用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 關於國際音標....
go

關於國際音標.... [複製鏈接]

查實我本身係識得用國際音標併音,但係就識睇吾識話俾個仔知嗰d音標既類別...我依家都係每次教仔寫英文生字時教佢d字點讀點解,跟住就响隔離寫個音標教埋佢併..但係我想有本實質既教材可以幫到我去教仔去學國際音標,等佢易明...吾知坊間有無呢類咁既教材書籍呢?暫時我响出面書局都吾見有...
   0    0    0    0
你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效,是由心發出.

你要的書籍,應該好幾間大型書店都可找到,而且有VCD跟埋,你試試問吓店務員啦!

原文章由 pomama 於 07-10-21 21:44 硐表
你要的書籍,應該好幾間大型書店都可找到,而且有VCD跟埋,你試試問吓店務員啦!

我之前都去過大眾嗰d地方搵,不過就吾見有國際音際既教書,反而係多嗰d依家教幼稚園小學生嗰d拼音法囉...或者等我再試下去多幾間問下先~~~ thx ~~~!!
你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效,是由心發出.

原文章由 ~仔仔媽咪~ 於 07-10-17 22:27 硐表
查實我本身係識得用國際音標併音,但係就識睇吾識話俾個仔知嗰d音標既類別...我依家都係每次教仔寫英文生字時教佢d字點讀點解,跟住就响隔離寫個音標教埋佢併..但係我想有本實質既教材可以幫到我去教仔去學國際音 ...

http://www.taiyar.com/html/big5/self.php#phonics
From Phonics to Phonetics

我朋友個女已經8歲, 佢2年前參加咗一phonetic課程. 這課程教國際音標, 課程好長, 成5 - 6個月, 而且唔平, 而家好似要$5,000. 但就保證學完後字典每個字都識讀, &有無限次免費重讀.
課程完了後, 佢介紹咗這課程比好多人, 我亞哥4歲個仔而家都讀緊, 有
興趣就pm我啦

我有興趣請pm給我

原文章由 c-line 於 07-11-19 16:02 發表
我朋友個女已經8歲, 佢2年前參加咗一phonetic課程. 這課程教國際音標, 課程好長, 成5 - 6個月, 而且唔平, 而家好似要$5,000. 但就保證學完後字典每個字都識讀, &有無限次免費重讀.
課程完了後, 佢介紹咗這課程比好 ...

我上過幾個不同的國際音標COURSE, 但原來全港PASS英國國際語音學會的EXAM只得幾人, 要小心選擇O.不要浪費$又學錯音.

GOOD LUCK

原文章由 c-line 於 07-11-19 16:02 發表

我很想知請PM我!谢谢

please mail the detail to [email protected]

我有興趣請pm給我

Pls PM me information.  Tks !

please send me pm. Thanks

回覆 #16 ~仔仔媽咪~ 的文章

some BK mammies recommend this course by the Int'l Phonetic Asso, not that expensive
http://www.ipa.edu.hk/pepp.php

Number of lessons:
6 (once a week)

Time for each lesson:
2 hours 45 minutes (with a 10-minute break)

Total number of hours:
16 1/2 hours

Fee:
$960 (including course materials & the certificate)

Please email to me . [email protected]

原文章由 Furbymao 於 08-3-18 14:22 發表
some BK mammies recommend this course by the Int'l Phonetic Asso, not that expensive
http://www.ipa.edu.hk/pepp.php

Number of lessons:
6 (once a week)

Time for each lesson:
2 hours 45 minutes (wi ...

我讀完呢個課程Level 1覺得好有用同埋教得好好,所以報埋
Level 2 同家長工作坊。個老師教得好攪笑,有幾次笑到流眼淚。
2005年4月18日出世 2006年1月18日 9.75kg 3.19kg Alvis studio photosAlvis Photos1 year old studio photoOne Year Old Studio Photo

原帖由 c-line 於 07-11-19 16:02 發表

請PM給我: [email protected] 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題