用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 有無K2家長可以交流下呀??
go

有無K2家長可以交流下呀?? [複製鏈接]

我個仔今年先轉0個0黎K2C,唔知道上年佢0地做過0麥?
想了解下。
   0    0    0    0
[size=medium]queensroad

K2 0既媽媽,呀仔呀女升小準備成點呀?交流吓!

HIHI
queensroad
我仔今年K2B,你有乜心水(小學)?

我的仔仔今年讀K2E, my dream primary school is 英華la.... 不過我知很難入

升班喇~~k3d
今年k2c好多升班轉全日,分開了啲同學仔

queensroad:校長話等佢地早D適應同埋識多D同學仔喎~~

kkk2000 :仲有冇其他好介紹呀?同埋點知我住果區有邊D小學揀呢?係咪睇"小學概覽2008"?

My niece Tiffany in K2F
原帖由 hellokitkitmoon 於 08-9-3 18:35 發表
queensroad:校長話等佢地早D適應同埋識多D同學仔喎~~

kkk2000 :仲有冇其他好介紹呀?同埋點知我住果區有邊D小學揀呢?係咪睇"小學概覽2008"?

原帖由 queensroad 於 08-8-30 01:04 發表
升班喇~~k3d
今年k2c好多升班轉全日,分開了啲同學仔

Hi, queensroad,

妳小朋友今年升k3, 開左升學簡介會未?
我囡囡今年都轉左全日班

我的niece - k2F. 我会報屋企對面的派位小學, 校夙好小朋友肯讀書, 而且不用搭校車

原帖由 kkk2000 於 08-8-27 19:21 發表
我的仔仔今年讀K2E, my dream primary school is 英華la.... 不過我知很難入

kuo1125:
咁你屋企對面間小學叫咩名呀?

K3的媽媽:
你哋預備成點呀?我大大話話都申請十間八間....
有一間收了,兩間REJECT,一間IN了1ST ROUND, 等緊2ND ROUND有無得IN,跟住仲有六間等通知INTERVIEW 時間,
上星期五先交了排位學校申請表
好煩...好煩,
你哋呢?有無進展呀?

對唔住遲咁耐覆, 校名是錦泰.  不過功課好多.  你心仪辺间呀?  直知定派位?

原帖由 hellokitkitmoon 於 08-9-30 13:55 發表
kuo1125:
咁你屋企對面間小學叫咩名呀?

宜家K2, 開始準備報名嗎?  定係K3才做?

原帖由 queensroad 於 08-10-1 01:02 發表
K3的媽媽:
你哋預備成點呀?我大大話話都申請十間八間....
有一間收了,兩間REJECT,一間IN了1ST ROUND, 等緊2ND ROUND有無得IN,跟住仲有六間等通知INTERVIEW 時間,
上星期五先交了排位學校申請表
好煩...好煩,
你哋呢? ...

回覆 # 的文章

quo1125

我而家都冇乜心水,但朋友介紹油麻地東華三院羅裕積,你地有冇聽過?

沒有.  近期出了些書, ‧你可refer下.  我朋友daughter見三間學校, 化次次喊.  我個到時唔知減唔喊.  

BTW,你小朋友讀辺班?  我個讀k2F

原帖由 hellokitkitmoon 於 08-10-14 12:09 發表
quo1125

我而家都冇乜心水,但朋友介紹油麻地東華三院羅裕積,你地有冇聽過?

學校好似冇講以往大多數派去d咩小學...好似連自行分配都冇...唔知可以係邊度知道派位記錄呢???

原帖由 kuo1125 於 08-10-23 21:43 發表
沒有.  近期出了些書, ‧你可refer下.  我朋友daughter見三間學校, 化次次喊.  我個到時唔知減唔喊.  

BTW,你小朋友讀辺班?  我個讀k2F

學校好似会貼張紙俾人知.  我們不如在觀課日問老師校長. 你心仪边间小學?

原帖由 wongpsv 於 08-11-1 12:52 發表
學校好似冇講以往大多數派去d咩小學...好似連自行分配都冇...唔知可以係邊度知道派位記錄呢???
‹ 上一主題|下一主題