用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 有冇讀K1J小朋友家長一齊傾吓?
go

有冇讀K1J小朋友家長一齊傾吓? [複製鏈接]

我個女放學後無乜講學校D嘢, 唔知係點? 有冇人可以share 或
update 我? 佢成日食唔哂 snack box, 你個小朋友情況如何?
   0    0    0    0

hello,我的囝囝都係讀k1j,佢由最初返學喊到依家開始習慣學校生活,我見到都覺得好開心。
佢帶返學的茶點好多時都可以食晒,我通常都係帶小面包,蛋糕仔,有時帶餅乾,為左可以令佢開心d食茶點,有時我會靜靜雞放粒棉花糖係餐盒內,等佢食完面包仲可以食d佢鍾意食嘅嘢。你都可以間唔中試下,當鼓勵下佢。
囝囝話比我知佢地好多時會去音樂室唱歌,由其他老師教。而miss ma 及miss mak 就教英文,miss yu 就教中文,老師教認字時同佢地玩好多遊戲,又會教佢地配詞記,例如「人」,就係工人。不過我問佢時佢都唔係全部記得,唱歌會唱到一舊舊,只有佢明白

好開心知道咁多呀女學校嘅情況,感激!!!你仔仔好叻呀!!! 聽講話每日問小朋友,會幫佢發展記憶力gar!

今日佢地放學多左個美勞袋,我地要抽起d作品,然後星期一要交回老師。呀!今日老師送左個夾夾比佢地,囝囝話要乖先有,佢話有時老師係茶點時會請佢地食餅餅。
我叫佢試唱大腳板比我聽,真係唱完我都好似一舊雲。
‹ 上一主題|下一主題