用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
樓主: finger
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

janetc:
十分感謝你~!
咁我而家係咪應該報定名先~?
我唔想比留位費住~
咁應該點做~?
再麻煩多次~!!!

hi janetc,

你老公好sweet喎,
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

歡迎bb2002,yeah,我都係住龍門居架,你放心n.1面試無咩問,此終都係得2歲,

dear all:
我今日電曾園長問下佢

Hi, Janetc, & All friend,

睇見你地得傾得咁開心, 都想忍不住想講幾句, 我個女Valerie今日放學好開心啊,我問佢彩排玩的mak野, 佢話佢地女仔扮玫瑰花,男仔就扮草,佢仲話Tino都係扮草哦,你有無問過Tino啊? 

marinayiu:
hi,chloe今日都有彩排,佢話自己係白兔,不過要成日跳

hi,zippy,

chloe仲細,佢更係辛苦的啦, 不過有得玩, 佢地就開心kela.我今日問曾主任,佢話佢地彩排嗰只舞,係有關森林ke.

Hi veroshea,
你唔好講唔好意思啦,只不過我公司 PC email system (lotus notes)逢遇有問題的email,部機便要reboot.
我成日聽仔仔提起的都係全日班的同學仔,佢地已經成黨. 我都唔識點講,有時都唔知d小朋友諗嘜,佢地d野亦control唔到. 希望tino冇蝦veronic啦,有你要話我知呀. 佢地唔friend我地friend la.

Hi zippy,
既然你已決定左,如果覺得唔好,到時轉番讀ik law.
我以為我已經好sweet,點知你仲勁,比我真係會喊左出黎,

Morning all fans,
我唔記得講我都係同仔仔報了ik2n,等佢中英打好個底,到時讀番主流小學都得嘛,始終有個妹跟尾. 咁重皮,唯有肋住褲頭,continue比個變態老闆魚肉啦.   

加油!我今日揍囡呀!

Hi! janetc,

我女兒是讀St.Peter(Siu Lun), 學校唔錯, 但如果我唔請Bun Bun, 給她讀全日班, 學校最遲要我5:30帶走小朋友, 所以在時間唔許可。另外, 妳是否自己照顧仔仔, 如果又要上班又要帶他上學及放學, 又要回家做飯及清潔, 在時間上有沒有問題呢。  

bb2002 , zippy

我住富健花園好近
chole 好叻女識得講咁多野, 成日有surprise俾你 ,
我女說話不多有時都唔明佢講乜???
我到而家都未決定IN1 or N1 ???
Oscar 都幾多課外活動, 會唔會俾chole參加芭蕾舞?

小婦人:
升班你點揀呀!ballet我會比chloe參加但宜家日日放學要彩排,佢仲忙過我,你呢?唔知放暑假有無興班呢?                          

zippy

原來chole已參加ballet, 我好想hailey學ballet可惜一定要3歲才可參加, 我開始 seach 暑假班資料, 希望學校會搞啦!!!
唔使佢地summer咁悶.

8月份hailey仍然在N組未足2yr8mth, 煩緊IN1 or N1,
我想她讀主流班學多中文打好根基, 佢爸爸就想她讀國際班,
到E家未講掂數!!!!

小婦人
我本想CHLOE學BALLET但咁arm學校有彩排所以無join到及chloe未夠3歲,要6月先夠,其實你

zippy,veroshea,小婦人:
多謝你地o既意見~!
但我可以而家交申請表未~?
幾時會面試~?
我個女11月先2歲~我係咪到時先交表會好d呢~?
應該幾時交會好d呢~?
咁呢間學校有無學費津貼~?
升小學方面,多數會派到咩小學~?
我果日入左去參觀過(n1全日班)
彤彤玩到唔捨得走,我林佢都好like返學~~
仲有,我見到d小朋友可以同外籍老師用英語對答~
呢樣係我主要想彤彤入去讀其中一個原因~~
可能果度d學生多數都有bud bud照顧o既關係la~
我都參觀過富健果間st.teresa.都唔錯~
但相比之下,oscar o既學生識爭取d同自由d
我唔係好like香港式o既教育~~
不過佢讀完幼稚園都係會升返普通小學~~
o係呢度~我真係好煩~~~
煩完幼稚園又煩小學,又煩埋中學~~
我係咪過於緊張呢~??

bb2002 寫道:

但我可以而家交申請表未~(我唸要電學校問下)
幾時會面試~(交表後學校會安排)
我個女11月先2歲~(我係咪到時先交表會好d呢~我覺得早D交有位機會比較大)
應該幾時交會好d呢~(同上)
咁呢間學校有無學費津貼~(有的;如果合資格)
升小學方面,多數會派到咩小學~(保良局周梁順琴及仁濟小學,校網有介紹)
我係咪過於緊張呢~(大部份家長都係)
希望幫到你

hi hi各位fans;

今日揍囡見到學校sport day D相有啦!快D好買!!!!

我又有煩惱,你地覺得全日在學校食飯D小朋友會唔會食得好D呢?CHLOE不嬲食野好黑人憎,白飯,淨面,又或者唔食,勁硬頸,邊D媽咪小朋友讀全日比D意見

哈哈你地話OSCAR有無ONLY JOIN食LUNCH呢?

Claralee:

你點呀?好耐無talk呀

zippy 寫道:

bb2002 寫道:

但我可以而家交申請表未~(我唸要電學校問下)
幾時會面試~(交表後學校會安排)
我個女11月先2歲~(我係咪到時先交表會好d呢~我覺得早D交有位機會比較大)
應該幾時交會好d呢~(同上)
咁呢間學校有無學費津貼~(有的;如果合資格)
升小學方面,多數會派到咩小學~(保良局周梁順琴及仁濟小學,校網有介紹)
我係咪過於緊張呢~(大部份家長都係)
希望幫到你

zippy:
ths~!
咁我聽日交表喇~!!

Hi vanessaMeMe,
我係5,6,日媽咪,仔仔囡囡平時起居飲食由公公婆婆全權負責. 佢地揍兩個好辛苦,我老公又唔鍾意請賓賓. 亞媽話我有份工做緊,而家揾食難,冇理由quit左份工去揍b. 佢話幫我揍,叫我搵$比佢駛. 所以比仔仔讀full day,儘量等兩個老人家唔駛咁辛苦. 揀oscar其中之原因係近外家.

Hi zippy,
Full day 的餐單好正,我仔仔真係讀左full day肥左 wor. 佢唔食肉的. 係學校,Miss Lee*要佢食ka,當然要又'ice'又'西'+讚佢叻啦. 佢又好聽話食晒. 唉~細佬都係要比人教.

哈哈 zippy, OSCAR有ONLY JOIN食LUNCH,收你$3,595 law,你制唔制? :

*係到講句"Miss Lee多謝妳"     
‹ 上一主題|下一主題