用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 會報08-09協恩的mami, 入嚟分享吓
go

會報08-09協恩的mami, 入嚟分享吓 [複製鏈接]

hello all,

大家入嚟分享交流, 點解你地會揀協恩呀?

info:
協恩派表日: 11月3日 9-12am 冇限數量, 逾時即止.
          地點: 九龍天光道一號  tel: 2714 6098
   預備文件:  出世紙副本
                  2個回郵信封
                  $20現金
*於11月19日還未收到interview通知就致電回校查詢

有錯漏請更正, thanks
   0    0    0    0

Hello, 請問你知唔知讀協恩幼稚園, 可否升原校小學呢??

原文章由 nibikalea 於 07-10-8 10:25 硐表
hello all,

info:
協恩派表日: 11月3日 9-12am 冇限數量, 逾時即止.
                  2個回 ...

我唔肯定, 但之前睇過資料協小係津小, 所以係派位的. 但有少量自行收生的位就只會留比協幼的學生, 呢d係我之前睇其他topic得到的資料.

原文章由 hinlaam 於 07-10-15 00:59 硐表
Hello, 請問你知唔知讀協恩幼稚園, 可否升原校小學呢??

係呀!  我個 friend 個女响協恩幼稚園畢業都入唔番佢地嘅小學, 叩門都唔收, 佢話如果係教徒, 叩門機會會大 d, 不過, 佢地一家三口都唔係, otherwise, 除非你女女好 outstanding.

相反, 我同事個女 (讀培道幼稚園), 首輪協小唔收, 不過, 派位就派佐入去.

原文章由 nibikalea 於 07-10-24 14:34 硐表
我唔肯定, 但之前睇過資料協小係津小, 所以係派位的. 但有少量自行收生的位就只會留比協幼的學生, 呢d係我之前睇其他topic得到的資料.

nibikalea,

我都會幫我女女報.  奇實, 我無乜心得揀幼稚園, 主要係我姑奶幫我揀, 佢教佐10幾20年幼稚園, 知道我女女嘅性格同能力去到邊.  不過, 佢都話機會好微, 因為太多人考, 而且, 我個女係細女.  我都係抱住試下嘅心情去考 .  始終佢唔係我最心儀果間 (中學先至係)

原文章由 nibikalea 於 07-10-8 10:25 硐表
hello all,

info:
                  2個回 ...

剛剛取了form , 排了35分鐘呀~

我都排45分鐘先拎到 form..
真係好多人報考..呢間雖然係我心儀學校..
但亞B 又唔係特別叻過同期BB..
唯有平常心去試下考!
我都係同chroma-shine 一樣..中學我先最想佢入到..:)

係wor 我老公都排左45mins先拎到form, 依家好多都郵記or網上download, 吾明點解要難為家長? 不過呢間我都打定輸數, 因為am-30個位, pm-30個位, 加上有d人可能有介紹, 所以都好難入lu.:( :(

原文章由 ICbaby 於 07-11-3 19:49 硐表
係wor 我老公都排左45mins先拎到form, 依家好多都郵記or網上download, 吾明點解要難為家長? 不過呢間我都打定輸數, 因為am-30個位, pm-30個位, 加上有d人可能有介紹, 所以都好難入lu.:( :( ...

係law....上網dl or 寄信去拎表咪好law..果日我老公都排o左45分鐘呀:tongue: :tongue:

回覆 #9 Pui_Pui 的文章

我老公排左成個鐘先拎到form呀!
佢地派表無限額已經算好好,有D學校(好似PLK)唔只限時仲限額添!

請問你地收到letter of interview schedule?

原文章由 YammieMak 於 07-11-7 15:12 硐表
我老公排左成個鐘先拎到form呀!
佢地派表無限額已經算好好,有D學校(好似PLK)唔只限時仲限額添!

還未收到呀~

原文章由 MaryBloom 於 07-11-14 12:10 硐表
請問你地收到letter of interview schedule?

Hi! Anyone knows when is the interview day la?

原文章由 MaryBloom 於 07-11-14 12:10 硐表

未收到呀!我老公都係請假排左成個鐘先攞到報名表況且收生又只收得60個學位咁多都有D擔心入唔到呀

原文章由 kpbb 於 07-11-14 13:33 硐表
還未收到呀~

唔知要等耐呢!

仲未收到schedule..唔知一陣派信有無呢?

Dear all,

Just received the interview letter scheduled at 3:40pm on24th Nov.

原文章由 poohbb_hk 於 07-11-17 11:31 硐表
仲未收到schedule..唔知一陣派信有無呢?

Me too! My daughter's appt date is 24 Nov @ 15:50!

我要5:10, 是否最後呢

原文章由 fafapoodle 於 07-11-17 22:23 硐表
Me too! My daughter's appt date is 24 Nov @ 15:50!

我都收到了!! 1 Dec 2007 10:40am ..原來 in 成兩個 week.. 我個時間都幾好!:
‹ 上一主題|下一主題