用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
樓主: finger
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

Hi veroshea,
我次次都有俾仔仔參加ka.   最衰我要返工,如果唔係我會幫手做volunteer.   下星期三至五放大假揍仔女(婆婆公公去旅行),我會親自接送,諗起都開心. :
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Janetc:

多謝您及其他媽媽的回應, 如果不看電視, 我可放心了.

從您們的討論, 令我對這間學校有了多一點的了解. 除了您們先前談到的運動日之外, 不知該校多不多課外活動呢?

牡丹

Hi 牡丹,
全日班的幼兒在四時半後,學校老師會安排他們做自己功課,畫畫,玩玩具,或者老師會私自教些東西,唔會睇電視ka.
我仔仔老師就會係排洗時教佢地one to twenty,背唐詩...幾好喎,等佢地能從遊戲中學習.
亨受和孩子的每一秒鐘!

Hi 牡丹,
你可上Oscar的網睇睇.
OSCAR

calander就知全年的活動,但要password的. 如你想要佢地個calander, pm your fax no./email address to me la.

Janet:

我想要 calander, 我 PM 了電郵地址給您! 謝謝!

牡丹
亨受和孩子的每一秒鐘!

zippy,
我今日返oscar,見到chloe同2個同學仔影左張相,好friend+好cute呀! 你有冇order呀?

Hi zippy and veorshea,
學校派左張[畢業禮節目表演生甄選通告],你地會參加嗎?

jantec,

我好似唔多覺有畢業禮節目表演生甄選通告,係唔係文化中心o個個跳舞表演呀     

尋日終於都收到2,3日生日會張相(因為上次比错左groupB
o個張, 都無呀囡份, 我緊係唔制啦。將相好攪笑, 個囡做左2個勝利手勢,都差不多蓋曬佢塊面, 幾乎佢自己都睇唔到邊個係佢呀   
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

veroshea.janetc

我收唔到notice wor.點算呀?係幾時收架?張好cute相我工人幫我order左了,相裡面兩個小朋友都係chloe好好朋友,日日番黎都講佢,講番畢業禮節目表演生應該N班都有得參加係咪!我記得jancte你個tinoN班時都有份參加.
我好想CHLOE學ballet,今日同chloe去睇人地玩ballet不停叫走(間學校係之前playgroup果間)宜裡面都有OSCAR同班

hi
我立即去睇chloe's school bag原來眼大過頭睇唔到張notice,會呀,chloe會參加,唔知你地知唔知表演地點呢?

畢業禮節目表演生甄選通告是星期二派的. 唔係文化中心跳舞表演個張.

我尋日都收到2,3日生日會張相,但冇veronic做手勢個張,你個張有冇tino份? 紅衫係咪veronic呀? 係喎,唔記得tim,你代auntie netnet 同veronic補講聲"Happy Birthday".  

Hi zippy,
我仔仔N1時冇份參加,只不過佢有獎羅所以要上台. 我好似唔覺有n1小朋友表演. 舊年係屯門大會堂,都好多人出席.

chloe咁活潑,學hip hop(有冇串錯?)啦.

請問報奧斯卡 IN1(國際班)/(主流班)半日班
大約幾多錢學費呀...?

係唔係兩歲就讀得...
THANK

Hi yuenlk,
IN1(國際班)半日班2,250 x 12 months
N1(主流班)半日班1,650 x 12 months
兩歲就讀得la.
Oscar Tel. No. : 2440 9790
Oscar Website : Oscar

janetc,
畢業禮節目表演生甄選通告, 原來唔係每個派的, 所以我無囉.

veronic 做手勢個張, tino有份係度, 紅衫o個個咪就係veronic 囉. auntie netnet 巳經同 veronic 講聲"Happy Birthday"  la wor,你唔記得咗咩, veronic當時仲話 tino 媽咪?? thank you.

~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

Hello,

我想問問大家意見,  你地對OSCAR 的意見如何?  其實所謂主流班同國際班有咩分別?

THANKS

有通告的交回都要經甄選,未必一定有份參與畢業禮節目表演. 可能veronic比較怕醜,下年吧.

係咩? 我同veronic講左,我真係唔記得. 我發覺自己好似nemo 個多莉,成日失憶.

我冇你個張相呀! 你有冇scanner,如有scan and email比我呀. 我個張相,scan左email比你呀. 你話我幾懞呀,唔記得個日係b'day party,冇同亞仔著靚靚tim.

hi jantec (多莉)    (don't worry I have the same problem as you),

Actually veronic is not shy, what i guessed is in the ik1 group, she is the youngest one, so for sure that her performance will be a little weak than the other.  I could understand ke.   

Sorry I don't have scanna at home, and the scanna at the office, is in my boss room.  I will try scan it to you when it is avalible.  OK!   

hi all,
[size=medium]Over Over }}}}} 你地去左邊樹呀, 做麥咁耐唔上黎呀  ???

hi Janetc,
Have you prepared the boat for your kid for tomorrow???  I forgot to send the picture to the school, did you receive any surprises yet!!!!   

Veroshea,
Yeah......I also want to know 你地去左邊呀, 做麥咁內唔上來呀!
What boat ar? I don't know wor. Please tell me more. Thanks.

janetc,
so fast for your reply wor    my computer is not working well, always exit the internet automatically.

there is a notice saying that 6/5 please bring a boat you make it for your kid, because they will have an activities for 放船仔, also ask the parents to help your kid to find the pictures from the magazine related transportation ma ???    

The notice came last week.

veroshea,
yee??? The notice came last last week. There is a notice saying that please bring a 雞蛋盒(1 dozen size) and ask the parents to help your kid to find the pictures from the magazine related transportation ma.  唔通我睇錯 ?
Anyway, I will call Ms. Lee on lunch hours to un more.  Tell U after lunch. OK?!
Thanks.
‹ 上一主題|下一主題