用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 有冇人參加過坊間既記憶法呀,是否有效? ...
go

有冇人參加過坊間既記憶法呀,是否有效? [複製鏈接]

而家成街都賣告白話幾分鐘記幾千個字,本人亦親眼見導師5分鐘記100個number既擺位,同阿仔上去中心免費試堂,阿仔幾分鐘都記倒十個無啦nun既中文詞語由上至下&下至上既排位 ,導師即叫你比七千幾蚊上四堂(每堂2小時), 我話考慮吓,佢即刻黑呔面,sevices too bad, 想問大家有冇同樣情形or 有冇學過又好work幫倒小朋友,小一小二是否適合?
   0    0    0    0

我知有一間都系教小朋友記憶法的, 你可以打去問下導師. 他很好人的, 我上次打去問野, 系屋企可以點樣教佢, 導師都好好人, 系電話都同我講左基本既方法, 而且唔會迫我去join course, 我覺得佢地好好, 好有心.

我pm間教育中心個名比你同電話你打去問下呀, 唔上堂都可以問下心得, 佢地都好樂意教你架.

原文章由 yukohey 於 07-10-8 03:13 硐表
而家成街都賣告白話幾分鐘記幾千個字,本人亦親眼見導師5分鐘記100個number既擺位,同阿仔上去中心免費試堂,阿仔幾分鐘都記倒十個無啦nun既中文詞語由上至下&下至上既排位 ,導師即叫你比七千幾蚊上四堂(每 ...

可唔可以pm埋比我呀 ~~
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

Can I have the information, pls.  I am also interested in these course as well.  You may PM to me or email to me
at [email protected]

Thank you very much.

原文章由 lou 於 07-10-13 22:45 硐表

原文章由 lou 於 07-10-13 22:45 硐表

我都想要呀!!!! 可否pm 我, 或者email俾我呀?
[email protected]
謝謝!

HALO

我都有朋友參加過依d記憶班次
佢話真係好wok囉...
雖然都係貴但係一定唔洗7千幾囉...
食水咁深架...

嘩咁好肯教人?
我都想要呀
可唔可以pm我呀?

PLEASE PM TO ME

thank you very much

PLEASE PM TO ME

Thank you very much

醒目開學勳章

可唔可以pm埋比我, thanks

原文章由 24112006 於 07-10-9 12:40 硐表
我知有一間都系教小朋友記憶法的, 你可以打去問下導師. 他很好人的, 我上次打去問野, 系屋企可以點樣教佢, 導師都好好人, 系電話都同我講左基本既方法, 而且唔會迫我去join course, 我覺得佢地好好, 好有心. ...

please pm me the info

thx

可否PM我嗎?

原文章由 24112006 於 07-10-9 12:40 硐表
我知有一間都系教小朋友記憶法的, 你可以打去問下導師. 他很好人的, 我上次打去問野, 系屋企可以點樣教佢, 導師都好好人, 系電話都同我講左基本既方法, 而且唔會迫我去join course, 我覺得佢地好好, 好有心. ...

請問可否pm給我.  謝.

Hi 24112006,

QUOTE:

Please also PM me the information?  Thanks!

[ 本文章最後由 KaKwanc 於 07-11-17 00:09 編輯 ]

可唔可以e-mail 資料俾我呀? Thanks

my e-mail: [email protected]

唔該可唔以pm給我.  謝謝.

其實坊間d記憶法, 都係將d文字變成圖像記住. 方法有好多ga. 如果仔女細個, 唔洗專登學記憶法. 我睇完格連杜曼嘅如何教寶寶閱讀, 幫個仔做咗flash9個月學英文. 佢而家2歲, 會自己睇英文書.

你個仔幾多歲? 因為愈細愈有效. 記憶法係記嘢唔長久. 我有個朋友表演過. 我隨手寫100個數字, 佢3分鐘睇完後可以倒轉念.   但佢都解釋過都係短暫可以. 下次再記其他數就忘記. 唔通阿仔淨係記一課書咩.  

我報咗o聽日喺銅鑼灣kinderU講關於右腦學習嘅講座. 佢哋幾好, 會教埋點幫bb 學數學, 英文同其他語言. 如果想仔女真係學得到, 去聽聽la. 唔洗錢, 但係要留位ga. tel: 29702382 電郵:[email protected]

有冇人參加過坊間既記憶法呀,是否有效?

女兒在六歲時已報讀記憶法,第一堂時老師已反映她年齡太小,可能效果不大好。 當時我觀察其他學生,大部份都是十歲以上。 結果她完成整個課程後未能運用。 幸好課程包十堂補課,但必須在小學六年班前完成。 現女兒差不多十歲了, 所以我會安排她補課, 在補課後再分享我的經驗。
‹ 上一主題|下一主題