用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 N Silver(aP)請進
樓主: vivipiano
go

N Silver(aP)請進 [複製鏈接]

係丫, 係羅福道既 N1P, (silver a). 但我唔知有兩位普通話老師, 我去咁多次只係見一位陳老師, 而英文老師就 \
Miss Dun (sound like this). 我地邊度攪錯左呢..

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-1-9 22:12 編輯 ]

吓?事件越來越複雜.班名又係正確窩!又係羅福道阿!
我女的名牌上寫既是:N Silver (ap)
依蓓的名牌係唔係一樣啊?
對了,聖誕節時,我送了全班每個小朋友一支兒童牙刷當聖誕禮物,請問你有沒有收到?
原文章由 cottontail 於 08-1-9 22:07 發表
係丫, 係羅福道既 N1P, (silver a). 但我唔知有兩位普通話老師, 我去咁多次只係見一位陳老師, 而英文老師就 \
Miss Dun (sound like this). 我地邊度攪錯左呢..

我知啦, 原來我個囡原本係 silver a, 但因為佢係開學時有個同學仔棋棋去左N1P, 咁佢媽咪擔心個囡會喊, 問我可唔可以將佢地安排一班, 而學校第一二日都係我老公去, 我都唔知原來我個囡已經調左班, 佢有兩個名牌, 而唔用o個個就成日放係櫃入面, 我仲以為工人每日用完放係櫃度, 但有時又見佢個牌係寫N1P, 我成日以為N1P即係SILVER , 所以咪攪錯左囉, 頭先同老公講開尼件事先知咋, 你話我尼個阿媽幾大懵呢....真係要

原文章由 vivipiano 於 08-1-10 00:57 發表
吓?事件越來越複雜.班名又係正確窩!又係羅福道阿!
我女的名牌上寫既是:N Silver (ap)
依蓓的名牌係唔係一樣啊?
對了,聖誕節時,我送了全班每個小朋友一支兒童牙刷當聖誕禮物,請問你有沒有收到?
...

haha,真係好玩.終於水落石出了.學校可以自己要求換班嘎?
N1都係英普班嗎?
順便八下,你仔仔幾多歲阿?係賓度返學啊?點解兩個小朋友沒有放在同一間學校呢?

原文章由 cottontail 於 08-1-10 01:40 發表
我知啦, 原來我個囡原本係 silver a, 但因為佢係開學時有個同學仔棋棋去左N1P, 咁佢媽咪擔心個囡會喊, 問我可唔可以將佢地安排一班, 而學校第一二日都係我老公去, 我都唔知原來我個囡已經調左班, 佢有兩個名牌, 而唔 ...

係呀, 都係英普班, 至於我個仔佢已經小學三年班, 不過佢細時都有學溜冰, 而家阿妹都想俾佢學, 不過個仔返全日, 放學時要睇下佢D 功課, 又或者帶左佢上課外活動, 所以同阿妹既時間好難夾, 其實除左溜冰, 我仲想個囡玩體操, 就係係sat cat. 對面, 不過就只有放學時間可揀, 所以個囡既溜冰就盡量揀上午, 唔駛咁多野係哂下午囉~

回覆 #20 vivipiano 的文章

非常正確.:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
我個囡都收到,多謝謝晒!

不客氣!能為小朋友們增添一點節日的氣氛,我也覺得很開心!當時就怕送的禮物,小朋友不喜歡呢!
希望每個小朋友都喜歡刷牙.
不過,說到刷牙,我覺得那個6星期的刷牙計劃真的不錯,以前我的女一直都不能堅持早晚刷牙,但自從要每個星期問老師要貼紙開始,變得很主動呢!
原文章由 鎧惠 於 08-1-10 19:58 發表
非常正確.:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
我個囡都收到,多謝謝晒!

當時有幾個小朋友的媽咪pm我,想組班學的.如果你需要,我讓他們pm你,你挑一個一齊學啦.而且,依家又一城得上朝先有班,下午都full了.
仲玩埋體操啊?學左幾耐啊?係學校對面?澳洲國際?我都想了解一下學體操的情況,可以分享下嗎?
仔仔三年班,好幸福喔!一子一女,滿足晒!羨慕~!
原文章由 cottontail 於 08-1-10 19:50 發表
係呀, 都係英普班, 至於我個仔佢已經小學三年班, 不過佢細時都有學溜冰, 而家阿妹都想俾佢學, 不過個仔返全日, 放學時要睇下佢D 功課, 又或者帶左佢上課外活動, 所以同阿妹既時間好難夾, 其實除左溜冰, 我仲想個囡玩 ...

sorry, 我尼幾日勁忙, 冇時間上網, 我個囡未返體操丫, 我唸住過左年先俾佢返, 至於溜冰我本來唸住俾佢學, 掂知有日行行下街見有人宣傳滾軸溜冰. 即係下面有四個輪成一直線o個種, 玩法同溜冰有90%相同, 但就有哂頭盔同手腳保護工具, 一樣有証書同比賽考試, 聽個教練講, 佢個囡以前係外國學溜冰都要有齊尼d 保護工具仲要架面罩先有得學, 但香港反而乜都唔駛, 比較危險, 而學滾軸溜冰的學費比溜冰平同佢地既地方有成二千尺, 所以唸住俾個囡試下得唔得先, 如果work, 可以同阿哥一齊玩添~

原文章由 cottontail 於 08-1-14 13:53 發表
sorry, 我尼幾日勁忙, 冇時間上網, 我個囡未返體操丫, 我唸住過左年先俾佢返, 至於溜冰我本來唸住俾佢學, 掂知有日行行下街見有人宣傳滾軸溜冰. 即係下面有四個輪成一直線o個種, 玩法同溜冰有90%相同, 但就有哂頭盔 ...

cottontail

請問係邊到有得學? 我覺得好似安全過流冰.
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我唔想好似幫人賣廣告咁, 我自己個囡都未開始上, 都唔知好唔好, 所以pm左你, 你睇睇啦~

原文章由 妤妤 於 08-1-14 23:47 發表

cottontail

請問係邊到有得學? 我覺得好似安全過流冰.

[ 本文章最後由 cottontail 於 08-1-15 01:08 編輯 ]

你知道了解即野真係多,要多d向你請教了.
原文章由 cottontail 於 08-1-15 01:07 發表
我唔想好似幫人賣廣告咁, 我自己個囡都未開始上, 都唔知好唔好, 所以pm左你, 你睇睇啦~

唔好咁講, 我知多d, 因為我仲有個仔, 所以而家係重複緊當年阿仔d 野, 大家多d 交流, 希望幫多d小朋友~

原文章由 vivipiano 於 08-1-15 15:09 發表
你知道了解即野真係多,要多d向你請教了.

所以呢,很開心識到你.
前兩天同朋友傾到舊年報小學d野,覺得很可怕,要做那麼多前期準備功夫,係唔係啊?
原文章由 cottontail 於 08-1-15 23:04 發表
唔好咁講, 我知多d, 因為我仲有個仔, 所以而家係重複緊當年阿仔d 野, 大家多d 交流, 希望幫多d小朋友~

你好你好!今天很高興在學校同你交談!
原文章由 鎧惠 於 07-11-25 10:07 發表

我個baby係Michelle,都係讀N silver(ap),你好!我平日係自己送返學,你呢 ?
‹ 上一主題|下一主題