用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 有冇人參加過坊間既記憶法呀,是否有效? ...
樓主: yukohey
go

有冇人參加過坊間既記憶法呀,是否有效? [複製鏈接]

可唔可以pm俾我!
Thousand Thanks!

在剛過去的星期天, 到了會展育兒天地第七屆展覽, 到了"Brain Up" booth 預約了24號做  interview, 各位家長有沒有給愛兒/女讀過 "Brain Up" 比D意見我丫唔該

可唔可以pm俾我!

可否pm給我,thank

原文章由 淋雨 於 08-4-29 11:11 發表

有位家長曾pm詢問小兒學完記憶法前後有甚麼分別,本人分享了一些看法,我已經把我們的對話內容pm及電郵給你了,你看完後應該會瞭解多些。
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:

Please pm to me, thx!

Cheri

原文章由 sanlocama 於 08-5-28 18:42 發表
可否pm給我,thank
Hello ! 我叫Jodie於2004年12月7日出世(重3.495kg)*  現在就讀於浸信會倍理學校

可唔可以e-mail 資料俾我呀? Thanks

e-mail:[email protected]

原文章由 24112006 於 07-10-9 12:40 發表
我知有一間都系教小朋友記憶法的, 你可以打去問下導師. 他很好人的, 我上次打去問野, 系屋企可以點樣教佢, 導師都好好人, 系電話都同我講左基本既方法, 而且唔會迫我去join course, 我覺得佢地好好, 好有心. ...
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:

可否pm埋比我呢?

我都想要呀!!可否pm 我, 或者email俾我呀?
[email protected]
thank!!!!

原文章由 24112006 於 07-10-9 12:40 發表
我知有一間都系教小朋友記憶法的, 你可以打去問下導師. 他很好人的, 我上次打去問野, 系屋企可以點樣教佢, 導師都好好人, 系電話都同我講左基本既方法, 而且唔會迫我去join course, 我覺得佢地好好, 好有心. ...

pm,please!!!!
thank!!!!!
or
e-mail:[email protected]

請PM OR EMAIL給我, THANKS!!
[email protected]

讀記憶法目的為乜?為記幾千隻啤牌?

其實都係想細路成績好!

想細路仔成績好,不如自己去書店買一
教人用方法讀書書仲好!自己學再教個
細路,兩個都得益!幾十蚊之嘛!

好多家長以為比一大舊錢人地,人地就會
乜都幫你攪掂。太過一廂情願囉!

慳番錢傔做個盡責家長啦!

(講得太直,唔好見怪!)

Agree.  There is no short cut.

原文章由 ssaa 於 08-6-5 11:16 發表
讀記憶法目的為乜?為記幾千隻啤牌?

其實都係想細路成績好!

想細路仔成績好,不如自己去書店買一
教人用方法讀書書仲好!自己學再教個
細路,兩個都得益!幾十蚊之嘛!

好多家長以為比一大舊錢人地,人地就會
...
‹ 上一主題|下一主題