用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日去聖芳濟小學交表
樓主: rdc888
go

今日去聖芳濟小學交表 [複製鏈接]

原文章由 SmallTungmama 於 07-10-15 14:57 硐表

如果真系想讀此校, 最好都系有心理準備有筆試先, 因為我記得幾年前(好似系前年), 有人投訴此校用筆試, 結果記者問梁校長, 梁校長話佢地無筆試, 只系叫小朋友晝下畫 (如有錯, 請更正)所以唔好信晒, 做定兩手準備.  ...

SFA點好法,可否分享一下.Thanks.

o岩o岩我又打去學校問, 佢地話3/11全部都係面試冇筆試wor!

原文章由 YTYTEP 於 07-10-16 11:06 硐表
但我今日打過去學校問, 佢地話有筆試同面試, 同舊年差不多, 我自己覺得有筆試都好, 因為起碼知道自己仔女係有能力去應付呢間學校先去讀, 不過就唔應該要考成6張paper。 ...

我想問 in 幾耐呢?

原文章由 cherriemama 於 07-10-16 16:01 硐表
o岩o岩我又打去學校問, 佢地話3/11全部都係面試冇筆試wor!

原文章由 TingKiumom 於 07-10-16 15:30 硐表

SFA點好法,可否分享一下.Thanks.

其實我沒有小朋友在此校就讀, 都只是聽朋友講, 因為朋友的小朋友現在在此校讀, 他說學校老師很好, 亦很有經驗, 而且所做工作紙都很有系統, 加上我小朋友舊年曾考此校, 我交表時收表的老師都很有效率和nice, 比我的感覺很好, 而我小朋友考完出來都很開心. 我相信此校系一間好學校.

No matter there is a written or just an interview, just try try lar.

原文章由 cklok 於 07-10-15 13:22 硐表

唔係又係用英文o下嗎

i want to know if the oral interview is in english or chinese too?  does anyone can enlighten me??

May I know the location of St. Francis?  Thanks

58 Shek Kip Mei Street, Sham Shui Po, Kowloon

原文章由 Sevendwarfs 於 07-10-17 00:07 硐表
May I know the location of St. Francis?  Thanks

我老公以前晌呢間學校畢業,唔知有有分呢 ,我樓上個妹妹,讀緊P.2,佢亞媽話P.1時,個女初期追得好辛苦,後期至好D,佢個女讀根德園,讀幼稚園時d課外course已經排山倒海,佢亞媽話interview d test好深喎,所以,我都打輸數,咪當見識下囉
‹ 上一主題|下一主題