用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

醒目開學勳章

屯門奧斯卡幼稚園

請問屯門奧斯卡係邊度黎架?
學費如何?
國際收費又如何?
係邊度?
謝謝~

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

請參閱網址:
Oscar
詳情可致電2440 9790
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

janetc,

我想問下有無聽過國際班係咪外籍老師講英文又有中文老師傳譯? 句句譯好似唔係咁好喎, 只係幫有需要的小朋友就可接受.

hello all,

yi, 開左屯門奧斯卡幼稚園, 等我都黎襯下熱鬧先。

bbychan,
國際班係外籍老師講英文, 又有中國籍老師不過唔係傳譯, 因為個中籍老師都係同D小朋友講英文既,但有時都會幫有需要的小朋友。當然普通話堂就淨係講普通話啦!

Jectec,
Tino
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

醒目開學勳章

半日$22xx
什費加校服約$2xxx

咁咪 $4xxx ?

咁校服同什費唔係個個月要比ka ma, 不過如果你住得遠就要計埋校車就真    
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

HI;我黎啦

我想問OSCAR個網裡面學校簡介睇幼兒園通告要入密碼先睇到,你地知唔知個密碼呀?

hi zippy,

please check pm

想問o下全日國際班, 可唔可以申請幼兒園學費資助?

veroshea :

thank you!

ES 寫道:

hi ES,

呢樣就真係唔係好知喎? 應該唔會無掛!   

ES 寫道:

Hi ES,
係可以的,詳細可致電學校或社罯查詢.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hi! Zyppy,

我 今日星期六去就 Oscar at 10:00and 老師問我
"報唔報就咩?”我話"報就”咁入室有好多小朋友
(2歳ー3歳)and 唱歌、玩D、之後 老師問我
"Have you apply the PLAY GROUP?"
I said " I just apply for start in Aug IK1 "
So, we are misunderstood each other that I had join to Play Group lo.....Teacher said you have to pay $800 and then you can join lo....
咁我問老師”通常星期六有Student一斉玩Lo..."
老師話”OK,Ok, I ask supervisor "咁之後
"Sorry, she is busy now, we will call you later"
and Also 老師話”Better you join the play group lo"

But I still going to other play group lo....
Maybe from now on I can not join with the student on Sat any more ???
Do you know that??

tinama:

我係你我會親手至電比曾住任(佢負責幼兒園),佢會比較清楚因佢話得事,chloe玩咁耐都未叫過我比$$.

不過至於佢地個playgroup($800)係for any 小朋友 even唔係讀奧斯卡.上網都有介紹

我地逢星期六唔同playgroup架,of course比$800內容應該多D,宜星期六我地去玩都係好小時間 ONLY FOR 實習下環境lo

ZIPPY

我未収就Oscar電話。。。

而家Chloe有返学星期六?

tina ma ma:
chloe無番星期六了,i think is enough for her
from 16th of feb-20th of feb,2004 they learn:
theme  :  'FOOD'
phonics:  'Nn-Nose
colour  :  Pink
Concept:Big
Vocabulary: Chicken ,Chicken Wings,ice-cream,cake,apple,egg

Listen &Do : sit down,stand up
Mathematics: Number  4
Rhyme: rain rain go away'
Reading story:the balloon
Art &Craft:colour a cake
中文:教知道身體不適時要告訴別人(我囡今日去藥房哥哥比生搾餅佢,佢話比人聽我咳咳,我都好suprise,但佢都要左,吹佢唔脹,番到屋企睇手冊原來教"知道身體不適時要告訴別人"可能未教咳咳唔食得糖糖,教左可能好D
         認讀"山"
       認識酒樓

希望幫到你!

各位媽咪,
   我個囡將會在8月入讀Oscar,請問Oscar是否值得囡囡一讀?你們的仔女學到了什麼?國際班的老師是否全用英語教授?我本身在家也有同囡囡講英文,現在若我用英文與他對話,他會用yes or no回應,他也會明白我的指示(如 pick up , go out, lay down .......),所以我都不知囡囡讀不讀Oscar 國際班.
   另外,校車是否有半免?

claralee:
校車係有半免.國際班的老師係全英語你可以放心,so far老師,都唔錯,chloe至從番學後,自理係好左好多.你有時間可以上網睇下學校情況佢地會定期update架

zippy,
  謝謝你的回應. 不知現在你囡囡的進展如何?你有否從旁觀察老師的教學?今星期我要替囡囡買校服,不知貴不貴呢?

claralee:

從旁觀察老師的教學我就無第一由chloe適應週都係佢一個入番,須言頭幾日可以家長陪同但touchwood chloe都ok所以都係outside 睇佢(老師知我裝架)D老師實表現好,至於校服我都係買過冬天所以一定貴好似$800around,你係咪買summer校服呀?你知道how much嗎?因我都未買

‹ 上一主題|下一主題