baby has專注力缺乏, i want to help

原文章由 clhmandy 於 07-11-1 02:01 硐表
我個小朋友一樣都有專注力缺乏症,我用印仔換禮物方法獎勵佢係規定時間內完成功課.每樣功課因應困難程度規定時間.
妳亦可到書局買一本名為~~專心一點---兒童專注力提升手冊
星島出版    兒童成長及發展中心  萬家輝著 ...
‹ 上一主題|下一主題