用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
樓主: finger
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

hi 各位

今日先生電來話比我聽我囡比同學咬親,仲有流血tim,又要夫冰,(簡直係心如刀各),不過先生都有解色比我知原來我個女負責收水杯,我小朋友唔肯比咁就咬我個女,仲要係local girl,不過我女已經話我知個小朋友叫咩名.哈哈4月1號就....................................哈哈.

D先生算係咁啦!5,6點電來問候下CHLOE,算OK啦

Hi zippy,
Chloe傷口傷成點呀? 真係聽到都赤到死. 不過佢地始終太細,out of control. 叫chloe學曉眼明手快,下次醒d即閃啦.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hello Zippy, Veroshea and O媽咪,
好開心見到你地!   Sports Day玩得開心嗎? 我就盡興la. 好遲先跟veroshea相認,所以冇再搵你亞Zippy. 你地之前見過面未? -? 真失敗. 又唔記得一齊影相tim.
不過我(第一名)同Zippy(第三名)就有份win老師家長接力賽,我都係睇相先知. veroshea,仔仔有同你地影左張相喎: 如果你地有拍攝大家的芳容,就互email d相la.
我個仔一接到個獎就問食唔食得呀? 我覺得奇怪,睇真d原來個獎後面貼左粒大大塊朱古力金幣,真鬼馬.
成績表comment點呀? 我仔仔成績中上,但conduct就有5個triangle(1st term有3個triangle),discripline 已佔2個triangle. 唔知算唔算差. 我排德,智,體,群,美 - 德is very important. Do you agree?
Please share what's feeling about our 1 April 04.

Cheer

hi janetc&veroshea
sports day 好好玩,我都未試過咁累,宜家D機肉好痛,安美露係我因物,果兩個獎,一到手就話要食,佢一眼就見到係朱古力,

至於家長日,成績表就無,不過先生話佢鐘意表現自己,引人注意,LINE UP 明明排最尾先生話佢可以漸進地排第一,miss ritu話佢表達好,唱歌最大聲,佢可以用句子講英文,好active
不過中文堂miss leung話用中文問佢就用英文答,其他表現尚算ok,不過講到k.1就好煩,佢地話chloe英文唔錯不如keep住,不過我話中文都不可缺少,................我feel到佢想話叫chloe讀full day國際,不過我有暗是$$$$$$,最好笑地miss 話,唔怕你very rich,有話你係beauy advisor ma you   跟住問有無offer?我個feel好似番緊工      
不過宜家同老公講下full day國際不過未有結論..................好煩呀

Hi Zippy,
你有工人,可以俾Chloe讀half-day國際班. 我睇個full-day國際班D刷牙杯(仔仔叫我睇,逐個杯介紹係邊個 ),差不多10個人左右.咁即係好多人都讀half-day啦.Don't worry la. I totolly agree with her teacher.  Chloe has good potential to learn more english. 唔好'哂'左佢.

各位:

您們好, 我的囡囡也是報讀了奧斯卡, 今年十月便入讀 IN1 了.

牡丹
亨受和孩子的每一秒鐘!

del   
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

Hi Zippy and Veroshea,
我已經email左d相俾你地,但可能d相size會好大,我唔識resize呀.

Hi 牡丹 ,
您好呀! welcome,又多個媽咪傾下計 . 我仲未同囡囡報名,諗緊今年插11月or2nd term先入讀 IN1/N1,話唔定有機會同你囡囡做同班同學呢.

janetc:

您的囡囡是不是入讀兩歲班? 全日班嗎?

各位:
我想請問讀全日班的家長, 幼兒在四時半左右, 全日的課程已經完了, 當他們等家長來接的時候, 請問學校會安排他們做甚麼呢? 看電視?

另外, 您們的小朋友喜歡上學嗎?
亨受和孩子的每一秒鐘!

hi janetc and zippy,

o個日想發表,突然老板走過黎, 攪到我走都走唔切。

sport day o個日最衰我同o個囡都病病地, 所以無Й心機, janetc其實o個日我一直都
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

janetc,

收到你既e-mail,

veroshea:

坐sofa係我呀!多謝關心我D肌肉!Chloe買左summer 校服仲已經take左了,我想問個Easter比賽幾時知賽果呀?你地知唔知呀?(saturday係假期wor,學校應該close,)

janetc:

sorry!我收唔到相呀

各位OSCAR媽咪

您們好, 我的囡囡也是報讀了奧斯卡5月份插班IN1,
原想報8月開學咁岩有小朋友退學咪俾女兒提早開學,
下星期會去取校服了.

牡丹

全日班就唔清楚, 半日班11:50左右會集合一起邊看VCD
邊等叫名放學.

Hi 小婦人,
Welcome,又多個oscar fans了.
我唔明呀? 你囡囡5月份插班IN1,咁8月係咪升IK1呀? 到時夠2.8個月嗎? 定係仍然讀IN1?

Hi 牡丹,
全日班的幼兒在四時半後,學校老師會安排他們做自己功課,畫畫,玩玩具,或者老師會私自教些東西,唔會睇電視ka.
我仔仔老師就會係排洗時教佢地one to twenty,背唐詩...幾好喎,等佢地能從遊戲中學習.

HI Zippy,
I've already resend the photo to U.  Please check your email a/c.  U had got 2 prizes, what's competition win win?  Well. U are sporty woman.

Hi veroshea,
Yes, my son is a good photographer. 我見佢專係影d新奇野. e.g. 地毯,litter bin,tree,體育館外圍. 老公話唔delete,等佢大個仔自己睇番喎.

janetc

我女兒兩歲兩個月, 因之前返的幼兒園不太適合她, 咁啱又在OSCAR返PLAYGROUP同MS YIM、曾院長傾開, 發覺她比較喜歡OSCAR環境可惜當時IN1、主流班都沒有空位, 到三月尾交form申請8月份IN1咁岩有小朋友退學, 因為佢地4月有半個月假期所以五月先插班, 亦有一個月時間俾囡囡忘記之前返幼兒園的不快.

你囝囝讀IK1有冇功課做?
有冇坐校車?知否校車有冇安全帶?
等女兒返定學會坐校車.

Please check pm. Thanks.

janetc,

你覺得2.5歲讀全日食飯方面有無問題? 我未決定因為原想讀半日, 但又怕個仔下午在保姆處睡覺後一直睇電視, 好想佢返全日, 不過我放工去接佢幾辛苦, 因為遲d仲要接個細(俾人湊).

HI HI 你地收到生日會相未呀?我未...................OSCAR網轉左相了,但見唔到CHLOE

Hi byychan,
我仔仔IK1N先讀全日,佢鍾意食野所以冇問題,好細個都係自己揸筷子食飯. 而Miss Lee話佢用的方法係細細碗俾佢地食,等佢地覺得自己好叻仔,好快食晒又添飯,同伴一齊個個都想自己係最叻,咪係咁添飯羅.而我個仔唔鍾意食meat,Miss Lee唯有張d meat整碎,氹佢食羅.
你仔仔鍾意食野嗎? 能自己食飯嗎? 其實你唔駛擔心,如果佢唔食,老師係會餵佢地的,慢慢教最終都肯自己搞掂,唔會餓親的.
我聽見你的擔心,就好似當日的我,好多野煩啊.其實讀全日定半日好睇bb表現+需要. 我仔仔得,但我仔仔的同學仔就時常跟媽媽說唔開心,唔鍾意返全日,最後老師都覺得佢下午唔開心,所以轉左返半日,果然真係唔同晒.你可以試下最方便你的方案先,唔理想再轉吧.
保重身體呀! 知仔定女未?

尋日偷懶唔返リ, 順便去oscar買左summer校服, 不過未有得
‹ 上一主題|下一主題